Omlet blog

Voorjaarsschoonmaak van de buitenren

Eglu Go konijnenhok met tulpenHet is bijna lente! Veel mensen houden een jaarlijkse schoonmaak en genieten van de langer wordende en warmere dagen door weer wat meer tijd buitenshuis door te brengen. Net als mensen genieten ook dieren van de lente na een lange winter. Voor dieren betekent de lente dat het weer mogelijk is om meer tijd buiten in hun ren door te brengen, waar nu minder modder ligt en vers gras groeit om in te spelen of in rond te scharrelen. Maar voordat uw dieren weer naar buiten gaan, is ook hun ren waarschijnlijk eerst toe aan een voorjaarsschoonmaak.

Verplaats de ren naar een nieuwe plek

Breng voordat u aan de voorjaarsschoonmaak begint uw kippen, cavia’s of konijnen naar een tijdelijke omheining waar ze veilig zijn en niet in de weg lopen. Hierna kunt u hun ren naar een nieuwe plek in de tuin verplaatsen. Alle rennen van Omlet kunnen worden verplaatst en op hun nieuwe locatie worden vastgezet door gebruik te maken van Omlet schroefharingen.

Nu het (hopelijk) weer wat zonniger wordt, kunt u de ren verplaatsen naar een plek waar uw dieren alle ruimte hebben om op verkenning uit te gaan. Als het seizoen vordert kan het nodig zijn om dekzeilen voor de ren te kopen om schaduw in de ren te creëren.

Ververs het nestmateriaal

Het nestmateriaal van konijnen en cavia’s moet regelmatig worden ververst (tweemaal per weer), dus dit maakt natuurlijk ook deel uit van de voorjaarsschoonmaak. Omlets konijnen- en caviahokken hebben een uitneembare lade, zodat het nestmateriaal makkelijk kan worden vervangen.

Wat kippen betreft is de lente de tijd van het jaar dat ze weer meer eieren gaan leggen na een minimale of verminderde eierproductie tijdens de winter. Zorg ervoor dat de nestkasten gevuld zijn met zacht nestmateriaal voor kippen, zodat ze een aangename plek hebben om te nestelen. Dit zal trouwens ook de geur in het hok beperken.

Gebruik Caddi’s om de ren schoner te houden

Om de ren van uw konijnen of cavia’s schoner te houden, kunt u Caddi’s gebruiken als alternatieve manier om uw dieren te voeren. Caddi snackhouders bieden dieren niet alleen de nodige mentale uitdaging maar houden ook voedsel van de bodem van de ren. Hierdoor houdt u bovendien ongewenste roof- en knaagdieren uit de buurt van uw dieren.

Konijnen rond hun Omlet Caddi snackhouder

Verzorg de vacht van uw dieren

Vachtverzorging draagt bij aan een goede conditie van de vacht, maar het is ook een manier om de band met uw dieren te versterken – en dat geldt niet alleen voor honden en katten. Dus laat uw dieren er op hun allerbest uitzien als ze aan de lente beginnen, helemaal klaar om hun ren weer in te gaan.

Hoewel het misschien uw eerste reactie is om een cavia een bad te geven als een dier hier aan toe lijkt, kan dit schadelijk voor ze zijn. Koop in plaats daarvan een verzorgingsset voor cavia’s en diervriendelijke doekjes waarmee u hun vacht schoon kunt maken. Lees voor meer informatie over cavia’s en hygiëne een eerdere blog die we over dit onderwerp schreven.

De hoeveelheid verzorging die een konijn nodig heeft, is afhankelijk van het ras. Langharige rassen zoals de leeuwenkop hebben veel vachtverzorging nodig, en het is belangrijk dat u deze routine gedurende het hele jaar aanhoudt.

De veren van kippen vragen niet veel onderhoud, een stofbad volstaat. U kunt uw kippen zelfs helpen door zelf een stofbad voor ze te maken, met een emmer of oude kattenbak.

Breid de ren uit

Nu de voorjaarsschoonmaak is voltooid, zou u er ook voor kunnen kiezen om een paar extra meters aan de ren van uw dieren toe te voegen. Uw dieren zullen meer tijd buiten doorbrengen, een perfect excuus om een uitbreiding voor hun ren te kopen. De Zippi renuitbreiding-sets zijn ideaal om de speelruimte van uw konijnen of cavia’s groter te maken. Voor kippen zijn er uitbreidingen voor de Inloopren verkrijgbaar, die op uw bestaande kippenren kunnen worden gemonteerd om uw toom wat extra ruimte te geven.

Upgrade de ren van uw dieren met nieuwe speeltjes en accessoires

Een paar extra speeltjes en accessoires voor in de ren van uw huisdieren mogen natuurlijk niet ontbreken. Omlet heeft een uitgebreid assortiment speeltjes voor kippen, cavia’s en konijnen. Een Zippi schuilhuisje met een speeltunnel is een geweldige optie voor in de caviaren. Dit biedt naast urenlang vermaak ook de nodige beweging, wat essentieel is voor hun welzijn.

Kippen zijn dol op Omlets Peck Toys voor in de ren, die kunnen worden gevuld met hun favoriete snacks of voer, waardoor hun foerageerinstinct wordt gestimuleerd.

Omlet Eglu Go UP kippenhok met renuitbreiding

Hopelijk bent u nu voorbereid op wat de lente u en uw dieren gaat brengen. Maak een start door vandaag nog hun ren gereed te maken. 

This entry was posted in Cavia's


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *