Omlet blog

Schoonmaaktips voor mensen met honden die van modder houden

Een bruine hond schudt zichzelf droog op de Topology mand

Het is geen geheim dat de meeste honden dol zijn op modder. Ze vinden niets fijner dan in de modder rollen en in de meest modderige plassen springen! Dit resulteert uiteraard in een modderige hond en een noodzakelijk maar gevreesd bad. We kunnen natuurlijk proberen te voorkomen dat onze honden vuil worden door dit gedrag te ontmoedigen, maar voor sommige honden lijkt het gewoonweg onmogelijk om schoon te blijven. Toch hoeft dit niet te betekenen dat het onmogelijk is om een schoon huis te hebben. Dit zijn onze tips om uw huis schoon te houden als u een hond heeft die van modder houdt.

Tips om uw woning schoon te houden

Dagelijks de vloer schoonmaken

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een huisdier betekent nu eenmaal vaker schoonmaken. Een stofzuiger die is ontworpen voor huishoudens met huisdieren kan uitkomst bieden. Deze stofzuigers zijn perfect om vuil dat huisdieren achterlaten en haren op moeilijk bereikbare plekken te verwijderen. Heeft u een hardhouten vloer, dan kunt u een diervriendelijk schoonmaakmiddel van goede kwaliteit gebruiken om vuil of pootafdrukken te verwijderen.

Voldoende dekentjes

Dekentjes zien er in het najaar niet alleen erg gezellig uit – ze zorgen voor een echt herfstgevoel – ze beschermen ook uw meubels. Door dekens op uw meubilair te leggen, bespaart u tijd (en geld) doordat u niet voortdurend uw stoffen bank schoon hoeft te maken. Gebruik dekens die makkelijk kunnen worden schoongemaakt en in de wasmachine kunnen worden gewassen als dat nodig is. U kunt uw hond ook een eigen deken geven, zoals de Omlets luxe superzachte hondendeken, om over uw meubels of in de hondenmand te leggen. Het deken biedt ultiem comfort, en is dubbelzijdig zodat u een stijl kunt kiezen die het beste past bij uw interieur.

Kies de juiste mand voor uw hond

Er zijn allerlei hondenmanden verkrijgbaar en soms kan het best lastig zijn een mand te kiezen die het beste past bij uw huisdier. Iets om rekening mee te houden is dat uw keuze ook van invloed kan zijn op de netheid in huis. Als een mand niet regelmatig wordt gewassen, zal deze snel vuil worden door haar, stof en modder dat uw hond mee naar binnen neemt uit de tuin of na een wandeling. Hondenmanden met afritsbare hoezen zijn een handige keuze, omdat dit het schoonmaken aanzienlijk vergemakkelijkt. Bovendien zorgen hondenmanden met pootjes ervoor – zoals Topology hondenmanden – dat de mand langer fris blijft en vuilophoping onder de mand wordt geminimaliseerd vergeleken met hondenmanden die rechtstreeks op de vloer liggen.

Tips om uw modderige hond te wassen

Een labrador liggend op een Topology hondenmandRegelmatig borstelen

Regelmatig de vacht van uw hond verzorgen is essentieel, of uw hond nu modderig is geworden of niet. Hoewel de vacht van sommige hondenrassen veel meer verzorging nodig heeft en regelmatig door een professionele trimmer moet worden verzorgd, kunt u ook thuis een routine volgen. Tussen de wasbeurten door kunt u een droogshampoo voor honden gebruiken om vuil en geur te verwijderen. U kunt de vacht van uw hond daarnaast onderhouden met een borstel, afgestemd op de vacht van uw hond.

Modderige mopshond in het bosVeeg de poten van uw hond schoon na het wandelen

Hondenpoten kunnen natuurlijk vuil en modder in huis brengen, dus het afvegen van modderpoten na een wandeling is een manier om te voorkomen dat ze het mee naar binnen nemen. Om modderpoten schoon te maken kunt u pootdoekjes gebruiken, speciaal ontworpen voor honden. Een andere tip is om na het schoonmaken van de poten een beetje kokosolie op de poten van uw hond te smeren. Dit helpt pijnlijke of jeukende voetzolen te hydrateren en verzachten.

Leg een handdoek of mat bij de deur

Door een handdoek of mat bij de deur te leggen kunt u ook voorkomen dat uw hond zijn modderige pootafdrukken door het huis verspreidt. Leg bijvoorbeeld een Wet Paws mat bij de deur waar uw hond het huis binnenkomt. Deze mat is zeer absorberend en haalt zo grotendeels het modder van de poten van uw hond. Net als een handdoek kan de mat buiten worden uitgeschud en in de wasmachine worden gewassen.


Een hond die dol is op modder, hoeft niet per se een schoon huis in de weg te staan. Hopelijk helpen deze tips om te blijven genieten van de wandeling met de hond, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw woning.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *