Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Welke hondenmand is het makkelijkst fris te houden?

Na verloop van tijd worden hondenmanden vies en ruiken ze niet meer zo fris. Ook kunnen ze een plek worden voor vlooieneitjes en teken. De mand wassen is daarom essentieel, en dit kan een simpele of moeilijke opgave zijn, afhankelijk van de hondenmand die u heeft.

Een mand met een te verwijderen, waterbestendige hoes is makkelijk te reinigen. Is dit niet mogelijk, dan is het grondig reinigen van de mand een grotere uitdaging.

Een hondenmand met te verwijderen hoes wassen

Hondenmanden met een wasbare hoes zijn makkelijker schoon te maken dan bedden zonder hoes.

Stofzuig de mand en het deken eerst om stof en het haar te verwijderen om te voorkomen van ze wasmachinefilters verstoppen. Een stofzuiger met een speciaal opzetstuk voor textiel is ideaal. Verwijder de hoes en stofzuig het matras en de rest van de mand. De hoes kan dan samen met het deken worden gewassen. Gebruik een diervriendelijk wasmiddel en, indien nodig, een vlekkenverwijderaar.

Afhankelijk van het type hondenmand dat u heeft moet het matras soms ook worden gewassen. Een mand zoals Topology heeft een waterbestendige hoes om zoveel mogelijk te voorkomen dat het vuil het matras kan bereiken. Als de mand echter te nat is geworden, kan het nodig zijn om ook het matras schoon te maken.

Leg in dit geval het matras in een badkuip met warm water met een diervriendelijk wasmiddel. U kunt er ook voor kiezen het 15 minuten te weken in een bak met water waarin twee eetlepels natriumbicarbonaat zijn opgelost.

Sommige matrassen zijn voldoende plooibaar om in de wasmachine te worden gewassen en in de wasdroger te worden gedroogd. Is dit niet mogelijk, droog het matras dan buiten. Kies een warme zonnige

Wat is de makkelijkst te reinigen hondenmand?

De makkelijkst schoon te houden hondenmand is waterproof en is ontworpen met dit aspect in gedachten. Heeft de mand een hoes met rits die in de wasmachine kan worden gewassen, dan kan de mand binnen een uur worden gewassen en gedroogd. Dit draagt bovendien bij aan de levensduur van de mand, aangezien een versleten hoes kan worden vervangen.

Topologie hondenmanden hebben deze eigenschappen. De manden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren, en kunnen op 30 °C in de wasmachine worden gewassen. Door een kleur te kiezen die past bij de vachtkleur van uw hond, zorgt u ervoor dat haar minder zichtbaar is. Witte haren op een donker matras, of donkere haren op een wit bed, zorgen ervoor dan een mand er al snel rommelig uitziet. De Topologie-hoezen zijn ook waterdicht, om het traagschuimmatras eronder te beschermen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus geschikt voor alle hondenrassen. Dankzij het frame en de pootjes voorkomen Topologie manden dat vuil zich ophoopt rond de mand en het matras.

Een hondenmand zonder hoes schoonmaken

Stofzuig eerst het bed grondig. Gebruik vervolgens een borstel om haren in de stof van het bed los te maken en stofzuig het vervolgens opnieuw.

Vlekken kunnen individueel worden behandeld. Week de mand vervolgens 15 minuten in zeepwater. Draai de mand regelmatig om zoveel mogelijk vuil te verwijderen. Als de mand erg vuil is en het water bruin wordt, laat de mand dan nog vijf minuten weken en vervang dan het water.

Reinig de mand vervolgens met een borstel en water met natriumbicarbonaat. Gebruik een tandenborstel voor de vouwen en naden. Dit zorgt voor de finishing touch en verwijdert geur uit de mand.

Vul het bad opnieuw met warm water en laat de mand weken. Zorg er bij deze laatste stap voor dat het wasmiddel goed uit de mand wordt verwijderd. Herhaal dit totdat het water geen zeepbellen meer vormt.

De mand kan vervolgens aan de lucht worden gedroogd op een warme en goed geventileerde plek.

Waarom is het belangrijk om een hondenmand te wassen?

Naast de voor de hand liggende problemen zoals geur en haar, zorgt een vuile hondenmand voor problemen die door stofzuigen alleen niet kunnen worden opgelost. Hondenpoep en urine kunnen een gezondheidsrisico met zich meebrengen. De bacteriën kunnen lange tijd in het matras blijven leven.

Door de matrashoes ongeveer een keer per week te wassen, wordt dit probleem verholpen. De


Een hondenmand is een plek om te slapen, maar de beste manden bieden meer dan dit. Ze zorgen ervoor dat vuil en bacteriën tot een minimum worden beperkt en creëren zo een gezondere woonomgeving voor iedereen.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *