Omlet blog

Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwe cockapoos

Foto door door Joe Caione op Unsplash

Een puppy welkom heten in huis is een bijzonder moment voor alle betrokkenen (zelfs als u weet dat er een aantal enerverende maanden in het vooruitzicht liggen!) Cockapoos, een kruising tussen een poedel en een cocker-spaniël, zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. De ‘hypoallergene’ vacht en het onweerstaanbaar schattige uiterlijk hebben hierbij zeker een rol gespeeld. En met het lieve en leuke karakter zal het niet verbazen dat dit ras een nieuwe familiefavoriet is geworden. Maar als u eenmaal heeft besloten dat een cockapoo de hond is die bij u past, welke voorbereidingen moeten er dan worden getroffen? Het opstellen van een puppy-checklist is een handige voorbereiding zodat alles is geregeld voordat de pup bij u komt wonen. 

Essentiële benodigdheden om in huis te hebben

De eerste paar dagen met een nieuwe pup kunnen best zwaar zijn. De pup zal moeten wennen aan uw routine en u moet uw pup nog leren kennen. Elke hond is anders, maar er zijn enkele essentiële dingen die elke hond nodig heeft en zullen zorgen voor een makkelijker start. 

Voer en water (inclusief voerbakjes)

Puppy’s hebben natuurlijk voedsel en water nodig (samen met voer- en waterbakken geschikt voor het formaat van uw hond). Een goede cockapoo-fokker zal u kunnen vertellen welk voer uw cockapoo-puppy tot nu toe heeft gehad, om de overgang wat minder stressvol te maken. Koop ook alvast wat lekkers voor uw pup. Snacks helpen bij het trainen van uw pup omdat ze ervoor zorgen dat uw huisdier gemotiveerd blijft.

Halsband en riem

Wanneer u uw puppy ophaalt, heeft hij of zij waarschijnlijk al een halsbandje om, om hem/haar te onderscheiden van broertjes en zusjes. Toch is het handig om alvast een halsband te kopen, nog voor de eerste wandeling. Dit laat uw pup alvast wennen aan het gevoel van een riem en een halsband. Cockapoos zijn over het algemeen middelgrote honden, maar dit kan variëren afhankelijk van welke soort poedel hun ouder is. Voor een halsband geldt dat er twee vingers onder de halsband moeten passen. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een harnas. Waar u ook voor kiest, het is altijd handig om het te voorzien van een ID-tag met daarop de naam, de eerste regel van uw adres, postcode, telefoonnummer en een bericht dat uw hond is gechipt ( “Ik ben gechipt”).

Een bench en mand

Als uw puppy voor het eerst bij u thuiskomt, kunt u uw huisdier kennis laten maken met een bench. Een bench mag nooit gebruikt worden als kooi of om uw hond te straffen. Het is de bedoeling dat dit dient als een veilige plek voor uw cockapoo. Met Omlets Fido Studio hondenbench geeft u uw hond een eigen en veilige plek in huis. Door het moderne ontwerp van de bench zal deze mooi opgaan bij de rest van uw interieur. Blij baasje en blije pup!

Puppy’s hebben slaap nodig, en veel! Een comfortabel mand voor uw cockapoo-puppy is dus essentieel. Uw Fido Studio hondenmand kan worden uitgerust met allerlei soorten hondenmanden. De makkelijk fris te houden Topology hondenmanden zijn perfect voor puppy’s. U kunt bijvoorbeeld een puppytrainingsmat onder de matrastopper leggen om eventuele ongelukjes op te vangen. De topper kan worden losgeritst om in de wasmachine te wassen wanneer het tijd is voor een opfrisbeurt.

Een aantal extra’s voor uw cockapoo

Puppy trainingsmatten

Cockapoos zijn bijzonder intelligent en veel puppy’s zullen binnen een paar weken klaar zijn voor zindelijkheidstraining. Als u uw pup mee naar huis neemt, is het uw keuze of u puppy trainingsmatten wilt gebruiken of niet. Puppy trainingsmatten zijn heel handig, vooral voor mensen zonder tuin. Maar als het voor u geen probleem is om midden in de nacht op te staan om uw puppy een plasje te laten doen, dan kunt u beter geen gebruik maken van dit product. Het is voor een pup namelijk lastig en verwarrend om over te schakelen van de trainingsmat naar buiten plassen.

Speeltjes

Pups houden van spelen en dat geldt ook voor cockapoos. Cockapoos staan bekend om hun extraverte, speelse karakter en het is daarom belangrijk om genoeg puppyspeeltjes in huis te hebben om ze bezig te houden. Speelgoed komt ook goed van pas als u uw puppy even alleen moet laten. Let er altijd op dat u uw pup speeltjes geeft die veilig en geschikt zijn voor puppy’s en niet kunnen worden geconsumeerd! Puppy’s houden van kauwen, vooral als ze tandjes krijgen. Probeer verschillende soorten hondenspeeltjes uit om te zien wat uw pup het leukste vindt zodat u zoveel mogelijk voorkomt dat andere zaken als kauwspeeltjes worden gebruikt. 

Vachtverzorgingsset

Hoewel het nodig kan zijn om uw cockapoo zo nu en dan naar een professionele trimmer te brengen, is het ook belangrijk om zelf hun vacht te verzorgen. Hiervoor heeft u onder andere een borstel, kam en hondenshampoo nodig. Omdat cockapoos een gemengd ras zijn, kan hun vachttype variëren. Wanneer uw puppy ongeveer zeven à negen maanden oud is, zal de ‘volwassen vacht’ zich hebben ontwikkeld en heeft u een betere indicatie wat de beste manier is om de vacht van uw hond te verzorgen.

Hopelijk zullen alle voorbereidingen die u treft om uw nieuwe puppy welkom te heten in zijn of haar nieuwe huis, helpen om de overgang voor u en uw gezin zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.

 

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *