Omlet blog

Top DIY ideeën voor het verbeteren van uw kattenren

Een van de voordelen van de Omlet buitenren voor katten is de veelzijdigheid ervan. De ren kan worden aangepast aan de ruimte die u heeft en aan de behoefte van uw katten. Maar er is meer! Er worden regelmatig creatieve creaties met ons gedeeld waarin de ren op een leuke manier wordt gebruikt. We delen deze met u zodat u er misschien inspiratie uit kunt halen, of u nu van plan bent om een ren aan te schaffen, of bezig bent de ren klaar te maken voor de lente!


DECORATIE

Bij het decoreren van een kattenren bestaan er eigenlijk geen grenzen. Geef uw katten de mogelijkheid om alle dingen te doen die ze leuk vinden zoals klimmen, spelen, rennen, krabben of luieren in een hangmat. U kunt de ren praktischer maken door hem te voorzien van dekzeilen zodat uw kat ook als het minder mooi weer is of juist erg zonnig van zijn ren kan genieten. Of u kunt een stoel in de ren zetten om tijd met uw dieren door te brengen. Door (kat-vriendelijke) bloemen en planten in de ren te zetten laat u de ren nog meer opgaan in uw tuin!


VERBINDEN AAN HET HUIS

De kattenren heeft vier wanden maar is robuust genoeg om stabiel te zijn met slechts drie. Als u de mogelijkheid heeft de ren met de open zijde aan het huis te bevestigen kunnen uw katten wanneer ze maar willen naar binnen en buiten. Deze indrukwekkende setup is van een klant uit Denemarken. Zowel de katten als mensen kunnen de ren betreden via de kelder. Door gebruik te maken van transparante en zware dekzeilen zijn de katten beschermd tegen zowel regel als zon als ze gebruik maken van hun ren.


MAAK GEBRUIK VAN DE MOGELIJKHEDEN

Deze Duitse Omlet kattenren eigenaar heeft de ren rond een kleine boom in de tuin opgezet. Dit voorziet meteen in een aantal dingen: de boom is een klimpaal en biedt schaduw. Ideaal!


REN OP WIELEN

De kattenren van Omlet kan in zijn geheel worden verplaatst. Wilt u de ren slecht eenmalig of zo nu en dan verplaatsen naar een nieuwe plek in de tuin, dan kunt u bijvoorbeeld aan uw buren vragen u te helpen om de ren in zijn geheel op te tillen. Gaat u verhuizen of heeft u de ren tijdelijk niet nodig dan hun u hem afbouwen en opbergen om hem op een later tijdstip weer op te zetten.

Deze Franse kattenren eigenaar vond deze oplossingen blijkbaar niet voldoende en besloot een platform met wielen te maken. Zo kan de ren op het terras worden verplaatst om de perfecte zon/schaduw ratio te volgen. Ook kan het van pas komen om de ren naar een rustiger plek te verplaatsen, of juist dichter bij het huis te zetten voor meer contact met mensen.

Een DIY specialist kan u helpen dit platform te maken. Ons advies is de ren aan het platform te bevestigen en om wieltjes te gebruiken die geblokkeerd kunnen worden om te voorkomen dat de ren in de tuin van de buren rolt als het hard waait!


HOEKEN

Als de zijden van uw tuin u beperken in het formaat van de ren – ga dan gewoon de bocht om! Deze kattenren vinden we er fantastisch uitzien! De verschillende rustplekken, speeltunnels, de speeltjes, de kiezels rondom – wie wil hier zijn dag nu niet doorbrengen?


Heeft u een kattenren? Stuur ons een foto van uw setup, en misschien wordt het wel opgenomen in de volgende blogpost!

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *