Omlet blog

Heeft mijn hond echt een mand nodig?

Franse buldog liggend op Omlet hondennest met Pawsteps Electric print

Het is waar dat honden zowat overal kunnen slapen. Maar, wij mensen kunnen dat ook – in een tent, tijdens een lange treinreis, voor de TV. Toch worden we, als we de keuze hebben, het liefst (zonder spierpijn) fris en uitgerust wakker in ons eigen, aangename bed. Dit geldt natuurlijk ook voor honden. Daarom is het belangrijk dat we ze een mand geven die ze verdienen.

Het belang van een goede hondenmand

Het geeft uw hond een goede nachtrust

Als uw hond ‘s nachts in zijn eigen bed ligt, zorgt dit voor een betere nachtrust. Net als voor ons, is slaap om een aantal redenen cruciaal voor honden. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van de hersenen, het immuunsysteem en het humeur van uw hond. Het zijn niet alleen mensen die chagrijnig worden nadat ze ‘s ochtends met het verkeerde been uit bed zijn gestapt.

En net als voor ons geldt wat betreft ons matras, is één mandmaat niet geschikt voor alle honden. Daarom hebben we de exclusieve Omlet Dog Walk Collection designs toegepast op drie soorten manden, zodat u kunt voldoen aan de behoeften van uw hond in welke levensfase hij zich ook bevindt. Of uw hond nu houdt van een Bolstermand, een kussenzacht hondennest of de veelzijdigheid en het comfort van een kussenmand, Omlet heeft de mand die past bij uw hond.

Veilig gevoel

Honden zijn territoriaal – ze eigenen zich bepaalde plekken toe. De belangrijkste plekken – daar waar niemand anders komt – zijn het voornaamste deel van hun territorium. Voor veel honden is deze plek hun mand. Daarom is het belangrijk dat dit een plek is waar ze ongestoord kunnen uitrusten, zonder door andere gezinsleden te worden gestoord. De mand is is de ultieme veilige zone voor uw huisdier.

Een fout die weleens wordt gemaakt, is om een hond die ondeugend is geweest naar zijn mand sturen. Het zal overbodig zijn om te zeggen dat een hond deze plek zo zal gaan associëren met iets negatiefs, waardoor de mand niet meer zal aanvoelen als een veilige plek.

Something else to note here is if you have more than one dog in the household. Your dogs will usually insist on having their own, separate sleeping arrangements, so it’s fundamental that one dog’s bed is not treated to the canine equivalent of sofa surfing. A dog that shows interest in another dog’s comfy mattress should be firmly discouraged.

Afghaanse Hound met lang haar op Omlet Topology hondenmand

Ondersteunt gewrichten

Als u uw hond geen mand geeft zal hij gaan improviseren. Een favoriete plek is het tapijt, een aangename, rustige hoek of een deken. Dit kan allemaal dienst doen als bed en uw hond zal zich hier terugtrekken als hij dat nodig heeft. Het nadeel hiervan is dat dit een negatieve impact kan hebben op de gewrichten van een hond.

Als een hond ouder wordt en zijn gewrichten stijver worden, zal uw huisdier het comfort van een goede hondenmand nog meer waarderen. Oudere honden zijn vaak vatbaarder voor gewrichtsproblemen zoals artritis en heupdysplasie, waarbij bepaalde grotere rassen, zoals Duitse herders en doggen, hier vaker last van hebben dan kleinere hondenrassen. Een hondenmand met een traagschuim matras van hoge kwaliteit, zoals de Topology hondenmand van Omlet, biedt ondersteuning aan gewrichten, was stress en spierpijn helpt voorkomen. Een goede hondenmand kan ook zweren, eelt en kale plekken voorkomen – iets wat voor kan komen bij honden die op een houten of stenen vloer slapen of op een tapijt.

Moedigt uw hond aan in zijn eigen mand te slapen

De plek waar de voorkeur van uw hond naar uit zal gaan als hij maar even de kans krijgt, is ongetwijfeld uw bed. Tenzij u streng bent, zal hij daar blijven. In een vorige blog bespraken we of het een goed idee is om uw huisdier bij u in bed te laten slapen. Hoewel dit enkele voordelen heeft, is dit misschien niet voor iedereen het ideale scenario. In dit geval is een eigen mand voor uw hond in uw voordeel. Dit is nog een reden om een comfortabele hondenbed te kopen.

Maar waarom zou u hun comfort niet naar een ander niveau tillen en uw hond ook een gevoel van vertrouwdheid en rust geven. Met de Dog Walk Collectie van Omlet, kan dat. Deze kenmerkende collectie met acht designerprints, bevat patronen en prints die de schoonheid en het gedeelde plezier weerspiegelen van de wandelingen die we met onze honden maken. Uw hond vindt zijn eigen rust en comfort op een hondenmand die net zo mooi is als het landschap waar hij elke dag van geniet. En het is natuurlijk een aanvulling op uw interieur.

Hoe Omlet uw hond beter laat slapen

Slaap maakt een belangrijk deel uit van het leven van uw hond. Bij Omlet vroegen we ons af hoe we het beste in deze essentiële behoefte konden voorzien, en namen deze kennis mee in het ontwerpproces. Al onze hondenmanden worden gekenmerkt door hoogwaardig comfort, superieure ondersteuning en doordachte details die de gezondheid en het welzijn van uw hond verhogen. Met onze exclusieve Dog Walk Collectie hebben we tevens een manier gevonden om saaie manden mooi te maken. Het ondersteunen van de slaap van uw hond is niet alleen een product dat we maken, het is een missie die we serieus nemen om datgene te creëren wat er het meest toe doet voor uw hond.

Duitse herder liggend op Omlet Bolsterbed voor honden met Midnight Meadow print

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *