Omlet blog

Welke hondenmand is het makkelijkst fris te houden?

Blonde hond slapend op gewassen hondenmand en een meisje dat liefdevol toekijkt

 

 

 

 

 

Het regelmatig wassen van een hondenmand helpt de omgeving van uw huisdier schoon en fris te houden. Het minimaliseert het risico dat de hondenmand een plek wordt waar vlooien, ziektekiemen en vuil zich ophopen. In deze gids leest u hoe u de mand van uw hond gemakkelijk kunt wassen, en welke manden het beste zijn voor de gezondheid en het welzijn van uw hond.

Waarom moet een mand worden gewassen?

Als een hondenmand niet schoon is kan dit tot ernstige problemen leiden voor uw huisdier. Uw hond kan een infectie oplopen door contact met hondenpoep, urine of iets dat de hond heeft uitgebraakt. Bacteriën kunnen enkele maanden in de mand aanwezig blijven. Een ongewassen hondenmand kan potentiële problemen veroorzaken die met een borstel of stofzuiger niet kunnen worden voorkomen. Slapen in deze onhygiënische omgeving kan ertoe leiden dat uw hond ziek wordt. Door de hondenmand schoon te houden, kunt u deze risico’s beperken.

Een hondenmand is een plek om te slapen, maar de beste manden bieden meer dan dit. Ze zorgen ervoor dat vuil en bacteriën tot een minimum worden beperkt en creëren zo een gezondere woonomgeving voor iedereen.

Hondenmanden worden na verloop van tijd vies en zullen onfris gaan ruiken. Ze kunnen ook een plek worden waar vlooieneitjes of teken zich gaan huisvesten. Het wassen van een mand is daarom essentieel. En dit kan een eenvoudige of gecompliceerde taak zijn, afhankelijk van het type hondenmand.

Het wassen van een hondenmand met een afritsbare hoes is het eenvoudigst. Zonder een afritsbare hoes is een grondige reiniging een grotere uitdaging.

Wassen van een hondenmand met afritsbare hoes

Hondenmanden met een wasbare hoes zijn makkelijker schoon te maken dan manden zonder hoes. Dit overzicht voor het schoonmaken van een hondenmand met afritsbare hoes geeft uw huisdier in een mum van tijd een heerlijk frisse en schone mand.

Wassen van de hoes van de hondenmand

 1. Stofzuig de mand en het deken eerst om stof en haar te verwijderen om te voorkomen van ze wasmachinefilters verstoppen. Een stofzuiger met een speciaal opzetstuk voor textiel is ideaal.
 2. Verwijder de hoes en stofzuig het matras en de rest van de mand.
 3. De hoes kan dan samen met het deken worden gewassen. Gebruik een diervriendelijk wasmiddel en, indien nodig, een vlekkenverwijderaar.

Het matras van de hondenmand reinigen

Afhankelijk van het type hondenmand dat u heeft moet het matras soms ook worden gewassen. Een mand zoals Topology heeft een waterbestendige hoes om zoveel mogelijk te voorkomen dat het vuil het matras kan bereiken. Als de mand echter te nat is geworden, kan het nodig zijn om ook het matras schoon te maken.

 1. Leg in dit geval het matras in een badkuip met warm water met een diervriendelijk wasmiddel.
 2. U kunt er ook voor kiezen het 15 minuten te weken in een bak met water waarin twee eetlepels natriumbicarbonaat zijn opgelost.
 3. Sommige matrassen zijn voldoende plooibaar om in de wasmachine te worden gewassen en in de wasdroger te worden gedroogd.
 4. Is dit niet mogelijk, droog het matras dan buiten. Kies een warme zonnige

Wassen van een hondenmand zonder afritsbare hoes

Ook als een hondenmand geen afritsbare hoes heeft kan deze nog steeds goed worden gereinigd. Volg voor het reinigen van een hondenmand zonder afritsbare hoes onderstaande stappen.

 1. Stofzuig de mand eerst grondig.
 2. Gebruik vervolgens een borstel om haren in de stof van het bed los te maken en stofzuig het vervolgens opnieuw.
 3. Vlekken kunnen individueel worden behandeld. Week de mand vervolgens 15 minuten in zeepwater. Draai de mand regelmatig om zoveel mogelijk vuil te verwijderen.
 4. Als de mand erg vuil is en het water bruin wordt, laat de mand dan nog vijf minuten weken en vervang dan het water.
 5. Reinig de mand vervolgens met een borstel en water met natriumbicarbonaat. Gebruik een tandenborstel voor de vouwen en naden. Dit zorgt voor de finishing touch en verwijdert geur uit de mand.
 6. Vul het bad opnieuw met warm water en laat de mand weken. Zorg er bij deze laatste stap voor dat het wasmiddel goed uit de mand wordt verwijderd.
 7. Herhaal dit totdat het water geen zeepbellen meer vormt.
 8. De mand kan vervolgens aan de lucht worden gedroogd op een warme en goed geventileerde plek.

Omlets makkelijk te reinigen hondenmand

De makkelijkst schoon te houden hondenmand is waterproof en is ontworpen met dit aspect in gedachten. Heeft de mand een hoes met rits die in de wasmachine kan worden gewassen, dan kan de mand binnen een uur worden gewassen en gedroogd. Dit draagt bovendien bij aan de levensduur van de mand, aangezien een versleten hoes kan worden vervangen.

Topologie hondenmanden hebben deze eigenschappen. De manden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren, en kunnen op 30 °C in de wasmachine worden gewassen. Ook Omlets Bolsterbedden hebben afritsbare hoezen zodat ze makkelijk kunnen worden gewassen. Door een kleur te kiezen die past bij de vachtkleur van uw hond, zorgt u ervoor dat haar minder zichtbaar is. Witte haren op een donker matras, of donkere haren op een wit bed, zorgen ervoor dan een mand er al snel rommelig uitziet. De Topologie-hoezen zijn ook waterdicht, om het traagschuimmatras eronder te beschermen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus geschikt voor alle hondenrassen. Dankzij het frame en de pootjes voorkomen Topologie manden dat vuil zich ophoopt rond de mand en het matras.

Hoe vaak moet een hondenmand worden gewassen?

Nu u weet hoe uw hondenmand kunt reinigen, vraagt u zich misschien af hoe vaak dit moet gebeuren. Door de matrashoes ongeveer een keer per week te wassen, voorkomt u dat vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. De frequentie zal grotendeels afhangen van hoeveel haar uw hond verliest en hoe vuil de vacht en poten worden tijdens het wandelen. Als iedereen in huis een hondenallergie heeft, is het regelmatig schoonmaken van de hondenmand essentieel.

Om af te rekenen met potentiële problemen die op de loer liggen in de mand van uw hond, kunt u het beste wassen op 60 °C. Veel hondenmanden hebben echter wasinstructies waarin een lagere temperatuur wordt aanbevolen. Een waterdichte hoes, zoals de hoezen van het Topology-assortiment, voorkomt dat het matras vuil wordt waardoor de hoezen op lage temperaturen kunnen worden gewassen.

Omlet huisdierverzorging

Geef uw hond accessoires die hij of zij verdient. Van luxe hondenbenches als hulpmiddel voor het trainen van puppy’s, en volwassen honden, tot hondenspeeltjes om de band met uw hond te versterken. Omlet heeft alles om uw hond tevreden en gelukkig te houden.

Spaniel liggend op Omlet Bolstermand voor honden

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *