Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Boodschappenlijstje voor de komst van een nieuwe pup

Gefeliciteerd, u krijgt een puppy! Het thuisbrengen van een nieuwe pup is een bijzondere gebeurtenis. Zeker in het begin zal u uw handen er vol aan hebben, omdat uw nieuwe maatje vrijwel constant aandacht en zorg nodig heeft. Om alles zo ontspannen mogelijk te laten verlopen is het verstandig om een aantal puppy-essentials in huis te hebben, nog voordat de nieuwe huisgenoot arriveert!


✔️ Bench

Veel fokker zullen hun puppy’s van jongs af aan laten wennen aan een bench. De meeste hondentrainers raden deze methode aan om de transitie naar een nieuw thuis zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een bench is voor een pup een veilige plek waar hij zich terug kan trekken als hij moe is of iets spannend vindt, een plek die helemaal van hem alleen is. De Fido Nook 2-in-1 luxe hondenbench is bijvoorbeeld een goede en stijlvolle optie. Plaats de bench in de Nook en maak er een aangename plek van voor uw hond. Als uw hond volledig getraind is, kunt ervoor kiezen de bench te behouden of te verwijderen. De Fido Nook is ook verkrijgbaar met een super handig garderobekastje waarin uw alle benodigdheden voor uw hond kunt opbergen. Het geheel staat als een waar meubelstuk prachtig in elke ruimte van het huis.

Vergeet niet dat puppy’s snel groeien. Kies daarom een bench die ook groot genoeg is wanneer uw hond volwassen is.

✔️ Mand & deken

Puppy’s slapen een groot deel van de dag en hebben daarom een comfortabel bed nodig. Het Omlet bolsterbed heeft een matras van memory foam dat zich naar het lichaam van uw hond vormt om comfort en ondersteuning te bieden na uren lang spelen. Heel handig, de hoes kan in de wasmachine worden gewassen, dus geen zorgen om ongelukjes en modderige poten.

En een super zacht deken om heerlijk in weg te dromen mag natuurlijk niet ontbreken. Uw pup zal het deken met thuis gaan associëren, zodat u het mee kan nemen op reis om uw hond overal op zijn gemak te laten voelen.

✔️ Voer en voerbakken

Waarschijnlijk heeft u advies van de fokker gekregen over welk voer u de eerste weken het beste kunt geven. Om te voorkomen dat uw pup last van zijn buikje krijgt, is het aanbevolen dit advies te volgen. Na verloop van tijd kunt u geleidelijk overstappen op het voer dat u uw hond wilt geven. Geef kwalitatief voer dat geschikt is voor honden in de groei.

Koop een geschikt formaat voer- en drinkbakken; diep genoeg zijn om te voorkomen dat er wordt gemorst en stabiel genoeg om te voorkomen dat ze omver kunnen vallen. Ook kan het handig zijn om een paar voer/drinkbakken aan te schaffen die speciaal zijn ontworpen om mee op reis te nemen.

✔️ Snacks voor de training

Aanmoedigen van goed gedrag is essentieel voor een goede ontwikkeling van uw huisdier. Zorg er daarom voor dat u altijd kleine snacks bij de hand heeft om goed gedrag te kunnen belonen. Uw pup zal dagelijks nieuwe dingen ervaren die best intimiderend kunnen zijn. Als uw hond weet dat u hem liefde – en wat lekkers – geeft als hij bij u komt, zal de band vanaf het begin tussen u en uw hond sterker worden.

✔️ Bijtspeeltjes

Puppy’s kauwen graag… op alles! Scherpe puppytandjes willen alles uitproberen, of het nu uw nieuwe bank is of uw favoriete leren schoenen. Geef uw pup een paar geschikte speeltjes om zijn tanden in te zetten. Het kan even zoeken zijn om de juiste maat en hardheid voor uw hond te vinden, dus zorg dat u een aantal op voorraad heeft.

✔️ Halsband & riem

Zodra uw puppy klaar is om de wijde wereld te verkennen, zal hij een stijlvolle halsband nodig hebben om de ID-tag aan te bevestigen. In onze shop vindt u een uitgebreid assortiment waarin u zeker iets kunt vinden dat past bij u en uw nieuwe hond. Combineer de halsband met een bijpassende riem of hondentuigje.


Dit zijn de voornaamste dingen die u nodig heeft voordat u uw puppy thuisbrengt. U zult waarschijnlijk ontdekken dat er nog allerlei andere dingen zijn die van pas komen, zoals vachtverzorgingsproducten, nagel-clippers, schoonmaakproducten en misschien zelfs een hondenjas. Bovenstaande benodigdheden zullen u en uw nieuwe gezinslid in ieder geval door de eerste weken helpen, zonder spoed tripjes naar de dierenwinkel!

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *