Omlet blog

Voordelen van een hond-vriendelijke werkplek

Veel mensen hebben het afgelopen jaar vanuit huis gewerkt, met onze honden aan onze zijde om ons op moeilijke dagen aan te moedigen. Het is begrijpelijk dat wanneer we teruggaan naar kantoor zonder onze hond, dit best lastig kan zijn. Ook voor honden die nu gewend zijn aan constant gezelschap, kan alleen thuis zijn leiden tot angst en stress. Maar is daar geen oplossing voor? Wat als onze werkplek hond-vriendelijk zou zijn? Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen hiervan voor alle partijen…

Hebben honden een positieve invloed op ons humeur?

Het is geen geheim dat honden, en huisdieren in het algemeen, een positieve invloed hebben op ons fysieke en mentale welzijn. Zo verminderen ze het gevoel van eenzaamheid, zorgen ze ervoor dat we meer bewegen en verminderen ze gevoelens van angst, stress en depressie. Misschien is het u zelf opgevallen toen u thuiskwam en uw hond u kwispelstaartend op stond te wachten, of misschien toen u de nieuwe pup van een vriend ging bezoeken. Interactie met honden zorgt voor een toename van de hormonen oxytocine en serotonine. Deze hormonen dragen bij aan de regulatie van stress en angst en zorgen voor een beter humeur en gevoel van geluk.

Het hebben van een hond in een kantooromgeving kan de algemene sfeer aanzienlijk verbeteren. Daarnaast kan de aanwezigheid van een hond bijdragen aan communicatie, spanning verminderen en de productiviteit verhogen.

Heeft een hond-vriendelijke werkplek voordelen voor werkgevers?

Ook werkgevers hebben natuurlijk baat bij een betere sfeer op de werkvloer. Daarnaast heeft de aanwezigheid van een hond nog enkele andere praktische voordelen voor een bedrijf.

Voor sommige werknemers, zeker voor degenen die al lang vanuit huis werken, zal het voor het eerst nodig zijn om iemand thuis langs te laten komen om de hond uit te laten. Woont u in de buurt van uw werk, dan kunt u zich tijdens de lunchpauze naar huis haasten om uw hond zelf uit te laten. Dit kan voor stress zorgen, wat verdwijnt wanneer het mogelijk zou zijn om uw hond mee naar kantoor te nemen. Zou dit er niet voor kunnen zorgen dat werknemers zich beter kunnen concentreren? Woef!

Vinden honden het leuk om mee naar kantoor te gaan?

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om ons belang. Als u uw hond mee naar kantoor neemt, moet u ook nagaan of uw hond zich op zijn gemak zal voelen in de nieuwe omgeving.

Als u erover denkt om uw hond voor het eerst mee naar het werk te nemen, moet u er misschien op voorbereid zijn dat de eerste paar keer niet per se moeiteloos verlopen. Laat uw hond geleidelijk kennis maken met collega’s en ruimtes, zodat het niet te overweldigend is. Zet de mand naast uw bureau zodat uw hond u kan zien en beloon hem regelmatig met bemoedigende woorden en door zo nu en dan iets lekkers te geven.

Hoewel het misschien niet na de eerste keer zal zijn, zal uw hond hopelijk snel ontspannen in de nieuwe omgeving. Op den duur zal uw hond zich meer thuis gaan voelen en zullen alle nieuwe gezichten, geluiden en geuren niet meer voor teveel enthousiasme zorgen. In plaats daarvan zal uw hond er de voordelen van in gaan zien, net als u.

Dingen om bij stil te staan voordat u uw hond mee naar uw werk neemt

Als uw werkgever groen licht heeft gegeven om uw hond mee naar kantoor te brengen, dan zijn er een aantal dingen om van tevoren te checken. Ga bij uw collega’s na of niemand allergisch is of bang is voor honden. Als andere collega’s hun hond ook mee naar kantoor nemen, bedenkt dan of uw hond hier mee om kan gaan.

Ga ook na of u gedurende de dag pauzes kunt nemen om uw hond uit te laten om de poten te strekken – wat frisse lucht is trouwens ook goed voor uw eigen welzijn. Zorg ervoor dat u alles bij u heeft, zoals hondenkoekjes, poepzakjes, een drinkbak en een fijne mand waarin uw hond zich thuis voelt. Misschien is het een goed idee om een extra set van deze benodigdheden op kantoor houden, zeker als u uw hond regelmatig meeneemt.

Of u nu besluit om uw hond mee naar kantoor te nemen of thuis te laten, het belangrijkste is dat uw hond gelukkig is. Als u weer fulltime naar kantoor gaat, bekijk dan wat de mogelijkheden zijn en wat het beste is voor uw hond.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *