Omlet blog

5 paasspelletjes om de vakantie eggstra leuk te maken

Paaseieren tussen narcissen voor Omlet Eglu Go UP verhoogd kippenhok

Kijkt u uit naar Pasen? Dit jaar zal Pasen in kleine kring worden gevierd, maar dat hoeft niet te betekenen dat we niets leuks kunnen doen. Dit zijn vijf spelletjes voor tijdens de Paasdagen om het hele gezin bezig te houden.

1- Paas Boter-kaas-en-eieren

Hoewel het meestal wordt gespeeld door kinderen, is het  ook een leuk strategiespel voor volwassenen. Om dit spel eggstra leuk te maken voor Pasen, kunt u (kunst)eieren beschilderen of versieren om elke speler een eigen set te geven.

Spelers plaatsen om de beurt een ei op een veld van een 3 × 3 raster. De speler die erin slaagt drie van zijn eieren in een diagonale, horizontale of verticale rij te plaatsen, is de winnaar.

2- Hoelahoep 

Dit is een geweldig spel voor gezinnen, waar iedereen aan mee kan doen. Plaats vijf hoepels op de vloer en ken aan elk hoepel een waarde toe (voorbeeld: de dichtstbijzijnde hoepel is 10 punten, de volgende 20, … en de verste hoepel 50 punten). Geef elke speler vijf plastic eieren. Probeer om de beurt de eieren in de hoepels gooien om te zien wie de meeste punten kan verdienen.

U kunt de eieren samen met kinderen versieren en ze in verschillende kleuren schilderen, zodat elke speler zijn eigen set speel-eieren heeft.

Vrouw duwt bloemen in een kruiwagen en kijkt naar haar konijnen in het Eglu Go konijnenhok

3- Zaklopen

Oud maar goud: springen als een konijn en dus een geweldige wedstrijd om te doen tijdens Pasen. Kinderen vinden dit altijd een leuk en uitdagend spel!

Geef elke speler een jutezak – om het af te maken versierd met een konijnenstaart – en laat ze naar de finish springen. Doe deze wedstrijd alleen op een zachte ondergrond zoals op een grasveld. Lekkere paastraktaties zijn een leuke hoofdprijs – al is iedereen bij dit spel een winnaar!

4-Konijnenstaart-prik

Als variant op ezeltje-prik is dit een spel voor het hele gezin. Koop was pompoms en plak er een stukje dubbelzijdig plakband op. Laat de spelers vervolgens proberen de konijnenstaart (de pompoms) op de andere spelers te plakken. Wie aan het einde van het spel, bijvoorbeeld na 5 minuten, de meeste konijnenstaarten heeft, verliest het spel!

Als het spel is afgelopen, kunt u de kinderen een kunstwerkje laten maken met de pompoms. De mogelijkheden zijn eindeloos.

5- Paasei-Piñata

Piñatas zijn een hit op elk feestje, maar ze zijn ook leuk om te maken. Kinderen zullen het geweldig vinden om ze te maken, om vervolgens plezier te beleven aan het vernielen!

U heeft het volgende nodig:
ballonnen (klein, medium en/of groot)

  • hobby-lijm
  • 2 kopjes water
  • vloeipapier of and/or crêpepapier
  • 1 kopje bloem
  • decoratie
  • kranten
  • hobby-schaar
  • draad of touw (om de piñata op te hangen)
  • piñata stok (bv. een honkbalknuppel)

 

Stap 1: Blaas de ballon op en knoop hem dicht. Scheur de krant in strips.

Stap 2: Meng water met bloem om een papje te maken. Doop de stroken krantenpapier erin en breng de vochtige stroken aan op de ballon. Herhaal dit totdat de ballon volledig bedekt is – na drie lagen zal de piñata sterk genoeg zijn. Zorg ervoor dat u de knoop van de ballon niet bedekt, hierlangs kunt u de piñata achteraf met snoep vullen. Het maken van een piñata is rommelig, maar kinderen zullen het heel leuk vinden. Om de ballon op zijn plaats te houden tijdens het aanbrengen van de krantenstrips, kunt u deze op een plastic doos plaatsen.

Stap 3: Laat de piñata ten minste 24 uur drogen, draai de piñata regelmatig tijdens het drogen.

Stap 4: knip nadat de piñata volledig gedroogd is verschillende kleuren vloeipapier in repen en geef de kinderen de vrijheid om de kleuren te kiezen. Laat ze de repen met hobby-lijm op de krantenlaag plakken. Snijd nu de knoop met een hobbymes door en trek de ballon uit de piñata. Maak twee kleine gaatjes naast het gat waarlangs u de ballon heeft verwijderd. Haal een touwtje door de gaten om een lus te maken.

Stap 5: tijd om de piñata te vullen met snoep, zoals paaseitjes, jelly beans, marshmallows… wat u maar wilt.

Stap 6: bedek het gat met wat crêpepapier en lijm of plakband om te voorkomen dat de vulling van de piñata eruit valt. Bind een ander stuk touw aan de lus om de piñata op te hangen.

Hier vindt u een video waarin kinderen uitleggen hoe je een piñata kunt maken.

BONUS

En als bonus nog een eggstra-spel! Mysterie maakt alles leuker, ook een paaseierenjacht!

Laat de kinderen – en volwassenen – op de eieren jagen, maar plak voor de verandering een briefje op elk ei. Als alle eieren zijn verzameld, kan de boodschap worden ontcijferd zodat duidelijk wordt waar het paas-cadeau is verborgen. Voorbeeld: als u het cadeau in de garage verstopt, plaats dan de letters “G”, “A”, “R”, “A”, “G”, “E” op verschillende eieren. U kunt ook Surprise eieren gebruiken om de letters in te doen.

Omlet wenst u een vrolijk Pasen &
een Happy Egg Hunt!

This entry was posted in DIY


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *