Omlet blog

Onderhoud van de Eglu en Inloopren

Heeft u uw Eglu of Inloopren al jaren? De producten van Omlet staan erom bekend dat ze lang meegaan. Wel raden we aan uw hok en ren jaarlijks te controleren op slijtage en het weinige onderhoud uit te voeren dat nodig is om uw kippenhok in topconditie te houden. Misschien zijn ook enkele van onze nieuwe producten u ontgaan die we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld om het hok en de ren nog beter te maken. Bekijk hieronder hoe u uw Eglu kunt upgraden en verbeteren.

De metalen kippenrennen zijn ontworpen om jarenlang in de buitenlucht te worden gebruikt. We raden echter aan de ren regelmatig op corrosie te controleren, zeker als u in een gebied woont waar de weersomstandigheden extreem zijn of als u aan de kust woont. Corrosie kan optreden als de coating gekrast of beschadigd is. Is er sprake van corrosie, verwijder dan de losse roestdeeltjes en werk het bij met een weerbestendige verf.

Renclips

Controleer tijdens de uitgebreide schoonmaak van het hok en de ren de veiligheid en stabiliteit van de renpanelen. Na verloop van tijd kunnen de renclips verouderen en minder sterk worden. Merkt u dat de renclips barsten wanneer u ze opent of het hok en de ren verplaatst, dan is het tijd om de renclips te vervangen.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle Eglu reserveonderdelen, inclusief renclips.

Nieuwe ladder

Als u uw Eglu vóór de zomer van 2019 heeft gekocht, dan heeft u misschien nog niet gezien dat we nieuwe laddergrepen hebben ontworpen. Sommige kippen vinden de metalen ladder niet prettig of zijn te klein om deze goed te gebruiken. Dit kan worden opgelost met laddergrepen. De laddergrepen vervangen de zwarte strips en kunnen makkelijk om de sporten worden geklikt om een breder oppervlak te bieden.

Er zijn laddergrepen verkrijgbaar voor de Eglu Cube en voor de Eglu Go UP.

Autodoor en kippenhoklamp

Waarschijnlijk is de automatische kippenhokdeur voor de Eglu Cube of inloopren u niet ontgaan. Maar wist u dat er ook een kippenhoklamp verkrijgbaar is om uw kippen ‘s nachts naar hun hok te leiden? De lamp kan worden aangesloten op het bedieningspaneel van de Autodoor en gaat 5 minuten voordat de deur sluit automatisch aan. Zodra de deur voor de nacht is gesloten, gaat het licht weer uit.

Rendekzeilen

Rendekzeilen bieden lange tijd bescherming tegen wind en regen. Als u uw rendekzeilen al een tijd heeft en ze er niet meer zo mooi uitzien, is het misschien tijd voor een nieuw zeil, om er zeker van te zijn dat uw kippen goed beschermd blijven tegen alle weersomstandigheden.

Ontdek hier ons uitgebreide assortiment rendekzeilen voor Eglu’s.

Nieuwe hentertainment

We hebben de afgelopen jaren ook nieuwe voerstations en voerspeeltjes ontworpen, waar kippen weg van zijn!

De Caddi snackhouder is ideaal voor grotere snacks, zoals vetbollen of groenten uit uw tuin. U kunt Caddi ophangen in de kippenren om voedsel van de grond te houden en voedselresten in de ren te vermijden. De Peck Toys geven hun inhoud langzaam vrij, zodat uw kippen er de hele dag mee bezig zullen zijn. De Pendant Peck Toy kan worden opgehangen in de ren, en Poppy kan in de grond worden gestoken – perfect voor kippen die vrij rondscharrelen.

We helpen u graag

Heeft u vragen over de conditie van uw Eglu of uw ren, neem dan contact op met ons vriendelijke en deskundige customer service team. Zij kunnen u advies geven over het onderhoud van uw product, zodat het vele jaren in topconditie blijft!

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *