Omlet blog

Activiteiten die kinderen en dieren samen kunnen doen

Meisje houdt een hondenpootje vast van een hond in de Omlet Fido Studio hondenbench

We weten allemaal dat huisdieren een deel van ons gezin zijn en als je zowel de ouder van een huisdier als van een kind bent, dan is het leuk om de band tussen de twee te versterken. Dit kan onder andere door ze samen activiteiten te laten ondernemen waar ze allebei plezier uithalen! Maak je klaar voor eindeloze vreugde en mooie herinneringen met deze activiteiten die kinderen en dieren samen kunnen doen.

Traktaties bakken voor de huisdieren

Kinderen vinden het heerlijk om te helpen in de keuken. En als ze weten dat hun moeite een heerlijke traktatie voor hun harige gezinslid oplevert, dan zullen ze zeker de handen uit de mouwen steken. Zorg er alleen wel voor dat je een recept kiest dat veilig is voor jullie huisdier, en dat geldt natuurlijk ook voor de kinderen zelf: traktaties moeten geen gewoonte worden.

Heb je een hamster? Kijk dan eens in de voorraadkast of je de ingrediënten hebt om deze honingsnacks voor hamsterste maken. Jum! En voor een kwispelend ontbijtje, kun je de kinderen eieren en bananen laten mixen om deze hondvriendelijke pannenkoekjeste maken. Het beste? Ieder gezinslid kan van deze traktaties genieten!

Nieuwe spelletjes om te spelen met de kat

Als de kat van huis is, dansen de muizen. Maar als je het kind en de kat combineert, dan wordt het spel pas echt geactiveerd! De meeste katten vinden het leuk om te spelen, want dat past bij hun natuurlijke instinct om de pootjes te gebruiken. Dat betekent ook dat je er voor moet zorgen dat jouw kind weet hoe hij veilig met dieren kan omgaan, welk dier het ook is.

Een interactief spel waarin de kat op veren kan jagen, kattenspeeltjesof sjaaltjes, maakt een leuke activiteit voor zowel de kat als het kind. Toch liever buitenspelen? De kleintjes kunnen zich veilig vermaken in de kattenren voor buiten , terwijl jouw kind bijvoorbeeld bellen blaast en de kat ze laat poppen. En voor de senior katten die dat jagen allemaal een beetje vermoeiend vinden, kun je altijd een stevige krabpaal gebruiken waar de kinderen met de kat kunnen spelen.

Leer de hond een nieuw trucje

Ze zeggen dat je een oude hond geen nieuwe trucjes kunt leren, maar dat is niet waar! Met wat aanmoediging, geduld en heel veel liefde kun je iedere hond wat nieuws leren. En hoe leuk is het als de quality time tussen je gezinsleden een nieuw trucje oplevert!

De zomer is een perfect moment om je kinderen aan te moedigen de hond te leren apporteren, of zelfs een nieuw commando zoals ‘zit’ of ‘poot’. Zorg voor genoeg hondensnoepjes in de broekzak van je kind, zodat ze de hond goed kunnen belonen. En omdat het aanleren van nieuwe trucjes best wat mentale inspanning vergt van de hond, moet je natuurlijk ook een comfortabele en ondersteunende hondenmand hebben waar hij kan rusten na alle inspanning. Tegen de tijd dat de zomer voorbij is, kunnen jouw kinderen aan de hele familie laten zien wat de hond heeft geleerd.

Zakgeld

Klusjes zijn een manier om de kinderen verantwoordelijkheid te leren, maar ze zijn ook een perfecte manier om de kinderen met geld te leren omgaan. Als je op jonge leeftijd leert wat de waarde van werken is, dan zal dat later altijd van pas komen. Wil je de kinderen tijd laten doorbrengen met de dieren, denk er dan eens over na om ze het kippenhok te laten schoonmaken voor een extra zakcentje.

De Eglu kippenhokken zijn zo gemakkelijk schoon te maken, dat iedereen die groot genoeg is om een kip te aaien het hok schoon krijgt. Met een beetje huisdierveilig desinfectiemiddel en wat water is het kippenhok binnen no time weer sprankelend schoon en hygiënisch. Bovendien: welk kind vind het nou niet leuk om een tuinslang te gebruiken? Dit simpele klusje en het verzamelen van de eieren, biedt je kind niet alleen meer kans op interactie met de kippen, maar het geeft jou ook weer een taak minder. Win-win dus!

Meisje houdt een cavia vast in de buitenren van Omlet

DIY speeltjes voor konijnen

Als het neerkomt op konijnenpretdan weet Omlet wel wat je moet doen. Maar als je specifiek zoekt naar activiteiten die voor zowel je kind als konijn leuk zijn, dan hoef je niet verder te zoeken dan in je eigen achtertuin. De beste manier om iedereen buiten plezier te laten hebben, is door een speurtocht te doen in de achtertuin. Laat de kinderen zoeken naar takjes en deze in elkaar weven om zo een balletje voor het konijn te maken. De konijnen vinden het niet alleen leuk om met hun nieuwe speeltje te spelen, maar het is ook voedzaam om te knabbelen op wat hout. En je kinderen zijn natuurlijk apetrots dat ze zelf een meesterwerk voor Mr. Rabbit hebben gecreëerd.

Maar de pret stopt hier niet! Als je een oude handdoek hebt of een kapotte spijkerbroek, kun je ook een lappenpop maken voor het konijn. Prikkel de creatieve geest van je kinderen en laat ze iets moois maken. Zelfs een simpele knoop in het midden van een sterke stof kan al voor uren plezier zorgen. Zo kan hij proberen de knoop los te maken terwijl hij in zijn buitenrenzit. Zorg er alleen wel voor dat je de lappen weghaalt voordat ze helemaal uit elkaar vallen: het konijn mag niet te veel stof binnenkrijgen.

Bouw een hindernisbaan voor de hamster

Hamsters zijn nieuwsgierige, energieke dieren, dus om tegemoet te komen aan de liefde voor rennen, springen en klimmen van zowel je kinderen als de hamster, kunnen jullie een hindernisbaan maken. Vind eerst een veilige plek in huis waar de hamster kan rondlopen en geen toegang heeft tot open deuren of andere huisdieren. Je kunt de hindernisbaan ook in een afgesloten speelplek bouwen, of een barrière maken met zware objecten zoals boeken. Zorg er wel voor dat ze niet kunnen vallen en de hamster pijn doen!

Houdt jouw kind van LEGO? Zet hun creativiteit dan in om de randen van de hindernisbaan te maken. LEGO stukken zijn ook goed in te zetten om de hamster te laten springen, of als trap te gebruiken zodat hij kan navigeren. Gebruik schone stokjes (zoals die van een ijsje) om een ladder, of helling te bouwen waar de hamster op kan klimmen. En bouw tunnels en verstopplekken met lege wc-rollen en kartonnen dozen. Lijm ze vast om een doolhof voor hamsters te maken binnen de hindernisbaan. Laat de kinderen ook snoepjes verstoppen om de hamster aan te moedigen op ontdekkingsreis te gaan.

Fotoshoot

De band tussen kinderen en hun dier vastleggen zorgt voor foto’s die nog jarenlang gekoesterd worden. Tijdens een fotoshoot kunnen de kinderen en dieren verschillende poses aannemen en met elkaar omgaan om de relatie te versterken. Het is niet alleen leuk, maar het moedigt ook nog eens creativiteit en zelfexpressie aan. Het is ook een mooie manier om kinderen geduld, empathie en respect voor dieren bij te brengen. Maak het leuk met verschillende locaties en kleurrijke outfits (als je huisdier dit gewend is en goed vindt!) en maak de foto’s zo creatief als je zelf wil. Hier zijn onze beste tips om je huisdier te fotograferen.

Abstracte kunst

Als je kinderen hebt, dan hangen er ongetwijfeld tekeningen op de koelkast. Waarom breid je de collectie niet uit met wat abstracte kunstwerken van je huisdier? Laat ook de hond zijn creativiteit uiten en hem helpen met de kunstwerken van je kind.

Daar heb je wat gifvrije waterverf voor nodig en vervolgens dip je het pootje van je hond daarin. Met de hulp van wat hondensnoepjeskun je de hond over het canvas laten wandelen, waardoor je abstracte pootjes-kunst krijgt. De kinderen kunnen hun handafdrukken natuurlijk ook op het canvas zetten! Zorg dat je water tot je beschikking hebt zodat iedereen weer schone handen en pootjes kan krijgen. En probeer dit buiten te doen, om geverfde hondenpootjes op het tapijt en de meubels te vermijden.

Omlet brengt kinderen en dieren samen

Bij Omlet begrijpen we dat de band tussen kinderen en dieren heel speciaal is. Door samen activiteiten te ondernemen wordt niet alleen de band versterkt, maar het biedt ook ontelbaar veel voordelen voor allebei. Vanuit onze eigen ervaring en vakkennis, ontwerpen we producten voor honden, katten, kippen, konijnen, en meer zodat we het beste naar boven halen bij ieder gezinslid. Probeer eens een van de activiteiten uit om de levenslange vriendschap tussen de kleine pootjes en kleine hartjes te versterken.

Jongen en zijn moeder hebben interactie met de hamster in de Omlet Qute hamsterkooi

 

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *