Omlet blog

8 redenen waarom kippenhouders fan zijn van de Autodoor

Omlets innovatieve Autodoor is een onmisbaar accessoire voor elke kippenhouder. De automatische kippenhokdeur is ontworpen om kippen op een veilige en handige manier in- en uit hun hok te laten, wat voordelen heeft voor zowel kippen als hun eigenaren. Dit zijn 8 redenen waarom kippenhouders fan zijn van de Omlets Autodoor.

Omlets automatische deur op een Omlet Eglu ren en een traditioneel houten hok

1. Laat kippen naar binnen sluit ze veilig in hun hok

Voor Omlets Autodoor kunt u gebruikmaken van de lichtsensor of timer. Dit geeft kippenhouders volledige controle over op welk moment hun kippen in en uit hun hok of ren kunnen. De deur garandeert maximale veiligheid als kippen in hun hok zitten en laat ze weer naar buiten op een door u gekozen moment. Dit betekent dat het niet meer nodig is om in de zomer als het vroeg licht wordt uit bed te komen om de kippen naar buiten te laten. Op winteravonden wanneer het vroeg donker wordt kunt u er als kippenhouder zeker van zijn dat uw toom veilig in het hok zit als u laat thuiskomt van uw werk. Lees in deze blog welke voordelen de Autodoor in de winter heeft voor u en uw kippen.

2. Keuze uit drie instellingen

Kippenhouders kunnen de Autodoor aanpassen aan hun levensstijl dankzij drie unieke instellingen. Met de lichtinstelling kunt u uw Autodoor instellen om bij zonsondergang automatisch te sluiten en bij zonsopgang te openen. De functie volgt de seizoenen, zodat het niet nodig is om de instelling gedurende het jaar aan te aanpassen. Met de tijdinstelling kunnen gebruikers een precieze tijd kiezen waarop de deur opent en sluit. De manuele instelling geeft kippenhouders de mogelijkheid om de deur handmatig en op elk moment te bedienen.

3. Makkelijk te gebruiken

Een andere geliefde eigenschap van Omlet Autodoor is het gebruiksgemak ervan, ongeacht hoe goed (of beperkt) uw doe-het-zelf-vaardigheden zijn. De Autodoor wordt geleverd met alles wat u nodig heeft, wat het eenvoudig maakt om de deur te monteren. Wie zei dat kippen houden ingewikkeld was?

4. Ingebouwde veiligheidssensor

Dankzij de ingebouwde veiligheidssensoren van de Omlet Autodoor bestaat er geen risico dat de deur sluit wanneer een kip of obstakel de deur blokkeert. Als een kip of een obstakel de deur bij het sluiten blokkeert, dan zorgt de veiligheidssensor van de Autodoor ervoor dat de deur weer opent, zodat uw kip zich kan verplaatsen voordat de deur weer een poging zal doen om te sluiten.

Omlets automatische kippenhokdeur bedieningspaneel

5. Werkt bij alle weersomstandigheden

Omlets Autodoor is uitvoerig getest en is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, tot wel -20°C. Bovendien is het LCD-bedieningspaneel van de Autodoor voorzien van een driedubbele weersbestendige behuizing, wat de Autodoor een bijzonder duurzaam product maakt.

6. Verbetert de isolatie

Wie kippen houdt weet hoe belangrijk de isolatie van het kippenhok is. Daarom is hier bij het ontwerpen van Omlets Autodoor rekening mee gehouden. De automatische deur kan worden gebruikt op vrijwel elk kippenhok, zodat zelfs houten kippenhokken die traditioneel moeilijker te isoleren zijn dan Eglu’s, kunnen profiteren van de Autodoor.

7. Sluit horizontaal

Traditionele kippenhokdeuren werken vaak met behulp van een touw of een katrolsysteem dat verticaal beweegt, waardoor sluwe roofdieren de mogelijkheid hebben het kippenhok in te komen door de deur op te tillen. Wat Omlets Autodoor uniek maakt en een reden is waarom kippenhouders fan zijn van dit product, is dat het horizontaal sluit. Zo weet u zeker dat uw kippen veilig zijn in hun hok.

8. Werkt op batterijen of netstroom

En reden nummer 8 waarom kippenhouders kiezen voor Omlets Autodoor, is dat de deur werkt op batterijen maar ook op stroom door gebruik te maken van een 12V-stroomadapter voor de automatische kippenhokdeur. Dit geeft kippenhouders de flexibiliteit hun Omlet Autodoor te gebruiken zoals dat voor hen het beste uitkomt.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *