Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Dingen om thuis samen met kinderen en huisdieren te doen

BAK IETS VOOR UW HUISDIEREN

Een regenachtige zomerdag is het perfecte moment om de keuken in te gaan en iets te maken waar uw huisdieren van kunnen genieten. Wat dacht u van hondvriendelijke pannenkoekjes? Of zelfgemaakte hamstertraktaties? Online is er van alles te vinden. Zorg ervoor dat het recept dat u kiest gezond is voor dieren en verwen uw huisdier ook niet teveel met lekkers.

BEDENK NIEUWE SPELLETJES OM MET UW KAT TE SPELEN

Profiteer van de vrije tijd en speel met uw kat. De meeste oudere katten hebben hun standaard spelletjes waar ze warm voor lopen, maar dat betekent niet dat ze niet van wat nieuws kunnen genieten. Spelletjes waarbij gejaagd moet worden zijn eigenlijk altijd wel een hit. Voorwerpen die snel en onvoorspelbaar bewegingen zullen ongetwijfeld de aandacht van uw huisdier trekken, dus probeer met bijvoorbeeld veren uw huisdier in beweging te krijgen.

LEER UW HOND EEN NIEUW KUNSTJE

Ze zeggen dat een oude hond geen nieuwe trucjes kan leren, maar dat is niet waar. Met de juiste stimulatie kan uw hond gedurende zijn hele leven nieuwe dingen leren en het is ook een geweldige manier om samen wat quality time door te brengen.

U kunt uw hond misschien leren op commando te blaffen of dood te spelen. Of waarom neem u uw hond niet mee naar het park voor aporteertraning? Er zijn allerlei tutorials op YouTube te vinden, dus bepaal uw strategie en vul je zakken met hondensnoepjes. Als de zomervakantie voorbij is, heeft u een geweldige truc om aan vrienden en familie te laten zien op feestjes.

ZAKGELD

Waarom laat u kinderen het kippenhok niet schoonmaken voor wat extra zakgeld? De Eglu kippenhokken zijn zo gemakkelijk schoon te maken dat iedereen die groot genoeg is om naar binnen te reiken het in een mum van tijd helemaal schoon kan krijgen. Laat ze de verse eieren ophalen en jullie kunnen allemaal samen lunchen!

HOMEMADE SPEELTJES VOOR KONIJNEN

In onze shop vindt u allerlei speeltjes voor je konijnen, maar als u samen met kinderen iets wilt maken, dan kunt u in de tuin of rondom het huis genoeg speelgoedmateriaal vinden.

Zoek een wilg en verzamel wat takjes om in een bal of een krans te weven. Uw konijnen zullen het heerlijk vinden om met hun nieuwe speelgoed te spelen en aan het voedzame hout te knabbelen.

Als u een oude handdoek of een spijkerbroek heeft die u van plan bent weg te doen, dan kunt u hiervan ook een lappenpop maken voor uw huisdieren. Maak gewoon wat knopen in het midden van een strook stevige stof waar uw konijnen in hun ren mee kunnen spelen. Zorg ervoor dat je het weghaalt voordat ze het volledig hebben ontrafeld, omdat het niet goed is als ze teveel stof binnenkrijgen.

BOUW EEN OBSTAKEL-PARCOURS VOOR UW HAMSTER

Hamsters houden van rennen en klimmen, en kinderen zullen veel plezier beleven aan het maken van een uitdagende hindernisbaan voor de hamster. Begin met het vinden van een veilige plek in je huis waar de hamster vrij kan rondlopen, dus zonder open deuren en andere huisdieren. Zorg er altijd voor dat de voorwerpen die worden gebruik niet kunnen omvallen en uw hamster kunnen bezeren.

Verberg lekkernijen op verschillende plaatsen om uw hamster aan te moedigen ze te ontdekken! Begin klein en kijk welke dingen van het doolhof uw hamster het leukst vindt, zodat uw het parcours daarna verder kunt uitbreiden.

PHOTOSHOOT

Experimenteer met het maken van foto’s van uw huisdier op allerlei verschillende locaties. Zet ze bijvoorbeeld voor een witte muur in huis of probeer foto’s te maken van uw dieren in volle actie in de tuin. Als uw huisdier kleding accepteert, dan kunt u hem of haar in verschillende outfits en met grappige hoeden op laten poseren. Heeft u er ooit over nagedacht op een Instagram-account voor uw huisdier te maken om de rest van de wereld te laten zien hoe schattig uw huisdier is?

EIEREN VERVEN

Het plezier van eieren verven hoeft natuurlijk niet te worden beperkt tot Pasen! Kook wat eieren en laat ze afkoelen, haal de schilderbenodigdheden tevoorschijn en decoreer de eieren. U kunt een thema kiezen om te volgen, of als u competitief bent aangelegd, kunt u vrienden en familie vragen om de beschilderde eieren in verschillende categorieën te beoordelen – “Meest creatief”, “Meest kleurrijk”, “Beste eierwoordspeling” enz.

ABSTRACTE “PAW ART”

Laat de creativiteit van uw hond de vrije loop en laat hem of haar een prachtig kunstwerk maken. Koop wat verf op waterbasis (niet schadelijk voor huisdieren) en zet de poten van uw hond erin. Leid met wat lekkers uw hond naar een leeg papier of canvas en laat ze er overheen lopen. Hierdoor zal een abstract waar schilderij van pootkunst ontstaan. Houd water bij de hand om de poten schoon te maken zodra u tevreden bent met het resultaat. Dit is waarschijnlijk het beste als buitenactiviteit.

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *