Omlet blog

De OMLET paascake

-The Best Things In Life Are Sweet-

De OMLET (Omelet) Cake

Ingrediënten voor het cakebeslag (voor een Ø25 cm vorm):

  • 900 ml melk*
  • 250 g suiker
  • 250 g boter/margarine
  • 4 el citroensap
  • 5 eieren*
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 pakje kleurloos cakeglazuur*
  • 1 blik halve abrikozen (850 g uitlekgewicht)
  • 1 blik halve abrikozen (425 g uitlekgewicht)

Ingrediënten voor puddingcrème:

  • 100 ml melk*
  • 2 zakjes vanille-pudding poeder
  • 80 suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 gram zure room*


Voor een vegan dieet:

Als melkvervanger kunt bijvoorbeeld amandel- of havermelk gebruiken. Gebruik als vervanger voor 1 ei ½ gepureerde banaan (5 eieren = 2 ⅕ bananen) of 70 g appelpuree (5 eieren = 350 g). Ook kunt u kiezen voor veganistische zure room of soja-yoghurt. Als cakeglazuur kunt u agar-agarpoeder gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Vet een cakevorm in (Ø25 cm). Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven).
  2. Kook 900 ml melk in een pan. Meng in een kom de resterende melk, 80 g suiker en vanillepuddingpoeder tot een gladde massa. Roer dit door de kokende melk en laat 1 minuut al roerend koken. Giet in een kom en laat afkoelen, blijf zo nu en dan roeren.
  3. Meng boter/margarine, 200 g suiker, 1 snufje zout met een mixer tot een romige massa. Voeg de eieren een voor een toe. Meng de bloem en bakpoeder en roer er 2 theelepels citroensap door. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat intussen de abrikozen goed uitlekken en vang het sap op. Roer de pudding opnieuw, en roer er nu met een garde de zure room door. Verdeel nadat de bodem 20 minuten heeft gebakken er de puddingcrème gelijkmatig overheen. Bedek de cake met abrikozen en bak nog eens 20-30 minuten. Laat afkoelen.
  5. Meng de glazuurpoeder, de rest van de suiker, ¼ liter abrikozensap en de resterende 2 tl citroensap in een steelpannetje en breng dit al roerend aan de kook. Verdeel nu het glazuur met een eetlepel over de abrikozenhelften zodat het op eiwit lijkt.

 

 

? U kunt in plaats van abrikozen ook perziken gebruiken.

? Wilt u de ultieme “Omlet”-cake maken met een Ø12 cm cakevorm, gebruik dan ⅓ van de ingrediënten en de helft van de abrikozen.

Heeft u liever een traditionele Paascake, maak dan dit overheerlijke maar eenvoudige recept:

Wortel-Marsepein-Cake

Ingrediënten voor het cakebeslag:

  • 350 g wheat or spelt- of tarwemeel
  • 4 eieren*
  • 400 g wortelen
  • 100 g gemalen hazelnoten
  • 100 g gemalen amandelen
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¼ tl vanille-extract
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 tl bakpoeder
  • 200g marsepein
  • 200 ml koolzaad of zonnebloemolie
  • 200 ml melk*
  • sap van 1/2 citroen
  • extra portie liefde

Versie voor volwassenen: 150 ml advocaat

Frosting:

  • 70 g poedersuiker
  • 200 g kokosyogurt
  • 30 g kokosnootpasta
  • citroensap

optioneel: voedingskleurstof, bijvoorbeeld groen

Decoratie: bijvoorbeeld marsepeinen worteltjes, pistachenoten in stukjes…


Voor een vegan dieet:

Gebruik 2 theelepels bakpoeder en 2 theelepels appelazijn of als alternatief banaan / appelpuree als ei-vervanger (½ gepureerde banaan per ei; 70 g appelpuree per ei).

Als melkvervanger kunt u voor bijvoorbeeld amandelmelk of havermelk kiezen.

Bereidingswijze

1. Vet de cakevorm in (Ø25 cm) of gebruik bakpapier. Verwarm de oven voor tot 175°C (heteluchtoven).

2. Meng met een mixer de droge ingrediënten (bloem, hazelnoten / amandelen, suiker, bakpoeder, bakpoeder, kaneel) en de eieren in een kom. Schil en rasp de wortelen in een aparte kom en meng ze met de ‘natte’ ingrediënten (vanille-extract, olie, melk, citroensap).

3. Verwarm nu langzaam de marsepein in een pan en roer tot het een vloeibare massa wordt. Meng de droge en natte ingrediënten  en voeg geleidelijk de marsepein (en eventueel advocaat) toe aan het beslag. Meng goed.

4. Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak ongeveer 50 minuten (controleer met een satéprikker).

5. Laat de cake afkoelen en bereid ondertussen de frosting. Meng de gezeefde poedersuiker met yoghurt en kokospuree en breng op smaak met meer poedersuiker en een scheutje citroensap. U kunt ervoor kiezen kleurstof aan het glazuur toe te voegen. Verdeel nu het glazuur over de afgekoelde cake en decoreer naar wens, bijvoorbeeld met marsepeinen worteltjes of gehakte pistachenoten.

Geniet ervan!

Bon appétit

een vrolijk Pasen gewenst namens het Omlet team!

 

Tag ons op social media (Instagram: omlet_huisdieren) met een foto van uw cake!

 

This entry was posted in Recepten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *