Omlet blog

10 aanwijzingen dat uw kippen uw leven hebben overgenomen

Kippenhouder en twee kippen in hun Inloopren

1. U heeft een account aangemaakt voor uw kippen op social media

Laten we eerlijk zijn, als je voor het eerst een kippenhok en kippen koopt, dan is dit natuurlijk iets om te delen met vrienden en familie. Dit kan uiteraard ook via Instagram, Twitter of Facebook, waar u trots het eerste ei kunt tonen dat werd gelegd, of de recepten die u met de kakelverse eieren maakt. 

2. U vindt eieren in huis

Als u uw kippen al een tijdje heeft besluit u op den duur misschien om ze naar binnen te laten in uw huis. Ze vallen nooit iemand lastig en komen goed overeen met de andere huisdieren, maar zo nu en dan vindt u een vers ei in uw fruitschaal of op uw favoriete stoel. Maar ach, u weet tenminste dat ze zich op hun gemak voelen!

3. Een “staycation” is uw idee van vakantie

Als u uw toom net heeft zult u zich voelen als een tweede ouder voor deze dieren. U voert ze, verzorgt ze en pampert ze. De gedachte om op vakantie te gaan en uw toom alleen achter te laten, komt niet eens bij u op. Veel liever zet u een Zoom achtergrond op van een strand, laat uw favoriete maaltijd thuis bezorgen, voeten omhoog… Ahhh!

4. U betrap uzelf erop dat u tegen uw kippen praat

Soms hebben we gewoon een goede therapiesessie nodig met iemand die echt kan luisten. En wie kunnen dit nu beter dan uw kippen? Ze zullen u nooit tegenspreken of uw keuzes veroordelen. Ze kunnen af en toe wat pikken, maar het is altijd nog een stuk goedkoper dan therapie.

5. Uw kippen hebben allemaal een naam

Nadat u een paar weken voor uw nieuwe kippen heeft gezorgd, begint u te merken dat ze allemaal andere persoonlijkheden hebben. Sommigen kippen zijn aan de verlegen kant, anderen zijn erg strikt wat betreft etenstijd, en er zijn er ook die gewoon graag worden geknuffeld. Een perfect moment om ze een naam te geven! Of het nu Rudy, Klaas of Pluisje is, het zijn uw huisdieren dus aan u de keuze.

Kippenhouder met twee hennen in hun Eglu Go kippenhok met ren

6. Uw huis is gevuld met trendy kippen accessoires

Of het nu servetten met een kippenprint zijn, of een dienblad in de vorm van een ei, u (of uw vrienden) heeft ervoor gezorgd dat u de nieuwste accessoires in huis heeft die op een of andere manier verband houden met kippen.

7. U heeft een reismandje voor uw kippen

Het kan gebeuren dat u uw kippen op een dag naar de dierenarts brengen. En uiteraard moet hun reis dan zo comfortabel mogelijk zijn. Daarom heeft u de beste reismand die u maar kon vinden aangeschaft, mocht u uw kippen op een dag naar de dierenarts moeten brengen.

8. U kleedt uw kippen aan voor speciale gelegenheden

Of het nu lente of herfst is, uw kippen moeten gekleed zijn op het seizoen. Als Halloween nadert, bent u druk bezig te beslissen welke passende outfit u uw kippen, en uw andere huisdieren, kunt geven.

9. In plaats van met de hond te wandelen, laat u uw kippen uit

Ja, er zijn tuigjes voor kippen, en dat weet u omdat u het al heeft gegoogled. Misschien heeft u niet zo’n grote tuin en wilt u uw kippen toch graag elke dag hun pootjes laten strekken. Dan maar naar het park om rond te scharrelen en voor wat frisse lucht. Is dat zo vreemd?!

10. Op een dag maakt u een picknick tafel voor uw kippen 

Heeft u de trend meegekregen waarbij minipicknicktafels worden gebouwd voor de eekhoorntjes in onze achtertuin? Wie zegt dat uw kippen niet ook zoiets verdienen? U maakt een eigen tafel waar u uw kippen elke dag hun voer kunt aanbieden, zodat ze in stijl kunnen eten.

We begrijpen goed dat wanneer u besluit om u in de wereld van kippenhokken te verdiepen, dit een heel proces kan zijn. Iedereen heeft unieke ervaringen en moet de vrijheid hebben om op zijn eigen manier voor zijn dieren te zorgen. Uw kippentoom maakt deel uit van uw gezin, dus waarom zou u bezuinigen op hun zorg en onderhoud!

Deze blog is gepost in de category kippen

Lees hier meer over het Eglu Cube kippenhok

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *