Omlet blog

Benodigdheden voor een bengaal kitten

Een bengaalse kat kijkt omhoog naar Omlets Freestyle klimboom voor katten

Bengaalse katten hebben een opvallend uiterlijk. Met hun doordringende ogen en gevlekte, gemarmerde vacht lijken ze op luipaarden. Zoals hun uiterlijk doet vermoeden, is dit ras een kruising tussen de wilde Aziatische bengaalse tijgerkat en de huiskat. Omdat een bengaal deels een wild dier is, is het van belang om goed na te denken voordat u besluit deze zeer intelligente kat in huis te nemen.

Een kitten in huis betekent sowieso dat u uw handen vol zult hebben. Zowel u als uw kitten zullen zich moeten aanpassen aan een nieuw leven. Het bijhouden van een checklist met alles wat uw bengaalse kitten nodig heeft, kan helpen deze verandering makkelijker te maken. Als u niet weet waar u moet beginnen, volgt hier een lijst om u op weg te helpen.

Een reismandje

Wanneer u uw bengaal kitten mee naar huis neemt, is een reismandje een must. Leg bijvoorbeeld een oude handdoek in het mandje, voor het geval uw kitten het tijdens de reis niet droog houdt. Het kan helpen om feromonen in het reismandje te sprayen die ervoor kunnen zorgen dat uw kitten zich veiliger voelt.

Het reismandje moet groot genoeg zijn zodat uw bengaal er comfortabel in kan liggen en zich kan bewegen. Onthoud ook dat kittens ten minste acht weken oud moeten zijn voordat ze het nest mogen verlaten. Jonger dan dit is te vroeg om van de moeder te worden gescheiden.

Een krabpaal

Katten hebben een natuurlijke behoefte aan krabben. Als ze niet de gelegenheid hebben om dit te doen, bijvoorbeeld op een krabpaal, dan kunnen uw geliefde meubels het slachtoffer worden! Een krabpaal helpt niet alleen de klauwen van uw bengaal gezond te behouden, het is ook een manier waarop katten hun overtollige energie kwijt kunnen.

Als u thuis genoeg ruimte heeft, dan zijn klimbomen een nog betere optie. Omlets Freestyle klimboom voor katten groeit namelijk met uw kitten mee. U kunt deze klimboom aanpassen en meer accessoires toevoegen om aan te krabben en mee te spelen, naarmate uw bengaal avontuurlijker wordt.

Een mandje

Katten slapen tot wel zestien uur per dag, kittens zelfs nog langer. Kattenrassen zoals bengalen slapen vanwege hun speelse karakter iets minder. Toch is een kattenmand van goede kwaliteit belangrijk, zodat uw kat een eigen plek heeft om uit te rusten.

Zet de mand op een rustige plek, waar uw kitten alleen kan zijn, weg van andere huisdieren of mensen. Comfort is belangrijk, dus geef uw bengaal een knusse mand waar hij/zij zich kan terugtrekken en uit kan rusten.

Een bengaalse kat in Omlets buitenren voor katten

Voer, water en voerbakjes

Bengalen hebben net als alle dieren kwalitatieve voeding nodig. Geef uw kitten alles wat hij of zij nodig heeft om uw huisdier een zo goed mogelijke start te geven. Kies voer dat geschikt is voor de leeftijd van uw kat, en koop voer- en drinkbakjes van een juist formaat. U kunt katten een combinatie van droog- en natvoer geven. Kittens hebben een specifiek dieet nodig dat past bij hun leeftijd. Vanaf de leeftijd van twaalf weken moet uw bengaalse kitten meer droogvoer gaan eten. Vraag de fokker hierover advies.

Een kattenbak

Ondanks het zeer actieve karakter van bengalen, kunnen ze ook als binnenkat een comfortabel leven leiden, zolang ze maar voldoende fysieke en mentale uitdaging krijgen om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Veel bengaal kittens zullen al bij de fokker hebben geleerd om gebruik te maken van de kattenbak. Toch is het als nieuwe eigenaar belangrijk om in de gaten te houden of uw kitten na thuiskomst gebruik blijft maken van de kattenbak. Beloon uw kitten als ze gebruik maken van de kattenbak.

Kies het type kattenbakvulling dat past bij uw kat. Bekijk Omlets volledige assortiment om te zien welke vulling het beste past bij uw kitten.

Voldoende speeltjes

Voordat u uw bengaal kitten mee naar huis neemt, is het belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat deze katten veel vermaak nodig hebben. Bengalen houden van spelen. Verschillende soorten speelgoed zullen helpen om uw kitten uit te dagen om kattenkwaad te voorkomen. Bengalen zijn zeer energiek, dus speelgoed dat hun jachtinstinct stimuleert, zoals de Kong muizen voor kittens, is perfect voor deze kittens. Als uw bengaal ouder wordt kunt u bijvoorbeeld Omlets hengelspeeltje met catnip proberen, waar uw kat eindeloos plezier aan zal beleven.


Voordat u een bengaal in huis neemt, is het niet alleen belangrijk om bovengenoemde essentials in huis te hebben, maar ook om grondig onderzoek te doen naar het ras en de fokker. Goede fokkers zullen ook kijken of uw levensstijl en woning geschikt is voor een bengaal. Als u denkt dat dit het ras dat helemaal bij u past, dan staat één ding vast: een hoop plezier voor het hele gezin!

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *