Omlet blog

Knuffelige Cupido’s

omlet liefdesverhalen

We hebben onze geweldige Omlet-community gevraagd verhalen te delen over hoe hun huisdieren hen hebben geholpen liefde te vinden, of hoe dieren een rol hebben gespeeld bij een bijzonder en romantische moment. Ga ervoor zitten en geniet van deze hartverwarmende verhalen!

blonde labrador in gevederde boa en zijn eigenaren

Elisse – West Virginia, Verenigde Staten

Ik heb mijn man Dan in 2001 ontmoet toen we beiden voor FEMA in NYC werkten voor de Disaster Response Operation na de terroristische aanslagen van 9/11. Hij werkte binnen de Logistiek op het hoofdkantoor en ik voor Community Relations in NYC. Hij kwam naar mijn appartement, en omdat hij gepensioneerde van het Amerikaanse leger was, een workaholic can-do type man, besloot hij dat ik ergens planken nodig had – en hij was de man om ze te installeren! Dan zette zijn gereedschap neer en ging aan het werk… en Trapper, mijn lieve oude blonde labrador, ging naast hem liggen en legde zijn poten op Dans gereedschap. Het was ZO’N duidelijke een bezitterige “hij is van mij”-beweging dat we allebei begonnen te lachen – dat was een van de vele redenen waarom ik wist dat Dan “de ware” was: Trapper liet hem niet meer gaan!

Trapper was altijd dol op me, ik had hem al sinds 1988 sinds hij een puppy was, maar hij was ook dol op Dan: hij had eindelijk “his guy” gevonden! En Dan hield ook van hem. Toen we in 2002 naar West Virginia verhuisden, en Trapper’s achterpoten het van ouderdom begonnen op te geven, droeg Dan hem elke dag 3 trappen op en af… en Trapper lag altijd in de zon als Dan werkte in onze tuin, hij draaide dan zijn kop, om Dan de hele tijd te kunnen zien… hij gaf een “waf” als hij Dan niet steeds kon zien!

bruid en bruidegom die twee alpacas vasthouden

Mel – Verenigd Koninkrijk

Als kind ben ik opgegroeid met dieren en dit leidde me naar een baan als dierenartsassistente. Mijn leven is gebaseerd op mijn huisdieren en eigenaren van gezelschapsdieren vertrouwen mij elke dag hun viervoetige, gevederde en geschubde gezinsleden toe.

Mijn Valentijns-liefdesverhaal gaat over mijn trouwdag, het zou niet hetzelfde zijn geweest zonder dieren om me heen! Toen ik de bruiloft plande, en ik mijn plaatselijke dominee belde, was het eerste wat hij vroeg: ‘Ik hoop dat je honden ook komen’. Natuurlijk zouden ze erbij zijn, maar hij liet het idee van een lange dag vol dieren niet los! We werden, met mijn drie honden aan mijn zijde, door 2 prachtige grijze paarden naar mijn bruiloft gebracht. Mijn honden liepen met mijn getuige naar het altaar, een van hen was mijn ringendrager! Ik ben zo trots dat het haar gelukt is om helemaal door het gangpad te lopen zonder te stoppen om knuffels te krijgen van al haar favoriete gasten in de kerkbanken. Daarna werd ik met paard en wagen naar een prachtige schuur gebracht waar mijn moeder me verraste met een van mijn favoriete dieren: alpaca’s!

Aan het einde van de dag was mijn jurk zwart met groen omdat de alpaca’s op mijn jurk hadden gestaan, maar het kon me niet schelen, het was echt een magische dag vol dieren! Ik vond het wel een beetje jammer dat mijn kippen en cavia’s er niet bij konden zijn, maar ze zullen vast thuis van de zon hebben genoten!

tabby kat opgekruld op de bank met teddybeer

Lauren – Verenigd Koninkrijk

Toen ik mijn -nu – echtgenoot voor het eerst ontmoette, vertelde hij me dat hij een kat had. Omdat ik geen eigen plek had omdat ik studeerde aan de universiteit en veel reisde, was ik erg belangstellend omdat ik van dieren hou. En echt waar, hij vertelde me dat ze ‘Stripe’ heette omdat ze een witte streep had van het puntje van haar neus tot aan het puntje van zijn staart. Dit was niet waar want ze is een tabby zonder witte aftekening. Maar het wekte m’n interesse genoeg om meer te weten te willen komen!

Toen ik voor het eerst naar het huis van mijn man ging, vlak nadat we elkaar voor het eerst hadden ontmoet, zat ik op de bank terwijl hij een kopje thee zette in de aangrenzende keuken. Terwijl hij dat deed, kwam zijn kat (Stripe) op mijn schoot zitten en ik aaide haar. Toen mijn man terugkwam met de thee, zei hij dat ze zoiets nooit deed, omdat ze erg schuw is. Dus we zeggen altijd dat Stripe mij koos omdat ze wist dat ik van haar zou houden!

Helaas overleed ze in in 2020, maar we hebben haar de kattenequivalent van een staatsbegrafenis gegeven.

koppel aait een terrier op hun trouwdag
Annette – Verenigd Koninkrijk

Mijn knuffelige Cupido was mijn allereerste hond genaamd Dooby!! Ze was een kruising tussen een lakelandterriër en een jackrussell – en een zeer kieskeurige, pittige hond. Toen een paar vrienden kwamen logeren, vlak voor Kerstmis, besloot ze die avond mijn lekkere warme bed te verlaten en bij een van mijn vrienden te gaan slapen. Haar keuze!!

Zijn naam is Ian en we zijn nu bijna 25 jaar getrouwd, en ja, ze was bij de ceremonie. Helaas is ze nu niet meer bij ons in levende lijve, maar in gedachten blijft ze altijd bij ons, omdat ze de beste beslissing van mijn leven voor mij heeft genomen!!

yorkshireterriër in hoog gras

Mathieu – Frankrijk

Toen ik mijn -nu – vrouw Céline ontmoette, had ze een 3 jaar oude Yorkie: Nouky.
De eerste keer dat ik haar ophaalde om naar de bioscoop te gaan, deed haar vader de deur open. Ik vroeg beleefd om Celine te spreken, maar haar vader riep Celine’s moeder Lyn, alsof ik haar kwam ophalen…
Maar het hondje, dat ik de week ervoor had ontmoet, kwam enthousiast naar me toe. Ik was niet bij het verkeerde huis! Hij bleef de volgende 12 jaar bij ons, wilde altijd met de bal spelen (een uitstekende keeper) en werd nooit moe!

This entry was posted in Dierenverhalen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *