Omlet blog

Kies het perfecte speeltje voor uw parkieten

Parkieten hebben speeltjes nodig, en wel in zo’n mate dat het een essentieel onderdeel is van hun kooi, net als water en voer. Speeltjes zorgen voor fysieke en mentale uitdaging, en voor veel vermaak.

Parkieten vliegen, klimmen, schommelen en klimmen graag en om hun omgeving te verkennen gebruiken ze hun snavel en pootjes. Als eigenaar moet u speeltjes kiezen die aan al deze behoeften tegemoet komen. Op bovenstaande afbeelding is een kooi te zien vol met zitstokken en speeltjes, maar het is vaak beter om het bij twee of drie speeltjes te houden en deze regelmatig te verwisselen voor iets nieuws. U hoeft niet steeds nieuwe speeltjes te kopen, omdat uw parkieten zich niet zullen herinneren met welk speeltje ze twee weken geleden hebben gespeeld. Toch is het voor parkieten wel interessant als er genoeg variatie is in hun speeltjes.

Ook als parkieten vrij in een ruimte kunnen rondvliegen is het belangrijk dat ze buiten hun kooi speeltjes hebben. Zorg er altijd voor dat alles wat u aan uw vogels geeft veilig is; vermijd scherpe voorwerpen, dingen met gaten of lussen waar snavels en pootjes in vast kunnen komen te zitten, of iets dingen waar een vogels delen van kunnen binnenkrijgen.

Na een tijdje zult u waarschijnlijk door hebben welke speeltjes het meest in de smaak vallen bij uw vogels, al zult u misschien eerst een aantal dingen moeten uitproberen. Als het erop lijkt dat uw vogels een nieuws speeltje niet echt interessant vinden, neem het dan weg en introduceer het een paar dagen later opnieuw. Het kan maar zo zijn dat uw vogels er een paar dagen laten heel enthousiast op reageren.

We hebben een Geo vogelkooi gevuld met een aantal van onze favoriete speeltjes uit de Omlet shop waarvan we weten dat parkieten er dol op zijn. Hopelijk geldt dit ook voor uw vogels!


Hoewel zitstokken niet altijd als speeltjes worden gezien, zijn ze een essentieel onderdeel van elke parkietenkooi. Zonder zitstokken hebben uw vogels ‘s nachts geen plek om te roesten, maar missen ze ook een groot deel entertainment. Op een houten stokje zitten lijkt voor u misschien niet echt leuk maar vogels zijn er weg van. Zorg er dus altijd voor dat de kooi is voorzien van een aantal zitstokken.

Parkieten kunnen uitstekend kleuren zien, en daarom zijn kleurrijke speeltjes vaak een grote hit. Een klassieke fruitschommel met ringen bijvoorbeeld, is ideaal voor vogels om in te klimmen, schommelen en naar te pikken. Ook ziet het er vrolijk uit in de kooi en is het een interactieve uitdaging voor uw parkieten. Met het belletje zal graag worden gespeeld.

Het Woven Wonders hangspeelgoed biedt vermaak en geeft uw vogels veel om te onderzoeken. Vogels knabbelen graag tijdens het spelen, en deze speeltjes zijn gemaakt om kapot te maken maar zijn toch duurzaam. Dit hangspeelgoed lijkt op speeltjes waar in het wild levende parkieten mee zouden spelen. Wij kozen de komeet en dromenvanger als kleurvol speeltje om op te schommelen en in te klimmen, dat langzaam kan worden versnipperd door hun sterke snavels.

Uw vogels zullen weg zijn van de Naturals Peck n Seed schommel. Dit is niet alleen een aangename zitstok, het schommelt ook als het in de kooi wordt gehangen. Uw vogels kunnen genieten van maar liefst zestien verschillende heerlijke zaden, bessen en groenten. Ontdekken hoe de smakelijkheden kunnen worden losgemaakt terwijl het geheel schommelt, zal uw vogels urenlang vermaken.

Laat uw vogels hun best doen voor hun beloning met de Vitapol Fruitsticks. Boordevol heerlijke zaden en fruit en het kan worden opgehangen aan de spijlen van de kooi. Zo kunnen uw vogels naar de stick klimmen en ernaar pikken. Snacks moeten altijd met mate worden gegeven, maar met deze snacks zullen uw vogels moeten werken voor hun beloning.

En last but not least, de Nature First Husk PuzzlerDit hangspeeltje is ontworpen om de leefomgeving van vogels te verrijken en om zowel fysieke als mentale uitdaging te bieden. De ring in combinatie met gevlochten zeegras en kalksteen schelpen prikkelt alle zintuigen, en het zit er interessant uit in de kooi.

This entry was posted in Parkieten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *