Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Heeft mijn hond echt een mand nodig?

Een puppy speelt met een hondenspeeltje buiten zijn Fido Nook bench

Het is waar dat honden zowat overal kunnen slapen. Maar, wij mensen kunnen dat ook – in een tent, tijdens een lange treinreis, voor de TV. Toch worden we, als we de keuze hebben, het liefst (zonder spierpijn) wakker in ons eigen, aangename bed. Dit geldt natuurlijk ook voor honden. Daarom is het belangrijk dat ze een mand hebben die ze verdienen.

Het belang van een goede hondenmand

Het geeft uw hond een goede nachtrust

Als uw hond ‘s nachts in zijn eigen bed ligt, zorgt dit voor een betere nachtrust. Net als voor ons, is slaap om een aantal redenen cruciaal voor honden. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van de hersenen, het immuunsysteem en het humeur van uw hond. Het zijn niet alleen mensen die chagrijnig worden nadat ze ‘s ochtends met het verkeerde been uit bed zijn gestapt.

Veilig gevoel

Honden zijn territoriaal – ze eigenen zich bepaalde plekken toe. De belangrijkste plekken – daar waar niemand anders komt – zijn het voornaamste deel van hun territorium. Voor veel honden is deze plek hun mand. Daarom is het belangrijk dat dit een plek is waar ze ongestoord kunnen uitrusten, zonder door andere gezinsleden te worden gestoord. De mand is is de ultieme veilige zone voor uw huisdier.

Een fout die weleens wordt gemaakt, is om een hond die ondeugend is geweest naar zijn mand sturen. Het zal overbodig zijn om te zeggen dat een hond deze plek zo zal gaan associëren met iets negatiefs, waardoor de mand niet meer zal aanvoelen als een veilige plek.

Iets anders om bij stil te staan als u meer dan één hond heeft. Het kan zijn dat uw honden het belangrijk vinden om hun eigen slaapplaats te hebben. Het is belangrijk dat een hondenmand niet wordt gezien als de hondenvariant van couch surfing. Als u ziet dat een hond de mand van een andere hond eigen wil maken, ontmoedig dit dan duidelijk.

Ondersteunt gewrichten

Als u uw hond geen mand geeft zal hij gaan improviseren. Een favoriete plek is het tapijt, een aangename, rustige hoek of een deken. Dit kan allemaal dienst doen als bed en uw hond zal zich hier terugtrekken als hij dat nodig heeft. Het nadeel hiervan is dat dit een negatieve impact kan hebben op de gewrichten van een hond.

Als een hond ouder wordt en zijn gewrichten stijver worden, zal uw huisdier het comfort van een goede hondenmand nog meer waarderen. Oudere honden zijn vaak vatbaarder voor gewrichtsproblemen zoals artritis en heupdysplasie, waarbij bepaalde grotere rassen, zoals duitse herders en doggen, hier vaker last van hebben dan kleinere hondenrassen. Een hondenmand met een traagschuim matras van hoge kwaliteit, zoals de Topology hondenmand van Omlet, biedt ondersteuning aan gewrichten, was stress en spierpijn helpt voorkomen. Een goede hondenmand kan ook zweren, eelt en kale plekken voorkomen – iets wat voor kan komen bij honden die op een houten of stenen vloer slapen of op een tapijt.

Moedigt uw hond aan in zijn eigen bed te slapen

De plek waar de voorkeur van uw hond naar uit zal gaan als hij maar even de kans krijgt, is ongetwijfeld uw bed. Tenzij u streng bent, zal hij daar blijven. In een vorige blog bespraken we of het een goed idee is om uw huisdier bij u in bed te laten slapen. Hoewel dit enkele voordelen heeft, is dit misschien niet voor iedereen het ideale scenario. In dit geval is een eigen mand voor uw hond in uw voordeel. Dit is nog een reden om een comfortabele hondenbed te kopen.

Een droef kijkende hond liggend op de vloer

Kiezen van het ultieme hondenbed

Een volwassen hond slaapt gemiddeld 13 tot 14 uren per dag, puppy’s en oudere honden zelfs langer. Het is daarom belangrijk dat honden een plek hebben voor hun nodige schoonheidsslaapjes.

Er is een enorm aanbod hondenmanden, en het kan dus best lastig zijn om de juiste te vinden voor uw hond. Dus hoe weet u eigenlijk wat de perfecte pasvorm is voor uw viervoeter?

Ga bij het kiezen van een hondenmand voor een traagschuimmatras, dit is niet exclusief voor mensen! Een traagschuimmatras biedt uw hond, net als ons, optimaal comfort. Hoewel het het belangrijkst is dat uw hond zich op zijn gemak voelt, zijn er bij het uitzoeken van een mand ook een aantal praktische zaken om bij stil te staan. Bijvoorbeeld hoe gemakkelijk de mand schoon te maken is. Kies een mand waarvan de hoes in de wasmachine kan worden gewassen. Dit zal helpen zowel uw hond als uw huis schoon te houden (zeker als u een hond heeft die van modder houdt!)

Een andere goede optie is een hondensofa. Dit is een frame voor het matras, net zoals een bed voor mensen, dat de mand van de grond houdt waardoor overlast door tocht wordt beperkt. Bovendien kan het hondenkussen worden vervangen als het daar aan toe is, terwijl het frame een heel hondenleven meegaat.

Het is logisch een mand te zoeken die in de bench past. Een hondenbench kan voor een hond een veilige plek en een chill-out zone zijn, waar vooral puppy’s en angstige honden baat bij kunnen hebben. Dit is de gedachte achter custom-made sets zoals de Fido Studio hondenbench en Fido Nook. Wanneer u een bench kiest om de mand van uw hond in te plaatsen, zorg er dan voor dat deze ruim genoeg is zodat uw hond erin kan staan ​​en zich makkelijk kan draaien. Een gevoel van veiligheid is belangrijk voor een hond. Een mand in een bench mag dus nooit een plek zijn waar een hond wordt opgesloten. Een hond die te lang in een bench doorbrengt, zal het gaan zien als een gevangenis – zoals dat ook geldt ook voor de mand.


Een comfortabele mand is geen overbodige luxe. Het geeft uw hond een warme en geborgen plek om tot rust te komen. Hoewel ook wij vinden dat hondenpyjama’s net iets te ver gaan…

Een golden retriever liggend op een blauw Omlet Bolsterbed voor honden

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *