Omlet blog

Uw woning vrij houden van dierenharen

Wie vindt het niet fijn om zijn huisdier te aaien, knuffelen en verwennen? Hun vacht is zacht en warm, en het aaien van een kat of hond helpt veel mensen om te ontspannen en ontstressen. Maar ondanks de voordelen, kunnen de haren ook overal in uw woning terecht komen, zoals op tapijten, banken, bedden en meubels. En het kan lastig zijn om hier vanaf te komen. Dus hoe kunt u voorkomen eindeloos veel tijd te besteden aan het verwijderen van dierenharen?

Het is eindelijk lente, wat ook betekent dat uw huisdier zijn wintervacht zal verliezen. Voorkom dat dierenharen zich overal in huis verspreiden, met deze tips van Omlet…

hond liggend op gele beanbag topper op Omlet Topology hondenmand

Haren verwijderen om allergieën te voorkomen

Heeft u vaak rode, dikke ogen, een loopneus en moet u voortdurend niezen? Dit kan komen door de vacht van uw huisdier. Wist u dat 40% van de katten in Europa zijn drager van de bacterie bartonella henselae? Aanvankelijk werd aangenomen dat deze bacterie alleen kon worden overgedragen door krabben, maar onderzoek heeft aangetoond dat de bacterie ook kan worden overgedragen via vacht van uw huisdier en door vlooien. Daarom is het belangrijk om uw huisdier op tijd te behandelen tegen vlooien.

Huisdieren hebben invloed op de lucht in huis die we inademen. Haar en speeksel bevatten allergenen en kunnen neus-, keel- en oogirritatie, astma en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.

Maar wat kunt u tegen dierenharen doen?

Manieren om af te rekenen met dierenharen

Het verwijderen van dierenharen in uw woning hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Dit zijn een paar tips die u zou kunnen proberen …

Borstel uw huisdier regelmatig, bij voorkeur buiten, maar als dat niet mogelijk is, in een gemakkelijk schoon te maken deel van uw woning zoals de badkamer. Door uw huisdier te borstelen, verwijdert u het haar dat anders op uw bank of ergens anders in uw huis terecht zou komen. Door te borstelen verzamelt u het haar op één plek, wat het veel makkelijker maakt om het op te ruimen.

Bescherm meubels en andere plekken waar uw huisdier graag slaapt. Uw huisdier heeft ongetwijfeld een plek waar hij/zij graag slaapt en zich wast: typische plekken die een haar-hotspot! Probeer de favoriete plek van uw huisdier te bedekken met een handdoek of deken.

Het onmisbare apparaat: de stofzuiger. Deze oplossing lijkt voor de hand liggend, en het is dan ook zeker effectief. Een bezem is minder geschikt omdat deze haren zal laten rondvliegen in plaats van ze te verwijderen. U kunt de opzet-stukken van de stofzuigen ook verwisselen, zodat ze optimaal werken voor verschillende oppervlakken.

Gebruik rubberen handschoenen. Een klassieke maar eveneens effectieve tip. Gebruik rubberen handschoenen om het haar van bijvoorbeeld stoffen oppervlakken te halen. Het haar kleeft aan de handschoen, die vervolgens kan worden afgespoeld.

Met vocht kan haar eenvoudiger worden verzameld. Neem een vochtige spons of washandje en veeg hiermee over het betreffende gebied. Sommige haren zullen aan de spons blijven kleven, terwijl andere zich eerder tot bolletjes vormen. Deze methode kan worden gecombineerd met andere manieren om het haar van uw huisdier effectief te verwijderen.

Statische elektriciteit van panty’s. Gooi een panty met ladder niet weg, ze kunnen worden hergebruikt om het haar van uw huisdier te verzamelen. De wrijving zorgt voor statische elektriciteit en dit trekt haar naar het materiaal.

Als u een plek haar-vrij wilt houden, dan is de meest effectieve methode om uw huisdier de toegang tot deze ruimte te ontzeggen. Het kan lastig zijn, maar het is heel fijn om geen last te hebben van de haren van uw geliefde huisdier als u gaat slapen.

Twee katten relaxen op een Omlet Maya Donut kattenmand

Speciale manden

Heeft u er genoeg van dat de accessoires van uw huisdieren stof en haren verzamelen? Kies dan zeker de juiste mand en denk op lange termijn.

Sta bij het uitkiezen van een mand niet alleen stil bij hoe comfortabel het zal zijn voor uw huisdier, maar bedenkt ook of deze makkelijk schoon kan worden gemaakt (wat ook een voordeel is voor uw huisdier). De Topology hondenmand van Omlet biedt uw huisdier optimaal comfort dankzij het luxe traagschuimmatras en is tegelijk zeer hygiënisch, omdat het schoonmaken van deze hondenmand makkelijker is dan welke andere mand dan ook. Met een ruime keuze aan toppers kunt u het uiterlijk van de mand zo vaak veranderen als u wilt, en ze zijn ook gemakkelijk los te ritsen om in de wasmachine te wassen.

De Maya Donut kattenmand heeft ook een wasbare hoes en biedt uw huisdier ultiem comfort. Deze mand heeft een mooie knusse maat, en kan bijvoorbeeld naast u op de bank worden geplaatst als dat de plek is waar uw kat het liefste slaapt. Als u merkt dat losse haren zich ophopen, ritst dan de hoes simpelweg los en was in de wasmachine!

Omlet-manden (Topology, Bolster en Maya) zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en hygiëne. Omlet heeft pootjes ontworpen om de mand van uw huisdier van de grond te halen, niet alleen omdat dit er mooi uitziet, maar ook omdat het hygiënische voordelen heeft. Door de mand van de grond te halen kan lucht onder de mand circuleren, wat voorkomt dat stof en haren zich hier ophopen.

De haren van uw huisdier zullen altijd aanwezig blijven en het is onmogelijk ze volledig te verwijderen. Hopelijk zullen onze tips u helpen om de dierenharen in uw woning aanzienlijk te reduceren, zodat u en uw huisdier in een gezonde, comfortabele en hygiënische leefomgeving hebben.

Border collie rust uit op heldergele sofa

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *