Omlet blog

8 tips om de buitenren van uw dieren leuker te maken tijdens de herfst

Kippen in een herfstbos in een Eglu ren

Het is weer tijd om de zomer uit te zwaaien en de koele, korte dagen te verwelkomen. Voor veel huisdiereigenaren is de zomer het seizoen voor wat quality time met de dieren: buitenspelen, genieten van het warme weer… Maar een verandering van seizoen betekent niet automatisch een verandering van plezier. Of je nou een kip, cavia, of konijn hebt: hier zijn 8 tips om de buitenren leuker te maken deze herfst.

Waarom hebben dieren een ren nodig?

Het is belangrijk dat je dieren het hele jaar door voldoende beweging krijgen, en dierenrennen zijn hier perfect voor. Het geeft je kleine vriend de vrijheid om rond te wandelen in een veilige omgeving. Omlet heeft een groot assortiment inlooprennen voor het kippenhok, konijnenrennen en caviarennendie allemaal roofdierbestendig zijn door het innovatieve gebruik van gaas.

Hoewel rennen fantastisch zijn om de dieren meer ruimte te geven, zijn ook een paar extraatjes meer dan welkom om de dieren en jezelf de komende maanden te blijven entertainen.

Buitenren voor cavia’s en konijnen

Maak een groentenzoektocht

Cavia’s zijn natuurlijk dol op groente, dus maak hier een spelletje van. Verstop hun favoriete groenten in de ren en laat uw dieren het zoeken. Dit is niet alleen een manier om buiten tijd met uw dieren door te brengen, maar ook om uw cavia’s deel uit te laten maken van de Halloween festiviteiten.

Koop een speeltunnel

Speeltunnels kunnen worden bevestigd aan de ren van cavia’s en konijnen. Het geeft dieren een nieuwe plek om te bewegen en ontdekken, ontworpen met het oog op het natuurlijke gedrag van deze dieren. Wilde konijnen en cavia’s leven in zelf gegraven holen waar ze tijdelijk dekking kunnen zoeken. Kijk hoe uw konijnen of cavia’s rondrennen, in en uit hun tunnel.

Geef uw dieren een schuilhuisje

Ook schuilhuisjes kunnen in de herfst een leuke aanvulling zijn op de ren. De Omlet Zippi schuilhuisjes voor konijnen en cavia’s zijn weatherproof, zodat uw dieren beschermd zijn tegen regen en wind. Beide dieren vinden het van nature prettig om dekking te kunnen zoeken in een hol. Met een Zippi schuilhuisje geeft u uw dieren een speelplek waarin ze zich tegelijk veilig voelen. Omlets speeltunnels hebben een connector-ring waarmee ze makkelijk aan een Zippi schuilhuisje kunnen worden bevestigd, om een waar gangenstelsel voor uw dieren te maken.

Speeltjes voor konijnen en cavia’s

Wie zegt dat speeltjes alleen voor katten en honden zijn? Geef uw dieren een nieuw speeltje, dat zal helpen verveling in de herfst tegen te gaan. Speeltjes voor konijnen en cavia’s kunnen in de ren worden gehangen om ze actief te houden en uit te dagen.

Buitenren voor kippen

Speeltjes voor kippen

En ook voor kippen zijn er speeltjes. Als kippen zich vervelen kunnen ze andere kippen gaan pesten. Zeker in deze tijd van het jaar is het daarom belangrijk kippen voldoende afleiding te geven. Als de temperatuur daalt worden kippen onrustiger, omdat er minder gras en onkruid is om in rond te scharrelen en krabben, zoals ze in de zomer konden doen. Een Peck Toy is een geschikt speeltje om uw kippentoom tevreden te houden. Het combineert voer met de nodige mentale uitdaging.

Maak gebruik van de herfstbladeren

Wij zien de waarde van gevallen bladeren in de herfst misschien niet, maar voor kippen kan het een grote bron van vermaak zijn. Maak een goede hoop van verse herfstbladeren in de ren van uw kippen waar ze urenlang in zullen rondkrabben. Door wat zonnebloempitten in de bladeren te verstoppen maakt u de zoektocht voor de kippen nog interessanter.

Een Chicken Swing

Een kippenschommel is ook een manier om de kippenren interessanter te maken. Omlets Chicken Swing geeft uw kippen een aparte plek om te roesten. De schommel biedt kippen vermaak, en het is heel leuk om te zien hoe ze op de schommel springen en heen en weer schommelen.

Omlet en de herfst van jouw huisdieren

Omlet begrijpt dat het in deze tijd van het jaar wat lastiger is voor huisdiereigenaren, maar wat het seizoen ook mag brengen, Omlet heeft een breed assortiment producten voor cavia’s, producten voor konijnen en producten voor kippen waar jullie de hele herfst plezier aan beleven. En, omdat het aan het einde van dit seizoen nog kouder wordt, kun je de Gids van Omlet er alvast bijpakken om jouw cavia’s, konijnen, en kippen veilig en warm te houden als ze buiten zijn.

Twee bruine cavia's in een ren, een in het Omlet Zippi schuilhuisje

This entry was posted in Cavia's


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *