Omlet blog

Geef uw vogels de kans hun eigen schoonheid te zien

 

Zoals veel vogels zijn ook parkieten dol op glimmende voorwerpen. Alles wat schittert zal worden geïnspecteerd, en ze vinden het prachtig om iets in hun kooi te hebben dat het licht reflecteert en verleidelijke glinsteringen creëert. En dat is precies wat de nieuwe Geo vogelspiegel doet!

De Geo vogelspiegel is modern en stijlvol van vorm en heeft een groot, glimmend oppervlak. De spiegel past perfect bij de Geo vogelkooi en is verkrijgbaar in twee handige maten die mooi bij de geodetische vorm van de kooi passen. Tegelijk is de spiegel handig om de spetters uit het Geo vogelbadje tegen te houden, waardoor er minder water wordt gemorst in en rond de kooi.  

Parkieten zijn zeer nieuwsgierige en sociale vogels en hebben dus altijd een maatje nodig. De reden dat uw parkieten geïntrigeerd zullen zijn door de spiegel in hun kooi, is omdat ze denken dat de reflectie een andere vogel is. Deze nieuwe ‘vriend’ kan een interessante aanvulling zijn voor uw vogels.

Als u twee of meer parkieten heeft, zal een spiegel doorgaans niet meer aandacht krijgen dan andere speeltjes in de kooi. Toch is het een uitdagende toevoeging aan de setup, waar us vogels weg van zullen zijn.

Hoewel altijd wordt aanbevolen om parkieten in paren of een grotere groep te houden, kan er een situatie ontstaan waarin dit niet mogelijk is. Misschien is een van uw parkieten onlangs overleden en bent u op zoek naar een geschikt nieuw maatje voor uw vogel. Of misschien is uw vogel ziek en is het noodzakelijk dat het dier tijdelijk alleen wordt gehouden.

Als uw parkiet alleen leeft, dan is het uw taak om hun voornaamste bron van sociale interactie te zijn. Toch kan een spiegel in de kooi uitkomst bieden als u niet in de buurt bent. Parkieten kunnen uren spenderen aan het kwetteren tegen hun knappe huisgenootje en voor veel vogels heeft dit een langdurig en positief effect. Parkieten die alleen worden gehouden moeten dagelijks een behoorlijke tijd de kans hebben om buiten hun kooi door te brengen, maar een spiegel-maatje zal de tijd voorbij laten vliegen als er geen mensen in de buurt zijn om de vogel gezelschap te houden!

This entry was posted in Parkieten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *