Omlet blog

Pride of Omlet: 10 geweldige verhalen

Onze Pride of Omlet serie bestaat uit een collectie verhalen waarin we bijzondere huisdieren in de schijnwerpers zetten omdat hun moed, talent, intelligentie of zachtaardigheid het verdient om met de wereld te worden gedeeld.

We hebben een aantal mooie verhalen mogen verzamelen over uw geweldige huisdieren, die we de afgelopen 10 weken met u hebben gedeeld! Dit is een samenvatting en overzicht van de verhalen, zodat u ze nog eens kunt lezen.

Pride of Omlet: Kom op voor dieren met een handicap

Jerry, een ondeugende, speelse en uitbundige adoptiehond uit Roemenië die een handstand kan maken! Alles kwam op zijn pootjes terecht toen Shena hem een thuis gaf en hij haar inspireerde om een reddingscentrum op te richten voor dieren met een handicap. Lees het verhaal hier

Pride of Omlet: Trouwe metgezel

Martha’s mensen Nicola en Ben kochten kippen om Julia vreugde te brengen, hun moeder voor wie ze thuis zorgden. De familie had nooit kunnen denken dat een kip de trouwe metgezel zou worden van Julia, tijdens haar ver gevorderde stadium van dementie. Lees hier het verhaal

 

Pride of Omlet: Gratis hulp

Scharrelkippen Hennifer, Marge en Sybil waren eens gekooide legkippen. Nu werken ze samen met hun mens Jonathan in het Rosemead Project om levens van wetsovertreders weer op de rails te krijgen. Jonathan (begeleider en kippenliefhebber) is van mening dat kippen de macht hebben om op ei-gen wijze grip te krijgen op lastige sociale situaties. Lees hier het verhaal

Pride of Omlet: De perfecte match

Kipper was eigenlijk niet echt wat Angela zocht. Na jaren vol uitdagingen wat betreft gedrag, is hij nu de braafste bloeddonor die meer dan veertig hondenlevens heeft gered. Kipper bleek toch de perfecte match te zijn voor Angela. Lees hier het verhaal

Pride of Omlet: Gevederde klassenassistent

Henni Hen is een klassenassistent in hart en nieren. Een schattige knuffelkip die dol is op kinderen. Ze treedt in de voetsporen van haar vrolijke mensen, Hamish en Verity. Lees hier het verhaal

Pride of Omlet: een vriend in voor- en tegenspoed

Mipit is een Mental Health-assistentiehond voor zijn mens Henley. Mipit houdt Henly in leven en zelfstandig. Wie wil er geen hond die het vuilnis buitenzet, de telefoon oppakt en in voor en tegenspoed een beste vriend is? Lees hier het verhaal

Pride of Omlet: Perfect Peaky

Op de jonge leeftijd van slechts één jaar, is Peaky al een gepensioneerde filmster. Hij had zijn hele leven in een kooi doorgebracht, en werd er alleen uit gelaten als hij moest optreden. Toen Joana en Fergus hem mee naar huis namen was hij een geel hoopje gevederde zenuwen. Maar ze zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat Peaky, hun kanarievriendje, zich zal ontpoppen. Lees hier het verhaal

Pride of Omlet: Sophia’s leven redden

Als je met dieren bent opgegroeid, is een huis geen thuis zonder een huisdier. Door Harry een nieuw thuis te geven werd zowel zijn leven gered als dat van zijn mensen, Sarah en dochter Sophia. Harry heeft een gave. Hij herkent epilepsie en heeft zo Sophia’s leven talloze keren gered. Lees hier het verhaal

Pride of Omlet: Busters baard

Buster was voorbestemd om ballen te achtervolgen op de stranden van Barry Island (Wales). Hij is een lieve labradoodle met grote bruine ogen, én een lange baard. Een denker met een speels karakter, die samen met zijn mens Natalie een kinderboek heeft geschreven om autisme meer bekendheid te geven. Lees hier het verhaal

Pride of Omlet: Een dapper konijn

Het is bijna niet te beschrijven hoe bang konijn Pixie was toen de RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, VK) haar herplaatste bij een ervaren konijnen-eigenaar. Achttien maanden verder leidt kleine Pixie een luxeleven en begint ze te wennen aan de liefde die ze ontvangt van haar mens Wendy. Lees hier het verhaal

This entry was posted in Pride of Omlet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *