Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

11 manieren om wandelen met de hond nog leuker te maken

Een hond rennend over het strandZeker in de winter zullen veel hondeneigenaren soms met moeite de motivatie kunnen vinden om het huis uit te gaan om met de hond te wandelen. De koude en korte dagen beperken wanneer en waar we kunnen wandelen, wat de dagelijkse wandelingen nogal eentonig kan maken. Natuurlijk kunnen weeromstandigheden ervoor zorgen dat echt wandelen even niet mogelijk is. In een vorige blog bespraken we wanneer het te koud is om met de hond te wandelen, wat misschien nuttig kan zijn om te lezen als het ‘s winters echt koud wordt. Maar over het algemeen is het belangrijk de hoeveelheid beweging die uw hond krijgt in de gaten te houden. Toch hoeft het uitlaten van uw hond geen klus te zijn. Dit zijn onze tips om wandelen met de hond nog leuker te maken, zowel voor u als voor uw hond.

Geef uw hond de tijd om te rond te snuffelen

Uw hond rustig de tijd geven om rond te snuffelen is een manier om de wandeling voor uw hond een stuk interessanter te maken. Wist u dat wordt aangenomen dat het reukvermogen van honden tussen de 10.000 en 100.000 keer beter is dan dat van ons? Dus hoewel het voor degene aan de andere kant van de riem enigszins vervelend kan zijn om overal te moeten stoppen, is het goed om te onthouden dat dit de manier is waarom honden navigeren. Dus geef uw hond de volgende keer dat jullie gaat wandelen wat extra tijd om zijn neus te gebruiken. Wie weet heeft u na het wandelen een veel rustigere hond in huis.

Maak wat foto’s voor Instagram

Is uw hond misschien de volgende grote huisdier-influencer? Laat uw hond poseren voor een paar foto’s terwijl jullie aan het wandelen zijn. Zoek een mooie omgeving en trek de aandacht van uw hond zodat hij mooi gaat zitten, terwijl u de leukste foto maakt. 

Speel spelletjes tijdens het wandelen

Hondenspelletjes kunnen natuurlijk ook buitenshuis worden gespeeld. De meeste honden houden van apporteren, dus dit is altijd leuk om mee te beginnen. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een tennisbalwerper, zodat uw hond in alle snelheid achter de bal aan kan rennen om zijn energie goed kwijt te kunnen.

Zoals gezegd zijn honden sterk afhankelijk van hun reukvermogen om hun omgeving te verkennen. Daarom zijn spelletjes waarbij uw hond zijn neus moet gebruiken geliefd bij veel honden, wat bovendien zorgt voor flink wat mentale uitdaging. Leer uw hond het “zoek”-commando en gooi een hondenkoekje in het gras zodat uw hond er naar moet zoeken.

Train uw hond

Honden hebben hun hele leven training nodig. Door dit buiten tijdens het wandelen te doen maakt u het voor uw hond en uzelf wat uitdagender. Buiten trainen betekent wel dat er een hoop afleiding voor uw hond zal zijn, dus het vereist misschien wat meer moeite om uw hond betrokken te houden bij de training. Er zijn allerlei manieren om uw hond buiten te trainen, zoals los laten lopen, gehoorzaamheidstraining of misschien zelfs behendigheidstraining. Wat u ook kiest om te doen, elke trainingsoefening zal de hersenen van uw hond aan het werk zetten en de nodige hoeveelheid energie kosten.

Stop bij een hondvriendelijke café

Heeft u uw hond tijdens het wandelen al eens meegenomen naar een café waar honden welkom zijn? Uw hond zal een korte pauze tijdens het wandelen waarderen en u heeft wat gezelschap als u gaat zitten voor een drankje – een win-winsituatie! Hoewel in veel cafés honden welkom zijn, is het het beste om dit van tevoren na te gaan.

Laat uw hond zwemmen

Hoewel dit niet voor alle honden geldt, kunnen de meeste honden zwemmen. Als het weer het toelaat, ga dan met uw hond naar een hondstrand zodat uw viervoeter tijdens het wandelen een duik kan nemen. Heeft u hond nog niet eerder gezwommen, laat uw huisdier dan rustig kennismaken met het water. Dwing uw hond nooit iets te doen waar hij zich niet prettig bij voelt.

Na thuiskomst heeft uw hond een knus en warm bed nodig om op uit te rusten. Topology is een uitstekende keuze, met keuze uit allerlei matrastoppers. Kies bijvoorbeeld voor een wasbare, absorberende microvezeltopper die alle modder en vocht van de zwemsessie opneemt. In de zomer is zwemmen tijdens het wandelen de manier om uw hond af te laten koelen. Gaat u met uw hond op een warme zomerdag naar het meer, vergeet dan niet een koelmat voor honden mee te nemen.

bruine spaniel liggend op een Topology mand met microvezel topper

Honden zullen genieten van welverdiende slaap op de Topology mand met microvezel topper

Organiseer een speeldate

Als uw hond goed overweg kan met andere honden, nodig dan een vriend die ook een hond heeft uit om samen te gaan wandelen. Dit zorgt ervoor dat het voor u misschien iets minder als een taak voelt. U kunt gezellig bijpraten, en uw hond zal het op prijs stellen om met een andere hond te kunnen spelen.

Ga naar hondenevenementen

Als u niemand kent die ook een hond heeft, dan kunnen hondenevenementen een manier zijn om uw hond te laten socializen met andere mensen en honden. Hondenevenementen worden meestal gehouden in bossen of parken en bestaan bijvoorbeeld uit wandelen met andere honden uit de omgeving. Ook rasspecifieke bijeenkomsten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, waarbij honden van hetzelfde ras samenkomen, bijvoorbeeld om te wandelen.

Hond in een Fido bench in kofferbak

Honden kunnen veilig reizen in de auto met een Fido hondenbench

Ga wandelen in een nieuwe omgeving

Net als mensen hebben honden zo nu en dan behoefte aan verandering van omgeving. Elke dag hetzelfde doen, op dezelfde plek, zal er uiteindelijk toe leiden dat u en uw hond zich zullen gaan vervelen. Als uw hond het niet erg vindt om in de auto te zitten, dan kunt u misschien zelfs eens verder op avontuur gaan om uw hond een geheel nieuwe ervaring te geven, bijvoorbeeld door samen naar het strand te gaan. Gaat u echt op reis, dan zal Omlets assortiment reisaccessoires en veilige hondenbenches, zoals de Fido Classic, helpen om de rit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Pas het tempo aan

Een andere manier om de dagelijkse wandeling spannender te maken, is door het tempo aan te passen. Door tijdens de wandeling uw pas te versnellen en te vertragen, zal uw hond oplettend blijven, omdat hij zich moet concentreren op wat uw volgende stap zal zijn.

Voor een bijzonder energieke hond kunt u er ook voor kiezen om in plaats van te wandelen, samen te gaan hardlopen. Op deze manier laat u uw hond uit en doet u een work-out! Dit is natuurlijk alleen mogelijk als de leeftijd van uw hond en het ras het toelaten lange afstanden te lopen.

Laat uw hond de route bepalen

Er wordt vaak gezegd dat een hond nooit voorop mag lopen tijdens het wandelen. Toch kan het ook leuk zijn om af en toe te kijken waar uw hond echt naar toe wil. Laat uw hond aan de lijn lopen en laat hem de richting bepalen. Hoewel, als u een grote hond heeft die de neiging heeft om aan de lijn te trekken, is dit misschien niet het beste idee is…

De hond uitlaten hoeft niet saai te zijn. Hopelijk heeft deze blog u inspiratie gegeven om wat leuke nieuwe activiteiten uit te proberen met uw hond en kijkt u uit naar de volgende wandeling.

 

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *