Omlet blog

Wensen katten privacy wanneer ze hun kattenbak gebruiken?

Hoewel sommige katten hun eigenaren tot in de badkamer volgen en nog nooit van privacy gehoord lijken te hebben, worden veel katten zelf niet graag bekeken wanneer ze gebruik maken van hun toilet.

Sommige katten gaan uitsluitend buiten naar de ‘kattenbak’, andere katten doen een beetje van beide, en geven misschien de voorkeur aan een binnentoilet tijdens de wintermaanden. Veel katteneigenaren opteren voor open kattenbakken en hebben niet altijd de ruimte om de kattenbak ergen uit het zicht te zetten.

Maar wat zijn de ideeën van katten wat betreft hun toilet?

Waarom houden katten van privacy?

Het verlangen van katten naar privacy is goed te begrijpen als we ons inbeelden met welke uitdagingen hun voorouders werden geconfronteerd. Het is nu eenmaal een natuurlijk instinct dat in het brein van onze katten is geprent.

Katten hebben een diepgewortelde gewoonte om altijd alert te zijn. Ze moeten zichzelf beschermen en altijd op hun hoede zijn, een gewoonte die ze er ook op nahouden tijdens hun toiletbezoek.

Het moeten gebruiken van een open kattenbak terwijl er mensen in de buurt zijn, kan ervoor zorgen dat een kat zich behoorlijk kwetsbaar voelt, zeker een wat banger aangelegde kat.

Het is daarom te begrijpen dat sommige katten graag wat privacy hebben als ze gebruik maken van hun kattenbak. Dat ze graag een plek hebben waar ze zich veilig en comfortabel voelen, waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan, zonder rekening te hoeven houden met eventuele risico’s!

Wat is de beste kattenbak voor privacy?

Een open kattenbak betekent voor een kat een toiletervaring waarin uw huisdier volledig is blootgesteld aan zijn omgeving. Bovendien bieden ze u de minste geur- en rommelbeheersing. Een gesloten kattenbak, zoals de Maya Jump On top-toegang kattenbak, zorgt ervoor dat uw kat een donkere, gesloten kattenbak kan betreden, waardoor uw huisdier in alle rust en privacy zijn ding kan doen.

De Maya Jump In kattenbak gaat wat betreft privacy zelfs nog een stap verder, met een hoge toegang waar katten in kunnen springen om vervolgens in een volledig overdekte kattenbak te stappen. In de Jump In voelen katten zich volledig op hun gemak, zonder dat ze door honden, kinderen of volwassenen kunnen worden gezien of aangeraakt terwijl ze gebruik maken van hun toilet.

Een voordeel voor u is dat de Maya kattenbakken een effectieve oplossing biedt tegen geur en het verspreiden van kattenbakgrit in uw woning. Daarnaast zijn de kattenbakken voorzien van een kattenbak-liner die met een doek kan worden schoongeveegd, met een leuk onderwater-patroon aan de binnenkant van de liner.

Het optionele opbergvak van de Jump In is een handige plek om kattenbakvulling en zakjes op te bergen. Het vak aan de zijkant van de kattenbak bevat een gratis vouwschepje, zodat u alles wat u nodig heeft voor het verwijderen van gebruikt kattenbakgrit, altijd bij de hand heeft.

Maar misschien wel het beste van alles is dat deze kattenbakken mooi staan in elk interieur. Een onopvallend hokje, waarvan niets verraadt wat er binnenin gebeurt. Deze kattenbak geeft uw kat de gewenste privacy en houdt rommel uit uw zicht, en dat van uw bezoek.

Wat kan ik nog meer doen om mijn kat zich op zijn gemak te laten voelen?

Naast een afgesloten kattenbak zijn er nog andere dingen die u voor uw kat kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huisdier zich niet kwetsbaar hoeft te voelen tijdens een toiletbezoek.

Als u merkt dat uw kat de kattenbak wel bezoekt maar er geen gebruik van maakt, dan kan dit erop duiden dat uw huisdier wordt gestoord of zich niet veilig genoeg voelt.

Verlaat de ruimte waarin de kattenbak staat om uw kat de gelegenheid te geven de kattenbak ongestoord te gebruiken. Als u kinderen of andere huisdieren heeft, laat dan ook hen de ruimte verlaten, zodat uw kat volledige privacy heeft.

Plaats de kattenbak indien mogelijk in een rustige ruimte, bijvoorbeeld een badkamer of bijkeuken.

Vinden katten het erg om een vuile kattenbak te gebruiken?

Een andere reden waarom katten hun kattenbak niet graag gebruiken, is dat de kattenbak misschien al gebruikt of vuil is. Katten kunnen behoorlijk kieskeurig zijn wat betreft hun kattenbak, en kunnen weigeren hun pootjes vuil te maken met gebruikt kattenbakgrit!

Zorg ervoor dat u gebruikt kattenbakgrit regelmatig uit de kattenbak verwijdert en dat u een kattenbakvulling kiest met geurbestrijdende eigenschappen, zoals Omlet nr. 4 Clay. Klontvormend grit maakt het super makkelijk om het gebruikte grit te verwijderen, zonder ongebruikt grit te verspillen.

Gebruik het vouwschepje in de Maya kattenbak om de gebruikte kattenbakvulling te verwijderen. Het losse, ongebruikte materiaal zal via de gaatjes in de schep terug in de kattenbak vallen.

Wat zijn de beste kattenbakken voor huishoudens met meerdere katten?

Overdekte kattenbakken zijn ook een goede keuze voor huishoudens met meerdere katten. Het geeft katten de mogelijkheid hun gang te gaan, buiten het toeziend oog van hun huisgenoten! Het regelmatig schoonmaken van de kattenbak is belangrijk wanneer één bak door meerdere katten wordt gebruikt. Door te kiezen voor hygiënische kattenbakvulling zoals Omlets Nr. 1 Silica, weet u dat u een grit heeft dat langer meegaat en makkelijk te vervangen is.

Sommige katten hebben hun twijfels over het delen van hun kattenbak met een andere kat. Hoewel het schoonhouden van de bak zal helpen, kan de geur van een andere kat onacceptabel zijn. Zeker al u een nieuwe kat in huis haalt, kan de kat die u al heeft het als een belediging zien om plots de kattenbak te moeten delen. In dit geval kan het nodig zijn om de katten elk een aparte kattenbak te geven.

Hoe en wanneer katten de ruimte geven

Uw kat privacy geven gaat verder dan de kattenbak. Katten kunnen zich ook kwetsbaar voelen wanneer ze willen slapen en het druk is in huis. Zeker angstige katten hebben behoefte aan een rustige plek.

Probeer te achterhalen waar uw overdag graag slaapt als het druk is in huis en maak die ruimte zo comfortabel mogelijk. Slaapt uw kat bijvoorbeeld graag onder een bed of stoel, leg hier dan een deken of mandje neer, zoals een donut-kattenmand.

Als u kinderen of een hond heeft, kan het een goed idee zijn om ze niet in de ‘veilige ruimte’ van uw kat te laten, zodat uw kat hier in alle rust tijd kan doorbrengen.

Zet ook het voer- en drinkbakje van uw kat op een doordachte plek. Misschien vindt uw kat het ook prettig wanneer dit op een rustige plek staat, zodat uw kat ongestoord kan eten.

Wat is de beste kattenbak voor een oudere, invalide of zwangere kat?

Terwijl hoge Jump In kattenbakken uw huisdier de nodige rust en privacy geven, zullen minder wendbare katten de voorkeur geven aan een makkelijk toegankelijke kattenbak. Dit is precies wat de Maya Walk In kattenbak biedt, en ook dit is een redelijk gestoten en discrete kattenbak.

7 redenen waarom u en uw kat blij zullen zijn met een Maya kattenbak

1. Makkelijk te reinigen kattenbak om geur en rommel te beperken
toegangs-opties en stijlen, om tegemoet te komen aan de wensen van elke kat




Welke kattenbak zal ik kiezen voor mijn kat?

Alle Maya kattenbakken zijn eenvoudig te reinigen en bieden een effectieve geur- en rommelbeheersing, samengebracht in een discrete eenheid. Kies de kattenbak die past bij de wensen van u en uw kat uit ons nieuwe assortiment met 5 toegangspunten…

Jump On – Anti-Tracking & Low Mess

Walk In – Senior & Disabled Cat Friendly

Walk In + – Senior Cat Friendly met opbergvak

Jump In – Anti-Tracking & Discreet

Jump In + – Anti-Tracking met opbergvak

Ontdek Omlet’s kattenbakvulling-assortiment

Ons moderne, high-performance kattenbakvulling-assortiment biedt een uitstekende geurbeheersing dankzij de zeer-absorberende deeltjes. Dankzij het assortiment, bestaande uit 5 soorten kattenbakvulling, samengebracht op een overzichtelijk pagina, vindt u zeker de kattenbakvulling die helemaal past bij de wensen van u en uw kat.

Gebruik onze handige kattenbakvulling-keuzehulp voor een professionele aanbeveling voor uw kat. Ons kattenbakvulling-assortiment is exclusief verkrijgbaar via onze website.

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *