Omlet blog

Boodschappenlijstje voor de komst van een nieuwe pup

Zwarte labrador puppy staand op Omlet Topology hondenmand met quilted topper

Gefeliciteerd, u krijgt een puppy! Vink voordat u uw pup mee naar huis neemt deze essentials af van het boodschappenlijstje voor uw nieuwe puppy. Ondanks alle vreugde die gepaard gaat met de komst van een nieuw huisdier, is het ook een intense ervaring aangezien het nieuwe gezinslid bijna voortdurende aandacht en zorg nodig heeft. Om stress te beperken en de komende maanden zo aangenaam mogelijk te maken, zal een checklist zeker van pas komen.

Hondenmand en -deken

Opgroeiende puppy’s brengen het grootste deel van hun dagen slapend door, dus hebben ze een comfortabel hondenmand nodig om op uit te rusten. Omlets puppymand heeft een matrasbasis van traagschuim dat zich naar het lichaam van uw puppy vormt, wat ondersteuning en comfort biedt na urenlang spelen. De quilted topper kan eenvoudig worden losgeritst en in de wasmachine worden gewassen. Hierna ritst u de topper weer op de mand en kan uw pup genieten van het heerlijke gevoel van frisse lakens.

We weten dat puppy’s graag kauwen… En hoezeer we ook proberen om hun vlijmscherpe tandjes te leiden naar geschikte hondenspeeltjes, het blijft natuurlijk gedrag dat zich ook op de hondenbed zal richten. Daarom heeft Omlet een puppymand ontworpen met een duurzame, slijtvaste topper die zelfs de scherpste tandjes niet kunnen vernielen. Maar mocht het onwaarschijnlijke geval zich voordoen dat uw puppy erin slaagt om binnen zes maanden door het matras heen te kauwen, zodanig dat u het niet meer op het matras kunt ritsen, dan vervangen we de topper gratis. Meer informatie over de Omlets 180 dagen garantie voor puppy’s vindt u hier.

Voor ultiem comfort mag een superzacht hondendeken natuurlijk niet van het boodschappenlijstje voor uw pup ontbreken. Voordat u uw puppy mee naar huis neemt, kunt u ook aan de fokker vragen of u een deken kunt krijgen. Zo heeft uw puppy een vertrouwde geur, wat extra comfort biedt tijdens de reis naar huis. Eenmaal thuis kunt u hun deken in de bench, mand, op de bank of in de auto leggen.

Spaniel puppy op superzacht Omlet hondendeken - kerstster rood en crème

Bijtspeeltjes

Hoewel we u niet kunnen beloven dat uw nieuwe puppy niet zijn uiterste best zal doen om op uw lievelingsschoenen te bijten, zal het hebben van voldoende bijtspeeltjes voor puppy’s de kans daarop beperken. Puppy’s verkennen de wereld nu eenmaal met hun tanden, sommige hondenrassen meer dan andere.

Bijtspeeltjes zullen de drang van uw puppy om op alles te kauwen verminderen en helpen wat stoom af te blazen. Kies speeltjes die de juiste maat en hardheid hebben voor uw opgroeiende hond. Het is altijd een goed idee om voldoende kauwspeeltjes, zoals Kong, in huis te hebben voordat uw puppy arriveert. Dit zal zorgen voor urenlang vermaak. U kunt hier Kong-recepten vinden. Let er altijd op dat alles wat u uw puppy geeft, geschikt is voor zijn leeftijd.

Snacks voor de training

Puppytraining kan beginnen zodra u uw pup thuisbrengt, meestal rond de acht weken. Hiervoor heeft u snacks nodig die geschikt zijn voor puppy’s, zodat u uw hond kunt belonen wanneer hij zich goed gedraagt. Op deze manier leert uw puppy snel welk gedrag wenselijk is en welk gedrag niet. De wereld kan best overweldigend zijn voor een pup, dus prijs goed gedrag of beloon uw brave pup met wat lekkers. Dit zal ook helpen om de band tussen u en uw puppy te versterken.

Elke hond is anders, sommige hondenrassen zullen alles doen voor een smakelijke beloning. Als u het karakter van uw puppy beter leert kennen, zult u misschien vaststellen dat uw puppy beter reageert op beloningen in de vorm van een hondenspeeltjes of lovende woorden.

Voer- en drinkbak

Snacks zijn natuurlijk lekker maar een dieet dat teveel lekkers bevat, is niet goed voor een pup. Waarschijnlijk heeft u advies van de fokker gekregen over welk voer u de eerste weken het beste kunt geven. Om te voorkomen dat uw pup last van zijn buikje krijgt, is het aanbevolen dit advies te volgen. Na verloop van tijd kunt u geleidelijk overstappen op het voer dat u uw hond wilt geven. Geef kwalitatief voer dat geschikt is voor honden in de groei.

Koop een geschikt formaat voer- en drinkbakken; diep genoeg zijn om te voorkomen dat er wordt gemorst en stabiel genoeg om te voorkomen dat het om kan vallen. Ook kan het handig zijn om een paar voer-/drinkbakken aan te schaffen die speciaal zijn ontworpen om mee op reis te nemen, als u hond oud genoeg is.

Dog crate

Veel fokker zullen hun puppy’s van jongs af aan laten wennen aan een bench. Is dit niet het geval dan is het zeker niet te laat om ermee te beginnen als u uw hond mee naar huis neemt.

Een bench is voor een pup een veilige plek waar hij zich terug kan trekken als hij moe is of iets spannend vindt, een plek die helemaal van hem alleen is. De Fido Nook 2-in-1 luxe hondenbench van Omlet is bijvoorbeeld een goede en stijlvolle optie. Fido Nook is een knus plekje, verkrijgbaar met een super handig garderobekastje waarin uw alle benodigdheden voor uw hond kunt opbergen. Het geheel staat als een waar meubelstuk prachtig in elke ruimte van het huis. Vergeet niet dat puppy’s snel groeien. Kies daarom een bench die ook groot genoeg is wanneer uw hond volwassen is.

Halsband en riem

Zodra uw puppy klaar is om de wijde wereld te verkennen, zal hij een stijlvolle halsband nodig hebben om de ID-tag aan te bevestigen. Combineer de halsband met een bijpassende riem of hondentuigje en uw hond is klaar om in stijl naar buiten te gaan. Met de Dog Walk-Collectie van Omlet kunt u zelfs de halsband en de hondenriem van uw pup afstemmen op de mand, met acht unieke prints geïnspireerd op de wandelingen met de hond. Hoewel een puppy pas echt kan gaan wandelen als hij volledig is gevaccineerd, kunt u uw pup al op jonge leeftijd laten wennen aan het dragen van een halsband en riem. Sommige fokkers laten hun puppy’s al een zachte halsband dragen. Dit helpt de puppy’s te identificeren en laat ze alvast wennen aan het gevoel van een halsband. 

Hond met Omlet Dog Walk Collectie halsband en riem in de print Nature Trail Teal

Omlet en uw nieuwe puppy

Dit zijn enkele benodigdheden voor uw nieuwe pup. Andere items voor vachtverzorging en schoonmaakproducten kunt u kopen tijdens de eerste paar weken dat u uw puppy heeft. Met Omlets puppymand, hondenbench, hondendeken en andere hierboven genoemde essentiële items, zal de puppy meteen een aangename start hebben in zijn nieuwe huis.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *