Omlet blog

6 manieren waarop kippen uw tuin goed doen

Een hen kijkt naar tulpen in de tuin en een Omlet Eglu UP kippenhok

De Eglu Go UP voor kippen is de perfecte manier om een kleine toom in uw tuin te houden

1. Meststoffen

Kippenmest is een van de beste dingen die u kunt gebruiken om tuinaarde te verbeteren. Nadat het gecomposteerd is, zit kippenmest vol stikstof, fosfor, kalium en andere belangrijke voedingsstoffen. Ook zorgt het ervoor dat de aarde water beter kan vasthouden. Hierdoor zullen de bloemen mooier en groter zijn en de groenten smakelijker!

Verzamel de kippenmest en laat het minstens een jaar composteren voordat u de mest gebruikt.

2. Plaagdierbestrijding

Kippen kunnen hun dagen vullen met krabben door de grond van uw tuin, op zoek naar lekkere hapjes. Ze zijn dol op kevertjes, larven, rupsen en teken. Ook een slak zal zo nu en dan in de smaak vallen! Dit is een bijzonder milieuvriendelijke manier om van plaagdieren af te komen, en het maakt uw kippen nog eens blij ook!

3. Rotatie

Bent u van plan om een nieuw perk in uw tuin aan te leggen? Geen probleem, uw kippen zullen u hier bij helpen. Als kippen ergens goed in zijn dan is het wel het omhalen van aarde. Strooi wat kippenvoer op de plek die u op het oog heeft en uw kippen zullen de grond voor u verticuteren. Of strooi bladeren over een perk dat momenteel niet in gebruik is, en u kunt er zeker van zijn dat uw kippen binnen de helft van de tijd die het u zou kosten de klus hebben geklaard.

4. Gratis onkruid wieden

Op dezelfde manier kunt u uw kippen inzetten om een perk gras- of onkruidvrij te maken. Uw kippen zullen maar wat graag het onkruid en dode materie opeten, zodat het leuke deel van tuinieren voor u overblijft!

Hoewel kippen slim zijn, kunnen ze geen onderscheid maken tussen onkruid en de planten die u heeft gezaaid. Houd uw kippen daarom uit bloem- en groenteperken waar dingen groeien waarvan u wilt dat ze er groeien. U kunt dit doen door een goede afrastering te kopen dat uw kippen uit bepaalde delen van uw tuin houdt.

5. Calcium toevoegen

Eén van de beste dingen van het houden van kippen is natuurlijk de heerlijke eieren die ze u zullen geven. Maar wist u dat ook eierschalen heel goed voor uw tuin kunnen zijn? Eierschalen zijn gemaakt van calciumcarbonaat en zijn perfect om mineralen aan de tuinaarde toe te voegen. Planten hebben calcium nodig om celwanden op te bouwen, waardoor de planten sterk en gezond blijven.

Vermaal de eierschalen met een vijzel en verdeel het over de compost, of rechtstreeks op de aarde.

6. Goed gezelschap

Als er kippen in de tuin rondscharrelen heeft u nog meer reden om tijd in de tuin door te brengen. Het is enorm leuk om ze te zien rondkrabben en ze tevreden te horen kakelen. Een heel leuk gezelschap voor iemand die graag tuiniert. Er wordt zelfs beweerd dat het gezelschap van kippen stress vermindert en bijdraagt aan een betere geestelijke gezondheid.

Dus, wat weerhoudt u er nog van om kippen te gaan houden? Kippen zijn dé dieren die u en uw tuin nodig hebben.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *