Omlet blog

Recept voor zelfgemaakte pasta

Ingredients

Bloem
Eieren
Zout

Zelfgemaakte pasta is een van de makkelijkste recepten om te onthouden omdat het een 1:100 verhouding heeft. Voor elke persoon waar u voor kookt heeft u één ei en 100g pastabloem nodig en een snufje zout – heel makkelijk! Dit is hoe we het bij Omlet graag eten:

? Weeg de bloem af en maak er op een schoon oppervlak een bergje van. Strooi er wat zout over en maak in het midden van het bergje bloem een kuiltje dat groot genoeg is om de eieren in te breken. 

?Klop de eieren voorzichtig met een vork en voeg steeds een beetje meer van de bloem toe aan de mix. Doe dit totdat u het meeste van de bloem heeft gemixt. Gebruik uw handen indien nodig. Als zich eenmaal een bal heeft gevormd, begin dan met het kneden van het deeg. In het begin zal het wat zanderig aanvoelen maar door te kneden zal het een gladde massa worden.

? Kneed totdat het deeg elastisch wordt. Zorg er wel voor dat u het niet te lang kneedt omdat de pasta dan taai wordt. Nadat u klaar bent met kneden kunt u de het deeg in een afgedekte schaal leggen en een half uur in de koelkast laten rusten.

?Neem het deeg uit de koelkast als het goed is afgekoeld. Als u een grote hoeveelheid heeft gemaakt kunt u het in twee hanteerbare delen verdelen.

?Rol het deeg uit met een deegroller en dan met uw pastamaker. Draai het deeg door de machine op de breedste stand. Vouw het deeg vervolgens in tweeën en herhaal. Doe dit opnieuw maar nu op de middelste stand van de pastamachine. En haal tenslotte het deeg tweemaal door de machine op de dunste stand, zonder het te vouwen. Het deeg moet nu het formaat hebben van een lang lasagnevel, en het moet zo dus zijn dat u uw hand erdoorheen kunt zien.

? Gebruik nu de linguine of tagliatelle accessoire van de pastamachine. Welke u kiest is afhankelijk van de saus die u maakt en uw persoonlijke voorkeur. Wij gebruikte de tagliatelle snijder en we zijn heel tevreden over het resultaat!

?Nadat u de pasta heeft gemaakt is het tijd om het ongeveer een half uur op een droogrekje te hangen. Zorg er wel voor dat de pasta niet te erg uitdroogt. Kook de pasta vervolgens 3 minuten in water met zout, of bewaar het in een tupperware bakje in de koelkast of vriezer.

This entry was posted in Recepten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *