Omlet blog

Pride of Omlet: kom op voor dieren met een handicap

Dit artikel maakt deel uit van onze Pride of Omlet serie, waarin bijzondere huisdieren in de schijnwerpers staan omdat hun moed, talent, intelligentie of zachtaardigheid het verdient om met de wereld te worden gedeeld.

-Geschreven door Anneliese Paul

Jerry, een ondeugende, speelse en uitbundige adoptiehond uit Roemenië die een handstand kan maken! Alles kwam op zijn pootjes terecht toen Shena hem een thuis gaf en hij haar inspireerde om een reddingscentrum op te richten voor dieren met een handicap.

Wanneer je een hond ziet met twee poten, wat denk je dan? Veel mensen zouden ze misschien opgeven. Tijdens haar eerste bezoek aan de dierenart kreeg Shena het advies om Jerry in te laten slapen. Maar dat kon ze niet.

Shena had vier honden, werkte voor de NHS (The National Health Service) in de kankerzorg en studeerde voor een diploma in de sociale hulpverlening. Toen een vriend haar een video stuurde van een puppy in Roemenië, smolt haar hart.

Jerry was verlamde, de ongewenste straathond was waarschijnlijk door een auto aangereden en voor dood achtergelaten. Shena kon het beeld niet meer uit haar hoofd krijgen, “Wat maakt één hond meer nog uit?” dacht ze, en ze besloot hem thuis te laten komen.

De eerste keer dat Shena hem ontmoette sprong Jerry uit de auto, één bundel energie. Het wat liefde op het eerste gezicht. Het was een speelse, zes maanden oude pup. Shena’s vier andere honden accepteerden hem met plezier en hij paste meteen helemaal binnen de roedel.

Misschien niet verbazend omdat Jerry al zoveel had meegemaakt, maar na de operatie om zijn achterpoten te verwijderen herstelde hij spoedig, ook na een paar keer vallen toen hij zijn balans nog aan het vinden was.

Jerry kan op twee poten rond het huis en in de tuin lopen en doet dat goed, maar tijdens wandelingen draagt hij zijn wielen. Ze zijn gemaakt van buizen. In het begin was hij nog een beetje instabiel, maar na een paar dagen oefenen vloog hij weg. Op zijn inmiddels derde paar wielen vindt Jerry het heerlijk om achter ballen aan te rennen. Niets houdt hem tegen. Shena vermoedt zelfs dat hij sneller is dan haar andere honden!

Jerry begon volgers te krijgen op Shena’s sociale media en mensen begonnen haar te benaderen voor advies over dieren met een handicap. Jerry heeft nu twee hondenmaatjes die ook twee poten hebben en hij heeft een speciale band met Flo, een andere Roemeense adoptiehond. In 2013, enkele maanden nadat ze Jerry hadden gekregen, besloten Shena en haar man Ian PUDZ op te richten. PUDZ is een dierenpension dat gespecialiseerd is in dieren met een handicap

Tot afgelopen jaar zorgden Shena en Ian vanuit hun huis in North Lincolnshire (Verenigd Koninkrijk) voor 170 dieren, waaronder honden, katten, konijnen, chinchilla’s, cavia’s, kippen, eenden en kalkoenen.

Door hun handicap zouden veel dieren waar Shena en Ian voor zorgen er niet meer zijn. Met Jerry als inspiratie hebben Shane en Ian onlangs genoeg geld in weten te zamelen om een hectare land te kopen, zodat ze hun geweldige werk kunnen voortzetten en de dieren waarvoor ze zorgen het fijne leven geven dat ze verdienen.

“Jerry heeft mijn leven volledig veranderd. Ik heb zoveel mensen ontmoet. Dieren krijgen niet zoveel zorg als mensen, maar we laten mensen met een handicap ook niet in de steek, dus waarom zouden we dit bij dieren wel doen? Iedereen verdient een kans in het leven.”

 

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *