Omlet blog

11 manieren om wandelen met de hond nog leuker te maken

Engelse Springerspaniël speelt op het strand met een bal

Er komt een moment dat je als hondeneigenaar moeite hebt om de motivatie te vinden voor een dagelijkse wandeling met de hond. Maar onze viervoeters hebben hun dagelijkse beweging wel nodig voor hun fysiek en mentaal welbevinden. Gelukkig hoeft het wandelen met de hond helemaal niet zo’n grote klus te zijn, dankzij deze 11 tips waarmee je het wandelen met de hond nog leuker maakt.

Snuffelen? Doen!

Als je de hond de tijd geeft om hier en daar wat rond te snuffelen, dan maakt dat de wandeling een stuk leuker voor je viervoeter. Wist je dat wetenschappers schatten dat het reukvermogen van honden tussen de 10.000 en 100.000 keer beter is dan dat van ons?! Het mag dan misschien een beetje frustrerend zijn om overal te stoppen terwijl de hond de omgeving ontdekt, maar dit is een belangrijke manier waarop honden door de wereld navigeren. Dus, als jullie de volgende keer aan de wandel zijn, geef je hond dan wat tijd om zijn neus te gebruiken: zo heb je waarschijnlijk een rustige hond als jullie weer thuis zijn.

Maak wat Insta-waardige foto’s

Is jouw hond de nieuwe huisdier-influencer? Haal wat extra plezier uit jullie wandeling en laat je hond poseren voor een paar foto’s. Voeg accessoires toe, zoals een designer hondenriem en matchende halsband van de Dog Walk Collectie van Omlet, en je bent al halverwege de allermooiste pet-pic!

Je wil natuurlijk ook een goede plek waar je de aandacht van de hond kunt trekken terwijl je de foto’s maakt. Lees onze tips om betere foto’s van je huisdieren te maken en creëer het perfecte plaatje.

Buitenspelen

Je kunt binnen, maar ook buiten met de hond spelen. De meeste honden vinden het leuk om te apporteren, dus dat is een goed startpunt. Daarnaast kun je de standaard bal ook vervangen voor een speeltje met snoepjes voor honden, die je dan natuurlijk vult met zijn favoriete snack. Dit maakt het apporteren nog prikkelender voor de geest, en jij krijgt ook de nodige beweging.

Als alternatief kun je ook hier de neus van je hond weer inzetten voor mentaal stimulerend spel tijdens het wandelen. Leer de hond het ‘zoek’-commando en gooi wat snoepjes in het gras. Daarna kan hij zijn goede neus inzetten om de snoepjes te vinden. .

Trainen

Honden hebben training nodig en dit kun je ook inzetten om de wandeling een beetje leuker te maken. Buiten trainen brengt ook de nodige afleiding met zich mee, waardoor het behoorlijk wat concentratie vergt om betrokken te blijven bij de training. Er zijn verschillende manieren om de hond buiten te trainen, van wandelen met een slappe riem tot gehoorzaamheidstraining en misschien zelfs het oefenen van behendigheid.

Samen een verfrissend drankje drinken

Wandelen is sport en sporten kan jullie allebei dorstig maken. Dus waarom zou je de wandelroute niet langs een lokaal, hondvriendelijk restaurant of barretje laten lopen? Terwijl zij hun dorstlesser uit een van de hondenbakken drinken, kan de baas even genieten van een bardrankje. De hond waardeert de korte pauze en jij hebt wat gezelschap tijdens je frisse versnapering – een win-winsituatie! Hoewel honden in veel cafés welkom zijn, moet je dit uiteraard van tevoren wel even checken.

Een dagje aan het meer

Hoewel het niet voor alle honden geldt: de meeste honden kunnen zwemmen. Als het weer het toelaat, ga dan lekker samen naar een meer of strand voor een frisse duik tijdens de wandeling. Als de hond nog niet eerder gezwommen heeft, laat hem dan rustig kennismaken met het water en dwing hem niet als hij het niet prettig vindt.

Na thuiskomst heeft de hond een knus en warm bedje nodig om op uit te rusten. De Topology hondenmandis een uitstekende keuze en heeft vele matrastoppers die wasmachinebestendig en absorberend zijn. Zoals demicrovezel-topper die gemakkelijk modder en vocht opneemt. In de zomer zwemmen is nog beter want dat helpt de hond afkoelen tijdens de wandeling. Vergeet ook niet om een koelmat voor honden aan te schaffen als je een lange wandeling maakt in de hitte.

Organiseer een speeldate

Als jouw hond goed met andere honden kan, nodig dan eens een vriend uit, zo voelt het wandelen ook wat minder als een klus die geklaard moet worden. Zo kun jij bijpraten met een vriend, terwijl je hond een nieuwe vriend maakt!

Ga naar evenementen voor honden

Als je niemand kent die een hond heeft, dan kunnen hondenevenementen een manier zijn om te socializen met andere mensen en honden. Evenementen voor honden worden meestal in een park georganiseerd. Je ontmoet elkaar en gaat daarna samen aan de wandel met andere honden uit de omgeving. Ook rasspecifieke bijeenkomsten worden de laatste jaren steeds populairder. Tijdens dit soort wandelingen komen honden van hetzelfde ras samen om er vervolgens met z’n allen op uit te gaan.

Ga eens ergens anders naartoe

Honden hebben, net als mensen, de behoefte om eens een andere omgeving te verkennen. Dag in dag uit dezelfde wandeling in hetzelfde gebied zal jullie allebei doen vervelen. Het is dus een goed idee om de route eens te veranderen. Als de hond het niet erg vindt om in de auto te stappen, dan kun je zelfs wat verder van huis om de hond een avontuurlijke, nieuwe ervaring te bieden, zoals – bijvoorbeeld – op het strand. Ga je nog verder op reis? Dan is het assortiment reisbenches van Omlet geschikt om de rit een stukje soepeler te laten verlopen.

Verander van tempo

Een andere manier om de dagelijkse wandeling wat spannender te maken, is door het tempo aan te passen. Door tijdens het wandelen wat sneller of trager te gaan lopen, blijft de hond opletten, want wat wordt de volgende move van zijn baas?

Heb je een heel energiek hondenrasdan kun je de wandeling natuurlijk ook veranderen in een jog. Zo heb jij je workout ook meteen binnen! Maar voordat je dit doet, moet je wel zeker weten dat jouw hond lange afstanden kan rennen: houd dus rekening met het ras en de leeftijd.

Laat jouw maatje de route bepalen

Er wordt vaak gezegd dat een hond nooit voorop mag lopen tijdens het wandelen. Toch kan het leuk zijn om af en toe te kijken waar de hond naartoe wil. Doe de hondenriem om en laat hem de richting bepalen! Nouja… Tenzij je een grote hond hebt die de neiging heeft om te trekken, in dat geval kun je misschien beter wat anders proberen.

Omlet en jouw hond

De missie van Omlet bestaat uit oplossingen vinden voor vragen van huisdier-ouders, zoals: hoe kan ik het wandelen met de hond nóg leuker maken? En wat is de beste manier om te reizen met een hond? Met onze producten, zoals de Topology hondenmand, onze designer hondenriemen en de Fido Classic hondenbenchblijven onze designers innovatieve producten op de markt brengen die eigenaren inspireren en dichterbij hun huisdier brengen.

Bruine hond slaapt op de Topology hondenmand met bruine microvezel-topper van Omlet

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *