Omlet blog

Hoe onze dieren ons hebben geholpen tijdens de lockdown

2020 is tot zover voor velen een ongebruikelijk jaar geweest. Ook bij Omlet werken we sinds het einde van maart (toen de lockdown in het Verenigd Koninkrijk begon) vanuit huis. Velen van ons hebben daarom meer tijd dan anders gehad om met onze kippen, honden, katten en andere huisdieren door te brengen. Om zicht te krijgen op de vraag hoe het hebben van huisdieren van invloed is geweest op het doorstaan van de lockdown, besloten we onze volgers hierover een aantal vragen te stellen. Dit is een samenvatting van de resultaten:

88% van de deelnemers is van mening dat thuisblijven makkelijker is geweest met een huisdier! Het is geen nieuws dat dieren emotionele steun bieden in moeilijke tijden. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat u bezig blijft. Als u kippen houdt zult u een paar keer per dag naar buiten moeten om hun voer en water bij te vullen en om te kijken hoe het met ze gaat. Een hond moet worden uitgelaten en een kat eist aandacht. Het aanhouden van een routine is een goede manier om structuur in een onzekere situatie te brengen, wat zowel fysiek als mentaal voordelen met zich meebrengt. Geen wonder dus dat 88% van de mensen blij was dat ze een huisdier hadden om ze door de lockdown te helpen.

Bijna 2 van de 3 mensen is van mening dat ook hun huisdier ervan heeft genoten meer tijd met zijn eigenaar door te brengen. Dit toont aan hoe weinig ze eigenlijk van vragen. Het hoeven geen eindeloze wandelingen te zijn, of uren spelen, uw aanwezigheid is voor veel dieren een hele hoop waard. Slechts 0.5% van de mensen gaf aan het idee te hebben dat hun huisdier de toegenomen aanwezigheid van zijn eigenaar niet op prijs leek te stellen. Mogen we invullen dat dit mensen zijn die zeer onafhankelijke katten hebben?

1 op de 4 mensen gaf aan dat ze meer tijd hebben besteed aan het aanleren van trucjes aan hun huisdier tijdens de lockdown. Veel mensen hebben vanuit huis gewerkt, met alle uitdagingen die komen kijken bij het opzetten van een thuis-kantoor. Voor mensen met huisdieren is deze uitdaging misschien nog wel groter geweest. Of het nu piepende cavia’s, kakelende hennen of blaffende honden zijn, 75% van de ondervraagden liet weten vaak te worden afgeleid van hun werk door hun harige of gevederde vrienden. 50% van de thuiswerkers met huisdieren liet weten tijdens een video-call onderbroken te zijn door hun huisdier. 

76% van alle mensen die deel hebben genomen aan ons onderzoek zei in de toekomst graag vaker vanuit huis te willen werken om meer tijd met hun huisdieren door te kunnen brengen. Zoals gezegd lijken onze huisdieren het ook aangenaam te vinden als we meer thuis zouden zijn, dus vaker thuiswerken zou in het voordeel zijn van zowel huisdieren als hun eigenaren.

Er zijn echter minder mensen die hun huisdier mee zouden willen nemen naar hun werk; slechts een derde zou graag zijn/haar huisdier willen laten kennismaken met hun collega’s. We nemen aan dat deze uitslag voornamelijk verband houdt met het type huisdier dat mensen hebben, en hoe handig het is om de dieren mee te nemen naar het werk. We hebben natuurlijk wel gehoord van een kantoorhond, maar een kantoorkip gaat misschien wat te ver?

Van alle mensen die lieten weten dat ze het leuk zouden vinden om hun huisdier in de toekomst mee naar hun werk te nemen, gaf twee derde aan te vermoeden dat hun werkgever dit waarschijnlijk niet zou toestaan. Als u denkt dat uw werkgever dit niet ziet zitten, laat hem of haar dan weten dat onderzoek met kantoorhonden heeft aangetoond dat de aanwezigheid van een hond bijdraagt aan het moraal, mensen tevredener maakt met hun baan en stress vermindert.

Algemene Voorwaarden
Aanbieding voor €10 korting bij besteding vanaf €100 loopt t/m 08.08.2020. Gebruik promocode BEDANKT bij het afrekenen van uw bestelling. Om gebruik te maken van deze aanbieding dient het totaalbedrag van uw bestelling €100 of meer te zijn, exclusief de verzendkosten. Zolang de voorraad strekt. Omlet ltd. behoudt het recht deze aanbieding op elk moment te beëindigen. Aanbieding kan niet worden gebruikt voor verzendkosten en in combinatie met andere aanbiedingen en kortingen. 

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *