Omlet blog

Waarom kippen geschikte dieren zijn voor gezinnen met kinderen

Twee kinderen kijken naar hun paarse Omlet Eglu Cube kippenhok

Kippen zijn geweldige huisdieren voor het hele gezin. Ze leggen niet alleen dagelijks verse eieren, ze zijn ook heel leuk om naar te kijken tijd mee door te brengen. Daarnaast kunnen kippen kinderen waardevolle lessen leren. In vergelijking met veel andere huisdieren, kost het verzorgen van kippen niet veel tijd. Vanaf de leeftijd dat kinderen naar de basisschool gaan, zullen zij kunnen helpen met de verzorging van kippen. Lees verder en ontdek meer redenen waarom kippen geweldige huisdieren zijn voor gezinnen met kinderen.

Waarom zijn kippen zulke leuke dieren?

Verantwoordelijkheid

Kinderen van alle leeftijden kunnen leren om verantwoordelijkheid te dragen voor levend wezen. Ze mogen natuurlijk nooit de volledige verantwoordelijkheid krijgen om alle zorgtaken uit te voeren, maar zelfs wat maïs op de grond strooien of de drinkbak bijvullen kan kinderen een waardevolle les leren.

Routines

Huisdieren zijn een verantwoordelijkheid voor een lange tijd. Het leert kinderen om zo nu en dan hun eigen wensen opzij te zetten en in plaats daarvan het hok schoon te maken of de kippen te voeren. Het laat kinderen ook zien hoe belangrijk een gestructureerde routine is, iets wat veel kinderen fijn vinden.

Voer

Door kippen te houden leert u kinderen dat voedsel niet op magische wijze in de schappen van de supermarkt verschijnt. Als kinderen voor hun eigen kippen zorgen, zullen ze hopelijk beseffen hoe belangrijk het is dat dieren voldoende ruimte en voldoende zorg krijgen, en zullen ze dierlijke producten niet als vanzelfsprekend beschouwen.

Circle of life

Als u huisdieren en kinderen heeft, is het onvermijdelijk dat u uw kinderen zal moeten vertellen over leven en dood. Of u nu kuikens kweekt, vleeskippen houdt of gewoon een paar kippen in uw tuin heeft rondscharrelen, uw kinderen zullen waardevolle lessen leren over de kringloop van het leven.

Hygiëne

Het hebben van huisdieren die buiten leven, kan kinderen iets leren over het belang van goede hygiëne. Zo zullen ze hun handen wassen moeten wassen nadat ze bij de kippen zijn geweest kippen, en leren ze dat om hun dieren gelukkig en gezond te houden, het hok en de ren regelmatig moet worden schoongemaakt.

Vaardigheden

Het houden van kippen kan op verschillende manieren leerzaam zijn, ook op gebieden waar u misschien niet meteen aan denkt. Naast van wiskundige vaardigheden voor het tellen van eieren en het meten van voer en water, zullen kinderen leren dat verschillende dieren verschillende behoeften hebben, dat eierschalen kunnen worden gebruikt voor kunstprojecten en dat eieren de basis vormen van oneindig veel lekkere recepten.

Dingen om bij stil te staan

  • Begin met een kleine toom van hooguit vijf kippen. Zo kunnen kinderen de kippen uit elkaar houden en ze namen geven die passen bij hun grappige karakters. Teveel kippen zorgen ervoor dat kinderen de dieren als een groep zien, waardoor het is minder waarschijnlijk is dat ze als huisdieren worden beschouwd. U kunt op een later tijdstip altijd meer kippen kopen.
  • Om te beginnen is het waarschijnlijk beter om geen haan te hebben. Hanen zijn veel zelfverzekerder en opdringeriger dan kippen, en kunnen een beetje intimiderend zijn voor jongere kinderen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat kinderen vanaf het begin worden afgeschrikt. 
  • Koop een hok dat het verzorgen van kippen makkelijk maakt, zodat kinderen kunnen helpen. De Eglu Cube is hier een uitstekend voorbeeld van. Het is heel eenvoudig om de kippen ‘s ochtends uit en’ s avonds in het hok te laten (uiteraard nog makkelijker met een automatische kippenhokdeur!) en om verse eieren te verzamelen via de eierpoort aan de zijkant van het hok. Jongere gezinsleden kunnen zelfs helpen met het schoonmaken van het kippenhok, de mestlade kan worden uitgenomen en geleegd, en de gladde oppervlakken van het hok kan makkelijk worden schoongeveegd. Zo ziet het kippenhok er in een mum van tijd weer uit als nieuw.
  • U kunt ervoor kiezen om met een broedmachine zelf eieren uit te broeden, maar als u ervoor kiest kippen te kopen, dan is het een goed idee om voor jonge kippen te kiezen zodat kinderen erbij betrokken zullen zijn. Moedig interactie aan en probeer de kippen regelmatig op te pakken om ze hier aan te laten wennen. Dit proces kan worden vergemakkelijkt door de kippen in een gemakkelijk toegankelijke ren te houden, zoals de inloopren. Als het makkelijk is om bij de kippen te zijn, is het aangenamer om tijd door te brengen met uw dieren.
  • Kies een vriendelijk en gezond ras, dat erom bekend staat goed met kinderen samen te gaan. Silkies staan er bijvoorbeeld bekend om hun lieve karakter en dat ze het prima vinden om te worden opgetild. Orpingtons zijn kalm en aanhankelijk. Cochins passen zich goed aan aan nieuwe situaties. Lees voor meer informatie onze kippenrassengids

Omlet en jullie huisdieren

Of je nou voor de eerste keer kippen wil gaan houden of al een expert bent: Omlet heeft alles wat je nodig hebt om jouw kippen het best mogelijke leven te geven. Van onze makkelijk te reinigen kippenhokken, tot onze Autodoor die je kippen heerlijk instopt: het houden van kippen was nooit makkelijker en leuker dan met Omlet. 

Kinderen maken onderdelen van Omlets Eglu Cube kippenhok schoon

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *