Omlet blog

Kippen fit en gezond houden tijdens de winter

gezonde hennen in de winter scharrelend buiten een eglu cube

Voor een dier dat buiten leeft is de winter waarschijnlijk het meest uitdagende seizoen van het jaar, en dat geldt ook voor kippen. De dagen zijn kort, er zijn niet zoveel insecten en planten te vinden en de mensen die ze graag in hun tuin zien en volgen, brengen maar weinig tijd buiten door. De dagen kunnen wat op elkaar gaan lijken wanneer kippen niet vrij in de tuin mogen rondscharrelen, zeker als er sprake is van vogelgriep.

Kippen zullen manieren proberen te vinden om zichzelf te vermaken, maar de mogelijkheden zijn beperkt en het zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voordat ze naar hun soortgenoten gaan pikken, veren gaan trekken en eieren gaan eten. Daarom heeft u als eigenaar de taak om pestgedrag voor te zijn door uw toom voldoende stimulatie en uitdaging te bieden in hun ren, totdat het weer warmer wordt.

Dit zijn enkele suggesties om uw kippen deze winter fit en gezond te houden door ze voldoende vermaak te bieden:

Zitstokken

Een van de beste dingen die u kunt doen om de leefomgeving van uw kippen te verrijken, is de kippenren van voldoende zitstokken te voorzien. Zitstokken bieden kippen een uiterst ontspannen en stimulerende activiteit, en zitstokken op verschillende hoogtes zal hun dag een stuk interessanter maken.

Omlets PoleTree zitstok voor kippen is hier perfect voor. De stevige verticale palen kunnen aan het dak van de meeste kippenrennen worden bevestigd. U kunt PoleTree zoveel zitstokken geven als u wilt, op elke hoogte en in elke richting.

Plaats voldoende zitstokken zodat uw hele toom er gebruik van kan maken. Pas de positie van de zitstokken aan aan de leeftijd en behendigheid van uw dieren. Maak bijvoorbeeld een wenteltrap zodat uw kippen naar de top van de ren kunnen klimmen, als ze hiervoor genoeg zelfvertrouwen hebben.

Grotere ren

Meer ruimte zal kippen, uiteraard, aanmoedigen om te bewegen en op ontdekking uit te gaan. Omdat het voor uw toom in de winter misschien niet mogelijk is om vrij rond te scharrelen, is een ruimere ren een goede oplossing. Omlet Inloopren kan worden aangepast aan de ruimte die u heeft en voorkomt dat roofdieren bij uw kippen kunnen komen. U kunt de ren verder aanvullen met hoezen om regen, maar ook contact met wilde vogels, tegen te gaan.

Heeft u een Inloopren, dan kunt u deze op elk moment uitbreiden door extra panelen toe te voegen. Gebruik de handige uitbreidingsconfigurator op onze website om te zien welke mogelijkheden u heeft om de ren van uw kippen verder uit te breiden.

kippen samen op stok om warm te blijven in de winter

Str0- of hooibalen

U heeft in de herfst vast weleens gezien dat uw kippen een berg bladeren te lijf gaan die u net had samengeharkt. Kippen hebben een hekel aan hopen en zullen daarom hun uiterste best doen om alles met de grond gelijk te maken, terwijl ze zoeken naar wat smakelijke insecten en zaden.

Plaats een stro- of hooibaal van een bescheiden formaat in de ren en uw kippen zullen er onmiddellijk bovenop springen en beginnen te pikken!

(Om de verspreiding van vogelgriep te voorkomen is het belangrijk dat u stro of hooi haalt van een plaats waarvan u weet dat het niet in contact is geweest met wilde vogels of ander pluimvee).

Speeltjes

Net zoals voor honden en kleine kinderen geldt, houdt het juiste speelgoed ook kippen urenlang bezig. Peck Toys, zoals Omlets Poppy en Pendant Peck Toy, geven kippensnacks geleidelijk af wanneer kippen ernaar pikken. Steek Poppy in de grond of hang de Pendant Peck Toy in de ren voor eindeloos vermaak.

Geef uw kippen meerdere speeltjes in hun ren om te voorkomen dat alleen de dominante dames plezier zullen hebben.

Extra snacks

Het is natuurlijk niet goed wanneer kippen te veel eten terwijl ze minder actief zijn dan tijdens de warmere maanden. Uw kippen een gebalanceerd dieet geven is het beste wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Toch kan een snack van goede kwaliteit kippen helpen om warm te blijven, maar alles met mate. Tegelijk zal het zorgen voor de nodige uitdaging en activiteit.

De Feldy Pecker-balls passen perfect in de Caddi snackhouder, die aan het dak van de kippenren of een hoge zitstok kan worden gehangen. Terwijl de kippen naar de smakelijke snack pikken, zal de Caddi rondslingeren en een uitdaging zijn voor uw vogels – waar ze urenlang zoet mee zullen zijn.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *