Omlet blog

Welk kippenras bent u? Doe de test

Een kip met een Caddi snackhouder

Reist u graag en bezoekt u graag nieuwe plaatsen?

A: “Home is where the heart is”, zeg ik altijd. Dat is waar ik het gelukkigst ben.

B: Ik vind het leuk om nieuwe plaatsen te ontdekken en ik ben altijd op zoek naar een volgende bestemming.

C: Zo nu en dan op vakantie gaan vind ik leuk, maar ik ga dan wel het liefst naar plaatsen waar ik al eerder ben geweest.

D: Ik ga graag naar een zonnige bestemming en lig dan het liefste de hele dag bij het zwembad. 

Wat vindt u van kinderen?

A: Ik HOU van kinderen, ze zijn ZO schattig. En ze zeggen altijd de grappigste dingen. 

B: Kinderen zijn eigenlijk kleine volwassenen: sommige zijn leuk en andere vrij irritant. 

C: Ik heb niet zoveel met baby’s, maar als ze leren praten dan is dat wel leuk. 

D: Eerlijk, ik heb niets met kinderen. 

Welke plek neemt u in binnen een groep?

A: Ik kijk normaal gezien een beetje de kat uit de boom en laat anderen beslissingen nemen – dat is het makkelijkst. 

B: Ik heb een aantal mensen in mijn omgeving waarmee ik veel gemeen heb en dat vind ik voldoende. Ik ben niet echt een mensen mens. 

 

C: Ik krijg vaak de leiding in mijn schoenen geschoven zonder daar om te vragen. Misschien kom ik assertief over? Ik vind het niet erg hoor, eigenlijk vind ik het wel leuk.

D: Ik ben meestal haantje de voorste en probeer ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. 

Zou u uzelf als vriendelijk omschrijven?

A: Ik kom met de meeste mensen overeen, ik vind het belangrijk dat mensen me graag mogen.

B: Ja, ik denk het wel. Ik ben erg trouw naar mensen die ik graag mag, maar ik steek geen energie in vriendelijk zijn tegen mensen die ik niet mag. 

C: Jazeker. Ik ben nieuwsgierig en ik maak graag kennis met nieuwe mensen.

D: Aanvankelijk ben ik altijd wat terughoudend waardoor ik misschien niet altijd overkom als de meest vriendelijke persoon.

Hoe netjes bent u?

A: Ik heb echt een hekel aan rommel. Mijn huis is altijd brandschoon.

B: Ik vind zelf dat ik een goede balans heb gevonden, hoewel anderen waarschijnlijk zullen zeggen dat ik aan de rommelige kan ben. 

C: Mag ik middelmatig zeggen? Middelmatig.

D: Het kan me niet zoveel schelen, met name omdat er altijd wel iets leukers is om te doen dan opruimen. 

Wat is uw beste eigenschap?

A: Ik ben heel relaxed.

B: Ik sta voor datgene waar ik in geloof

C: Ik ben heel vriendelijk

D: Ik ben ambitieus en ondernemend

Hoe zou u uw eigen stijl omschrijven?

A: Ik ben best wel geïnteresseerd in mode, met name schoenen. Je zou wel kunnen stellen dat het een beetje een obsessie van me is. 

B: Voor mij is het belangrijkste dat de dingen die ik draag lekker zitten. 

C: Elegant en klassiek

D: Ik hou van gewaagde patronen. Toch bestaat mijn kledingkast voornamelijk uit zwarte en witte items, met een paar kleurrijke kledingstukken.  


Een pluizig zijdehoen

Voornamelijk A: U bent een cochin

Net als een donzige cochin bent u bescheiden en waardeert u de kleine dingen in het leven. Door uw vriendelijkheid komt u over het algemeen goed overeen met mensen en dieren. Maar zoals ook een cochin soms de onderdanige soort binnen een toom kippen is, moet ook u erop letten dat u voldoende voor uzelf opkomt om te voorkomen dat iemand misbruik van u maakt. U bent niet uitgesproken avontuurlijk en brengt liever tijd thuis door met uw familie en vrienden dan eindeloos te feesten. Deze enigszins luie kippen staan met beide voeten op de grond en houden hun gevederde pootjes graag schoon. Ook hebben ze een sterk moederinstinct.

Een old english game kip

Voornamelijk B: U bent een old english game

Dit prachtige kleine kippenras is een van de oudste kippenrassen. Net als u zijn ze actief en zelfverzekerd, altijd op zoek naar nieuwe dingen om te ontdekken. U hecht veel waarde aan uw familie en bent zeer trouw aan uw naasten. Dit kan echter ook betekenen dat u het moeilijk vindt om een persoon te vergeven die u of iemand waarvan u houdt heeft gekwetst. Ook zult u de strijd met iemand waar u het niet mee eens bent niet uit de weg gaan. Old english game kippen zijn sterk en vrij luidruchtig en kunnen er niet goed tegen opgesloten te zitten. Ze zijn klein en erg vriendelijk richting mensen, hoewel met name hanen een agressieve kant hebben, waarschijnlijk omdat ze afstammen van vechthanen.

Een leghorn kip

Voornamelijk C: U bent een leghorn

U bent een ambitieus en hardwerkend persoon en meestal staat u in alle situaties in het middelpunt van de belangstelling. Net als de leghorn bent u niet veeleisend en kunt u goed omgaan met de dingen die op uw pad komen. U houdt graag de controle in handen. Door hun onafhankelijke karakter is de leghorn moeilijk tam te maken. De leghorn is niet de allerbeste in het uitbroeden van eieren maar voor haar eigen kuikens zal ze zeker zorgen. Leghorns zijn assertief maar vriendelijk richting mensen.

Een ancona kip

Voornamelijk D: U bent een ancona

Net zoals deze prachtige gevlekte vogels bent u onafhankelijk en assertief. U bent altijd wel ergens mee bezig. U bent een open en vriendelijk persoon en bent vaak de grappenmaker binnen een groep. Toch kan het even duren voordat mensen u echt leren kennen omdat u zich alleen volledig openstelt voor de mensen die u helemaal vertrouwt. Ancona’s zijn het gelukkigst als ze vrij rond kunnen scharrelen maar zullen aan het einde van de dag graag terugkeren naar de veiligheid van hun comfortabele kippenhok. Ze leggen een goede hoeveelheid eieren maar staan erom bekend dat ze niet goed zijn in het uitbroeden van hun eieren – net zoals u baby’s misschien niet echt interessant vindt.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *