Omlet blog

Doe Vriendelijk Dag – Huisdiereneditie

 

purple cat bed random acts of kindness day

Donderdag 17 februari is het ‘Doe Vriendelijk Dag’, in het land van oorsprong (Verenigde Staten) ‘Random Acts of Kindness Day’ genoemd. Op deze dag worden kleine (of grote) dingen gevierd die je kunt doen om de dag, week, maand of zelfs het jaar van iemand anders te maken. Dit is het uitgelezen moment om geluk te delen met vrienden en familie, met of zonder vacht! Lees in deze blog een aantal ideeën over wat je op deze dag zou kunnen doen, uiteraard toegespitst op huisdieren.

Laat de hond van een vriend uit

Heeft een vriend net een baby gekregen, weet u dat iemand het erg druk heeft op zijn werk of kent u iemand met een onvermoeibare viervoeter, dan wordt het vast enorm op prijs gesteld als u langskomt en aanbiedt om met de hond te wandelen. Trek erop uit en geniet van een wandeling in de velden of van een balletje gooien in het park. Een daad waarmee u zowel hond als baasje een plezier kunt doen.

Bak een cake met de eieren van uw kippen

Verzamel een paar verse eieren uit uw kippenhok om deze te verwerken in uw favoriete cakerecept. Nodig wat vrienden uit voor een spontane ‘afternoon tea’ of ga bij de buren langs en verras ze met een heerlijke, zelfgemaakte cake.

Koop een deken voor uw huisdier

Voor huisdieren is het eigenlijk elke dag van het jaar Doe Vriendelijk Dag. Ze brengen zoveel vrolijkheid dat het leuk is om ze zo nu en dan iets speciaals terug te geven. Geef uw huisdier bijvoorbeeld een superzacht hondendeken om de mand nog comfortabeler te maken. Een deken wordt trouwens niet alleen door honden gewaardeerd, veel huisdieren vinden het heerlijk om een dekentje te hebben voor wat extra warmte en comfort.

Ga naar de dierenwinkel en betaal voor iemand anders

Verras een andere huisdiereigenaar in de dierenwinkel. U hoeft dit niet per se te laten weten, u zou gewoon wat geld achter kunnen laten als u betaalt voor uw eigen aankopen, en de winkelbediende laten weten dat het voor de aankoop van de volgende klant kan worden gebruikt. Een cadeau voor zowel een huisdier als het baasje.

Doneer aan een dierenasiel

Denkt u er al een tijdje over na om te doneren aan een dierenasiel of andere liefdadigheidsinstelling, dan is deze dag misschien wel het moment om het te doen. Sommige asiels accepteren ook donaties in de vorm van voedsel, dierensnacks of manden, dus kan het een idee zijn om een extra zak voer te kopen en naar het dierenasiel te brengen.

dog on beanbag dog bed with dog blanket

Maak deze dag de perfecte dag voor uw huisdier

U weet waarschijnlijk precies hoe de perfecte dag er volgens uw huisdier uitziet. Misschien bestaat dit uit een speciaal ontbijt, gevolgd door een wandeling of spelen? Een knipbeurt en wat knuffelen? Of gewoon snacks in overvloed! U kunt doen alsof het de verjaardag van uw huisdier is en elk aspect van de dag net wat specialer maken. En zien dat een huisdier geniet, brengt natuurlijk ook een glimlach op ons gezicht.

Verzamel afval op straat tijdens het wandelen met de hond

Omdat u toch al naar buiten gaat om met de hond te wandelen, is het misschien een idee om een vuilniszak en wat handschoenen mee te nemen en wat afval te verzamelen. Zeker in heggen of langs de kant van de weg is vaak meer afval te vinden dan meteen zichtbaar is. Door afval te verzamelen helpt u andere dieren, en het is een manier om iets te doen voor de buurt. 

Voer de tuinvogels

Wilde vogels kunnen soms wel wat extra hulp gebruiken, zeker tijdens de wintermaanden. Zet wat voerstations in de tuin en vul ze met zaden of vetbollen. Het zal niet lang duren voordat u door het raam kunt genieten van prachtige vogels.

 

Dit zijn onze suggesties voor Doe Vriendelijk Dag, maar er zijn uiteraard nog veel meer dingen die u op deze dag kunt doen. Deel deze ideeën op sociale media en tag ons, zodat nog meer mensen in februari geluk kunnen verspreiden.

This entry was posted in Dierenverhalen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *