Omlet blog

Heeft mijn hond een deken nodig?

Het is winter, en dat betekent dat we er ook voor moeten zorgen dat onze huisdieren het warm genoeg hebben. Als hondeneigenaar vraagt u zich misschien af wat u voor uw hond kunt doen om lekker warm te blijven. Misschien is het tijd om een extra comfortabele hondenmand te kopen? Of misschien heeft uw hond baat bij een jas voor tijdens het wandelen? Of vindt uw hond het misschien fijn om een eigen deken te hebben?

Hebben alle honden baat bij een deken?

Voor sommige honden is het lastiger hun lichaamstemperatuur te reguleren dan voor andere, wat betekent dat ze baat kunnen hebben bij de extra warmte van een deken. Oudere honden kunnen bijvoorbeeld een minder goed immuunsysteem hebben en ze kunnen last krijgen van hun gewrichten door artritis. Omdat het voor sommige honden lastiger is om zichzelf warm te houden, zullen ze de kou buiten liever vermijden en geven ze er de voorkeur aan om binnen te blijven en te ontspannen in hun mand onder een warm deken.

Kleinere honden, zoals dwergpoedels en yorkshireterriërs, kunnen het ook lastig hebben in de winter. Dit komt omdat grotere honden in verhouding tot hun lichaamsgewicht een minder groot huidoppervlak dan kleinere honden. Hierdoor verliezen kleine honden meer warmte. Bovendien voelen fijngebouwde honden, zoals greyhounds en whippets, de kou meer, omdat ze minder vet hebben dat als beschermlaagje kan dienen.

Als ‘regel’ kan doorgaans worden aangehouden dat als het voor u te koud is om naar buiten te gaan, het ook te koud is voor uw hond. De meeste honden vinden het niet prettig om lange tijd buiten te zijn als de temperatuur lager is dan 7 °C. Maar bij minder sterke honden is het verstandig om nog voorzichtiger te zijn tijdens de winter. Lees hierover meer in onze blog Heeft mijn hond het te koud?

Alle honden kunnen echter baat hebben bij een warm deken, of ze nu wel of niet goed tegen de kou kunnen. Luxe hondendeken van kunstschapenvacht  is een fijn hondendeken voor honden van alle maten en leeftijden. Het deken is verkrijgbaar in drie maten, waardoor het een ideaal deken is voor elke hond.

Maar als de vacht dik genoeg is, waarom heeft mijn hond dan nog een deken nodig?

Ook al dient een hondenvacht voornamelijk om een hond te beschermen tegen elementen van buitenaf, zoals het weer, een vacht zorgt er niet voor dat ze helemaal geen kou voelen. Ook wij vinden het ‘s winters bijvoorbeeld prettig om in huis een extra trui aan te trekken. Daarnaast is de vacht van sommige honden dikker dan van andere, en dit kan net als leeftijd en lichaamsgewicht van invloed kan zijn op hoe een hond de kou ervaart. Hondenrassen zoals husky’s en sint bernards hebben bijvoorbeeld een dikke vacht, waardoor deze honden kou en sneeuw goed kunnen verdragen. Honden met een kortere, dunnere vacht kunnen minder goed tegen de kou waardoor ze baat hebben bij de warmte van een deken.

Husky outside, flowers in background

Zijn hondendekens alleen voor de winter?

Honden hebben het hele jaar door een comfortabele plek nodig om uit te rusten. Een deken biedt meer dan alleen warmte in de winter. Honden hebben namelijk instinctief de neiging om te ‘nestelen’ en hun eigen hol te creëren waar ze kunnen schuilen. Hieronder zullen we bijkomende voordelen van hondendekens bespreken.

Wat zijn de voordelen van hondendekens?

Een goede nachtrust

Honden slapen natuurlijk graag op een comfortabele plek, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Door uw hond een fijn deken te geven voor in zijn mand of een andere plek waar hij graag slaapt, geeft u ze de diepe, dromerige slaap die ze verdienen, zeker tijdens koude nachten.

Voordelen voor angstige honden

Hondendekens kunnen overal mee naartoe worden genomen, waardoor ze kunnen helpen wanneer een hond angstig is. Uw hond iets geven dat hem aan thuis doet denken, geeft uw huisdier een gevoel van veiligheid in een nieuwe omgeving.

Beschermt uw meubels

Dekens hebben voordelen voor honden, maar ze kunnen ze ook voordelen hebben voor eigenaren. Leg hondendekens op meubels en plekken waar uw hond graag ligt, om bijvoorbeeld uw bank of bed te beschermen tegen modderpoten en haren.

Een stijlvolle touch voor uw interieur

Hondendekens kunnen ook een stijlvolle toevoeging zijn in huis. Omlets luxe, superzachte hondendeken is dubbelzijdig, met een luxe crèmekleurige stof aan de ene kant en antraciet of poinsettiarood gewatteerd pluche aan de andere kant – wat perfecte staat in elk interieur.

Comfort is belangrijk voor onze honden, en we willen natuurlijk alleen het allerbeste voor onze huisdieren. Dus nu we weten welke voordelen dekens hebben voor honden, kan je toch eigenlijk niet zonder?

This entry was posted in Honden


3 replies on “Heeft mijn hond een deken nodig?”

Pom schreef:

kan je ook honden kopen?

cisca schreef:

is het verstandig om mijn hondje te trimmen in de winter

Kyra schreef:

Wat kost zo’n deken ? Mijn hond is kruising rottweiler x labrador, grote en grofheid van rottweiler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *