Omlet blog

5 redenen waarom je deze zomer een Slimme Autodoor nodig hebt

Een automatische deur voor het kippenhok is een geweldig technologisch voordeel bij het houden van kippen. Er zijn veel manieren waarop een automatische kippenhokdeur het leven makkelijker maakt, maar er steken 5 redenen waarom je deze zomer een Slimme Autodoor nodig hebt boven de rest uit. Ontdek het nieuwe gemak van het houden van kippen en wat gemoedsrust als je jouw kippenhok dit seizoen een upgrade geeft met een Slimme Autodoor van Omlet.

Vrouw gebruikt de Slimme Autodoor app

Wat is een Slimme Autodoor?

Een Slimme Autodoor is een revolutionaire manier om kippen te houden. De automatische kippenhokdeur van Omlet is een aanpasbare, horizontaal openende deur voor kippenhokken, kippenrennen of zelfgemaakte kippenhokken. Je kunt de Slimme Autodoor zo programmeren dat hij open en sluit wanneer jij wilt, of hem handmatig instellen via je smartphone, tablet of zelfs Alexa en Google Home Devices. Met deze slimme functies in gedachten is dit waarom de Slimme Autodoor jou en je kippen deze zomer veel voordelen zal opleveren.

Geen vroege ochtenden meer

Als school uit is, is uitslapen in. Helaas begrijpen kippen niet zo veel van het concept ‘zomervakantie’. En daar komt de Slimme Autodoor dan goed van pas – programmeer hem simpelweg om ‘s ochtends om een specifieke tijd te openen, of open hem met één klik op je telefoon. En met Alexa en Google Home Device integratie kan jouw virtuele assistent de kippen naar buiten laten zodat jullie kunnen uitslapen.

Automatisch aanpassen aan langere dagen

In de zomer zijn de dagen langer en dat heeft ook invloed op de hoeveelheid tijd die jouw kippen buiten doorbrengen. Als je de lichtsensor gebruikt van de Slimme Autodoor, dan zal het kippenhok zich automatisch aanpassen aan de langere uren daglicht. Met de zachte verlichting van een kippenhoklamp, kunnen de kippen als het afkoelt blijven rondscharrelen in de kippenren of tuin tot het tijd is om op stok te gaan. Je kunt jouw tijd spenderen aan barbecueën, zwemmen of relaxen in de airconditioning, terwijl je weet dat de kippen elke avond automatisch veilig ingestopt worden.

Overal toegang tot informatie over het kippenhok

Vraag je je af of de deur van het kippenhok open of dicht zit? Moet je de kippenhoklamp aanzetten om je kippen te controleren met een kippenhokcamera? Dit kan allemaal via de Slimme Autodoor app van Omlet, die beschikbaar is in de App Store en Google Play Store. Het enige wat de app nodig heeft om contact te maken met het Slimme Control Panel is een dataverbinding. En dat betekent dat je de kippen in de gaten kunt houden, waar je ook bent. Dat is pas slim kippen houden.

Verbeterde hokbeveiliging

Door het warmere weer trekken roofdieren zich overdag terug in hun schuilplaats. Maar als de nacht valt, daalt de temperatuur ook, en dat is het moment waarop roofdieren hongerig worden en op jacht gaan naar een makkelijke maaltijd. Om te voorkomen dat de roofdieren het hok van jouw kippen als snackbar gebruiken, opent en sluit de betrouwbare Autodoor in alle weersomstandigheden, waardoor de kippen veilig binnen blijven. Het horizontale sluitmechanisme is ontzettend lastig te openen voor roofdieren, waardoor de kippen een veilig toevluchtsoord hebben.

Upgrade jouw huidige Autodoor eenvoudig met een Slim Control Panel

Heb je een ouder model van de Autodoor? Geen probleem! Je kunt een Slim Control Panel toevoegen aan de Autodoor van Omlet. Koppel het oude bedieningspaneel los, plaatst batterijen in het nieuwe Control Panel of sluit hem aan op netstroom en sluit de kabels opnieuw aan om direct te upgraden naar een Slimme Autodoor. Als je nieuwe control panel is geïnstalleerd, hoef je alleen de app te downloaden om volledig in controle te zijn over de kippenhokdeur en de kippenhoklamp.

Een samenvatting van tips voor de veiligheid van kippenhokken

Nu de zomer in volle gang is, is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s van het seizoen. Door jouw kippen voor te bereiden op een warmer seizoen, kunnen ze rustig in hun kippenhok verblijven. Om jouw kippen deze zomer veilig te houden, moet je het volgende doen:

Omlet en jouw kippen in de zomer

Geniet samen met je kippen van ons assortiment met ingenieuze producten voor kippen Van afrastering voor kippen om te foerageren, tot volledig afgesloten kippenrennen met optionele dekzeilen die schaduw bieden, kunnen jij en je kippen alles uit de zomer halen. Voeg de Slimme Autodoor toe aan je opstelling voor betrouwbare beveiliging in de late ochtenden en avonden, of als jullie een dagje weggaan. Met Omlet kijk je uit naar het houden van kippen in de zomer en kun je ontspannen omdat je weet dat je kippen in de best mogelijke opstelling verblijven.

Eglu pro at dusk with the Omlet Smart Autodoor

Facebook

 

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Popular Posts