Omlet blog

Recept voor herfstige gember-cupcakes

Herfstige pompoen cupcakes

Geen fan van pumpkin spice? Wilt u iets eenvoudigs maken dat past bij het seizoen, en hiervoor de eieren van uw kippen gebruiken? Probeer dan deze heerlijke gember-cupcakes eens, met iets herfstigs als kers op de taart!

Voor twaalf gember-cupcakes heeft u nodig…

 • 12 cupcake vormpjes (wij kozen voor oranje, om bij het thema te blijven!)
 • 150 gr. margarine of ongezouten boter (op kamer temperatuur)
 • 150 gr. lichte muscovado suiker (kan worden vervangen door bruine basterdsuiker)
 • 150 gr. zelfrijzend bakmeel
 • 1 – 2 tl. gemalen gember (naar smaak)
 • 2 grote eieren
 • 1 el. golden syrup (kan eventueel worden vervangen door honing)

Voor de botercrème heeft u nodig…

 • 250 gr. margarine of ongezouten boter (zacht)
 • 500 gr. poedersuiker
 • ½ – 1 tl. gemalen gember (naar smaak)

Voor de heeft u nodig…

 • Ready to roll fondant – oranje
 • Ready to roll fondant – groen

 1. Verwarm de oven voor op 160°C en leg twaalf papieren cupcake vormpjes in een metalen muffinvorm.
 2. De eerste stap voor het maken van de gember cakemix is het mengen van de boter en suiker in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de gember in het mengsel. Wij gebruikten twee theelepels gemalen gember, maar voor een mildere smaak kunt u minder gebruiken.
 3. Klop de eieren licht op in een kom en voeg ze toe aan het mengsel. Meng alles voorzichtig.
 4. Als alles goed is gemengd, voeg dan de golden syrup toe en roer het nog eens.
 5. Vul twaalf cupcake vormpjes zo gelijk mogelijk met de gember cakemix.
 6. Zet 15 – 20 minuten in de oven.
 7. Laat afkoelen op een rek voordat u begint met het maken van het botercrème glazuur.
 8. Voeg voor het maken van het botercrème glazuur steeds een klein beetje poedersuiker aan de boter toe en meng het samen. Als het eenmaal een gladde massa is, voeg dan een theelepel gemalen gember toe.
 9. Doe het glazuur in een spuitzak. Wij gebruikten een stervormig mond. Begin in het midden en maak een draaiende beweging. Laat ruimte vrij aan de rand van de cupcake. Eindig in het midden en maak een piek door de spuitzak rustig naar boven weg te trekken.
 10. Nadat alle cupcakes van glazuur zijn voorzien kunt u ze naar wens decoreren. Wij maakten met de ready to roll fondant pompoentjes. Rol hiervoor het oranje glazuur tot balletjes met een diameter van ongeveer 1 cm. Maak met een scherp mes de lijnen in de pompoentjes.
 11. Rol voor het maken van de steeltjes een kleine hoeveelheid groen glazuur tot een lange strip en snijd het in kleine stukjes. Duw de steeltjes voorzichtig in de pompoentjes en zet ze bovenop de cupcakes.

This entry was posted in Recepten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *