Omlet blog

Benodigdheden voor honden tijdens de herfst

twee dalmatiërs spelen in herfstbladeren

De meeste honden zijn dol op de herfst. Mogelijk zijn kinderen weer naar school, wat betekent dat het thuis overdag lekker rustig is. Hun favoriete parken en wandelplekken worden weer bezocht door leuke honden en hun baasjes, in plaats van peuters die maar wat graag naar kwispelende staarten grijpen. Honden mogen weer op het strand, er zit geen stuifmeel in de lucht en de temperatuur is aangenaam koel zodat er bij enthousiast rondrennen geen kans op oververhitting bestaat. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheid om een grote sprong in een stapels fris aangeharkte bladeren te verdwijnen!

De komende weken zijn er dus allerlei dingen om naar uit te kijken, zowel honden als voor mensen. Om deze tijd van het jaar zo fijn mogelijk te maken, kunt u een aantal dingen voor uw hond aanschaffen. Bekijk hier onze tips en checklist.

Vachtverzorging

Uw hond zal zijn wintervacht krijgen ter voorbereiding op de koudere maanden. Om ervoor te zorgen dat de vacht mooi gezond en dik wordt, helpt het om uw hond te kammen om dode haren en klitten te verwijderen. Dit is met name van belang als de vacht van uw hond lang of moeilijk schoon te houden is. U kunt proberen zelf de vacht te kammen, maar als dit niet goed lukt kunt u het door een professional laten trimmen.

Jassen voor honden

Alle soorten honden kunnen baat hebben bij het dragen van een hondenjas tijdens wandelingen. Dit geeft ze extra warmte en comfort tijdens de herfst en winter. Zeker voor kleine of kortharige honden die niet van nature gewend zijn aan lagere temperaturen, kan een jas belangrijk zijn.

Hondenjassen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en materialen. Welke u kiest is een persoonlijke keuze. Wel raden we aan om een waterdichte jas te kiezen die makkelijk schoon te maken is.

Als uw hond niet gewend is aan het dragen van een jas, dan zal uw hond er waarschijnlijk eerst aan moeten wennen. Het is dus misschien niet mogelijk om de jas zomaar aan te trekken en te gaan wandelen. Laat uw hond eerst aan de jas snuffelen en beloon uw huisdier met wat lekkers. Na de eerste kennismaking kunt u uw hond de jas eerst eventjes in huis of in de tuin laten dragen. Houd de jas steeds iets langer aan totdat uw hond er helemaal aan is gewend.

Reflecterende halsband en riem

Om ervoor te zorgen dat u en uw hond ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds tijdens het wandelen goed zichtbaar zijn, is het verstandig een reflecterende halsband en/of riem te gebruiken. Veel mensen dragen verlichting als ze in het donker gaan wandelen, zodat ze goed zichtbaar zijn voor passerende auto’s. Er zijn halsbanden met LED-lampjes verkrijgbaar zodat zowel u als anderen uw hond goed kunnen zien wanneer uw hond onaangelijnd rondloopt in een autoloos gebied. 

Behandeling tegen vlooien en teken

Stop niet met het geven van een behandelingen tegen vlooien en teken nu de zomer voorbij is. Teken zijn zelfs actiever in de lente en de herfst, en naarmate het kouder wordt, zijn vlooien geneigd een warm plekje op te zoeken bij ons in huis.

Een comfortabele mand

Wanneer u in deze tijd van het jaar na een regenachtige wandeling thuiskomt, zult u het vast op prijs stellen om met een fijn deken op de bank te gaan zitten. Uw hond zal hier precies zo over denken. Geef uw hond een zacht bed dat de juiste ondersteuning geeft. Omlets Bolsterbedden hebben een hoogwaardig traagschuimmatras dat zich naar het lichaam van uw hond vormt, voor een diepe, rustgevende slaap.

Een veilige, warme plek om na urenlang spelen uit te rusten, is zeker belangrijk voor puppy’s. Zet de mand van uw huisdier op een aangename plek in huis, in de buurt van de rest van het gezin. Let er ook op dat de ruimte ‘s nachts warm genoeg blijft.

De strijd tegen modderpoten…

Zelfs als uw hond geen fan is van springen in plassen, rennen door hoog gras of rollen in natte bladeren, ook dan zullen wandelingen natter en modderiger worden tijdens de herfst. Het is daarom altijd handig om voorbereid te zijn op de thuiskomst van een natte, koude en modderige hond.  Maar ook als u na een wandeling naar huis rijdt, is een handdoek of een hondendeken handig om bij u te hebben om uw hond mee af te drogen voordat hij/zij in de auto stapt. Dit zorgt er ook voor dat uw hond het niet te koud krijgt. Om de bekleding van uw auto te beschermen kunt u ook gebruik maken van waterdichte stoelbescherming.

Koop een hondenshampoo en een geschikte kam om vuil uit de vacht te verwijderen. Omdat u waarschijnlijk niet na elke wandeling tijd heeft om de vacht van uw hond even grondig te verzorgen, is het ideaal om een hondenmand te hebben die makkelijk kan worden schoongemaakt. Topology hondenmanden hebben afritsbare toppers die in de wasmachine kunnen worden gewassen. Er is zelfs een bruine microvezel-topper verkrijgbaar die vuil en vocht absorbeert zonder de hoes nat en oncomfortabel te maken.

De veiligheid van uw hond

De herfst brengt helaas ook een aantal gevaren voor huisdieren met zich mee. Houd er rekening mee dat antivries zeer giftig is voor honden en kan leiden tot leverfalen en zelfs de dood. Tekenen dat uw hond iets giftigs heeft gegeten zijn: braken, toevallen en ademhalingsmoeilijkheden. Neem meteen contact op met uw dierenarts als u een van deze symptomen vaststelt. Honden worden niet afgeschrikt door de smaak van antivries. Bewaar het daarom nadat u het heeft gebruikt in een afgesloten kast of in schuur.

Steenzout dat bij gladheid als gruis op de wegen wordt gestrooid, kan ook gevaarlijk zijn voor honden als ze het binnenkrijgen. Maak de poten van uw hond daarom grondig schoon na een wandeling.

Houd er ook rekening mee dat er gevaren kunnen verschuilen onder een hoop bladeren of op modderige paden. Gebroken glas, giftig voedsel of afval kunnen een gevaar vormen voor uw huisdier. Houd uw hond goed in de gaten wanneer hij/zij op ontdekkingstocht uitgaat.

Halloween outfit

Hoewel dit natuurlijk niet per se hoeft, kan het leuk zijn om ook uw hond mee te laten doen met Halloween. Online en in dierenwinkels zijn allerlei leuke kostuums verkrijgbaar, maar u kunt ook uw creativiteit de vrije loop laten. Een korte zoektocht op Google geeft al veel inspiratie!

Dwing uw huisdier nooit om een kostuum te dragen. Merkt u dat uw hond zich niet op zijn/haar gemak voelt, verwijder dan meteen de kleding en probeer het op een later moment nog eens.

Omlet en de herfst van jouw hond

Met de juiste voorbereiding is deze tijd van het jaar een traktatie voor zowel honden als mensen. Het is een ideaal seizoen om samen tijd door te brengen, te wandelen, te spelen en te knuffelen. En met Omlets Bolsterbed, hondendekens en accessoires voor hondenwordt dit de beste herfst ooit.


This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *