Omlet blog

Pride of Omlet: gevederde klassenassistent

Dit artikel maakt deel uit van onze Pride of Omlet serie, waarin bijzondere huisdieren in de schijnwerpers staan omdat hun moed, talent, intelligentie of zachtaardigheid het verdient om met de wereld te worden gedeeld.

– Geschreven door Anneliese Paul

Henni Hen is een klassenassistent in hart en nieren. Een schattige knuffelkip die dol is op kinderen. Ze treedt in de voetsporen van haar vrolijke mensen, Hamish en Verity.

Verity broedt elk jaar eieren uit in een broedmachine op een basisschool in Kent, waar ze werkt als onderwijzeres. In de lente is dit een hoogtepunt voor de kinderen, en het biedt allerlei leermomenten. De donzige kuikentjes maken Pasen nog specialer.

Het was al van jongs af aan duidelijk dat Henni onderwijsassistent zou worden. Ze is tenslotte op een school geboren. Henni hielp de kinderen met themaprojecten en werd het onderwerp van vele geschreven verhalen en wetenschapslessen.

Maar Henni’s echte talent is kinderen helpen lezen. Henni kan zelf niet lezen, maar kinderen die normaal niet aan een volwassene zouden voorlezen, gaan met Henni op een zitzak in een rustige hoek zitten waar ze het zich aangenaam maken. Henni knuffelt en luistert geduldig naar haar jonge lezer, terwijl ze bemoedigend kakelt.

Op het moment dat Henni en haar zussen te groot werden voor het kippenhok in de klas, verhuisden Verity en Hamish naar een huis met een tuin. In plaats van de kuikens een nieuw thuis te geven op boerderijen in de buurt (zoals ze anders altijd deden), besloten ze Henni en haar zussen naar hun nieuwe huis te brengen. Ze hadden het erover gehad om een hond te nemen, maar beiden werkten fulltime, dus kippen leken een goede optie.

Meestal is Henni buiten, zoals elke andere kip, waar ze rondscharrelt in de tuin of ergens zo hoog mogelijk gaat zitten. Maar Verity en Hamish hebben haar zindelijk gemaakt omdat ze het fijn vindt om in huis te komen om te knuffelen, en natuurlijk omdat ze moet werken.

Tijdens de lockdown misten de kinderen het om Henni vast te kunnen houden. Dus kwam Henni in actie en gaf ze zowel live als opgenomen lessen vanuit de studeerkamer die ze deelt met Verity. Verity las kinderverhalen voor en Henni ging op haar schouder zitten en zorgde ervoor dat de kinderen luisterden. Het hoofd van de school belde Verity regelmatig om te vragen hoe het met Henni ging.

Zorgzaam als ze is, betekende Henni ook wat voor de buurt tijdens lockdown. Samen leggen Henni en haar zussen zes eieren per dag, dus Henni en Verity besloten om ze thuis te bezorgen bij hun buren. Om 10 uur legde Henni altijd een ei en liet hierbij van zich horen, zodat alle buren wisten wanneer hun eieren klaar waren. Vervolgens sprong Henni op Verity’s schouder, om samen de eieren bij alle huizen in de buurt langs te brengen.

Bij thuiskomst sprong ze meestal op haar favoriete zitstok (bovenop de garage), waarna de kinderen uit de buurt naar het huis van Verity en Hamish kwamen om ‘die vogel op het dak!‘ te zien.

Henni en haar zussen Megg, Gertie, Margot, Ginger, Rona en Nora woonden vroeger in een houten hok in de tuin en verbleven in de winter als het koud was in de garage. Maar Verity en Hamish wilden het beste voor ze. Dus vorig jaar kregen ze een nieuw huis, een Eglu Cube van Omlet, en nu hebben ze het hele jaar door een fijne plek buiten.

Maar Henni vindt het nog altijd fijn om binnen te komen voor een knuffel. Ze is vaak te vinden op de bank tussen Verity en Hamish in, voor een filmavondje met het gezin na een lange werkweek.

Ze is een gewone bruine kip, en ze staat laag in de pikorde, maar voor de wereld om haar heen betekent ze veel. Ze is heel bijzonder voor de kinderen waaraan ze lesgeeft en de buurt waarin ze woont, en natuurlijk voor haar mensen Verity en Hamish. Ze verdient een gouden medaille voor haar buitengewone inzet.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *