Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

De Topology hondenmand gebruiken voor puppy’s

De juiste mand kiezen voor een puppy kan best lastig zijn.

– of dat was het ten minste! Omlets Topology hondenmanden voldoen aan alle slaapwensen van uw nieuwe pup, zonder ook maar enige concessies te doen. Lees verder om meer te weten te komen over wat belangrijk is voor de eerste mand van uw hond, en waarom Topology de perfecte oplossing is.


Verkrijgbaar in drie maten

Onthoud dat hoewel uw puppy op dit moment nog klein is, hij of zij binnen de kortste keren een volwassen hond zal zijn. Tenzij u van plan bent later een nieuwe mand te kopen, kunt u het beste een maat kiezen die groot genoeg is voor een volwassen hond. Wilt u uw hond aan een bench leren wennen, ga dan na of een grotere mand in de bench past. Topology manden zijn verkrijgbaar in drie maten en zijn zo ontworpen dat ze precies in benches met standaardformaten passen, zonder ruimte tussen de mand en de zijkant van de bench te laten. Zorg er ook voor dat uw hond in alle mogelijke slaaphoudingen in de mand past. Het bed ziet er misschien comfortabel uit als uw hond zich oprolt, maar kunnen ze hun poten strekken als ze daar behoefte aan hebben? Als uw hond ouder wordt zult u zien in welke houding uw huisdier het liefste slaapt, maar voor nu is het verstandig om voor de zekerheid een maat groter te kiezen.

Bekijk onze maattabel om de perfecte maat voor uw hond te vinden.

Keuze uit vijf veelzijdige toppers

Het slimme ontwerp van Topology zorgt ervoor dat u geen mand hoeft te kopen die u alleen kunt gebruiken tijdens de puppytijd. U kunt namelijk een topper kunt kiezen voor wanneer uw pup nog in de groei is, en één waarvan uw zeker weet dat deze helemaal past bij uw pup.

Misschien wilt u een extra zachte topper voor uw puppy, zeker als hij of zij nog klein is. De schapenvacht of de quilted toppers zijn een goede keuze voor puppy’s die misschien wat extra warmte nodig hebben.

Uw pup zal pas echt van de voordelen van de Bolster-topper kunnen genieten als hij of zij een beetje in mand is ‘gegroeid’ en de geborgenheid en ondersteuning die deze topper biedt volledig kan waarderen. Toch vinden ook puppy’s het ingesloten gevoel van een bolster topper aangenaam, zeker wanneer ze de overgang maken van dee bench naar een mand.

Topology maakt het mogelijk verschillende toppers te proberen om te zien welke uw puppy het fijnst vindt. Het kan zijn dat ze eerst de beanbag of microvezel toppers het prettigst vinden, maar naarmate ze ouder worden misschien de voorkeur geven aan de bolster toppen of luxe schapenvacht.

Schade door tandjes beperken

Alle puppy’s zullen tot op zekere hoogte kauwen, dat valt niet te vermijden. Honden die zijn gefokt om te apporteren, zullen meer geneigd zijn dingen kapot te maken, net als rassen met een hoog jachtinstinct.

U kunt uw puppy natuurlijk al van jongs af aan leren om alleen op daarvoor bestemd speelgoed of andere accessoires te kauwen. Maar als ze erin slagen om hun scherpe tandjes in hun mand te zetten, zorgt het ontwerp van Topology ervoor dat ze het matras zelf waarschijnlijk zullen sparen. Als uw hond eenmaal heeft afgeleerd om op werkelijk alles te kauwen, betekent dit dat u niet een geheel nieuwe mand hoeft te kopen. Koop gewoon een nieuwe topper en de mand ziet er weer uit als nieuw!

Geen zorgen over vuil en ongelukjes

Puppy’s blijven niet altijd schoon. Een topper die kan worden losgeritst en in de wasmachine kan worden gewassen, maakt het leven een stuk makkelijker. En uw hond zal het op prijs stellen steeds een frisse mand te hebben om heerlijk in weg te dromen.

Dit geldt ook voor toilet-ongelukjes. Het matras onder de topper heeft een waterdichte hoes die u eenvoudig kunt verwijderen en samen met de topper kunt wassen. Als dit zich echter regelmatig voordoet, kun u ook een puppy-trainingsmat op het matras leggen, om hier de topper op te ritsen om eventuele ongelukjes op te vangen.

Geef uw pup ultiem comfort

Puppy’s slapen tot wel 20 uur per dag, en het is belangrijk om hun groeiende lichaam optimaal comfort en ondersteuning te bieden. Door de hondenmand van de vloer te halen en uw hond een voldoende zacht mand te geven, kan artritis in de toekomst worden voorkomen. Het is daarom van belang dat u een hondenmand van goede kwaliteit kiest. Dit is vooral belangrijk voor grotere hondenrassen.

Topology hondenmanden hebben een traagschuim matras dat zich naar het lichaam vormt als uw hond erop gaat liggen. Zo biedt het geweldige ondersteuning voor vermoeide poten na lange wandelingen. De toppers zorgen allemaal op hun eigen manier voor extra comfort.

Kies de perfecte extra’s

U kunt ervoor kiezen om een ​​deken in de mand te leggen om deze extra knus te maken wanneer de mand nog aan de grote kant is voor uw pup. Een deken kan ook helpen voorkomen dat uw puppy op het matras kauwt en het beschadigt.

Een luxe, superzacht deken van Omlet is perfect voor puppy’s. Door het deken in de fijne, vertrouwde mand te leggen, zal uw pup het gaan associëren met deze veilige en rustige omgeving. Dit kan van pas komen als u op vakantie gaat of uw puppy naar de dierenarts moet voor vaccinaties. U kunt het deken dab meenemen om uw pup een gevoel van veiligheid te geven.

Zodra uw hond volledig zindelijk is en de bench niet meer nodig heeft, of als u geen bench heeft gebruikt, heeft u de mogelijkheid om de Topology hondenmand van de vloer te halen met een reeks stijlvolle pootjes. Door het matras van uw hond van de vloer te halen, zal uw hond minder last hebben van tocht en wordt de luchtstroom onder de mand verbeterd, wat een ophoping van schimmel, stof en vuil beperkt.


Welke toppers u ook kiest voor uw puppy, we zijn er zeker van dat hij of zij dol zal zijn op de Topology hondenmand. Het geeft puppy’s zowel fysiek als mentaal comfort tijdens de eerste, enerverende maanden van hun leven, en voor de jaren die volgen.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *