Omlet blog

Welk type hondenouder bent u?

24 april is het National Pet Parent Day, bij ons ook wel ‘Nationale Dag van Huisdiereigenaren’ genoemd. Dit leek ons een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over het type hondenouders in de Omlet-community. Doe de quiz en ontvang als uitkomst een cadeau-idee speciaal voor uw hond. We zijn heel benieuwd naar uw resultaat! Dus, welk type hondenouder bent u?

whippet op topology hondenmand met schapenvacht-topper

Hoeveel onderzoek heeft u gedaan voordat u uw hond kreeg?

 1. Niet zoveel, ik zag mijn hond en wist meteen dat we bij elkaar zouden passen.
 2. Veel. Ik wist welke karaktereigenschappen ik belangrijk vond. Hierna heb ik het beperkt tot een aantal rassen, heb met eigenaren gesproken en fokkers ontmoet om zeker te weten dat ik de juiste beslissing zou maken.
 3. Geen onderzoek nodig. Ik ben met dit hondenras opgegroeid dus wist ik dat ik niet voor een ander ras zou gaan.
 4. Helemaal niets. Ik weet eigenlijk niets over honden.
 5. Het was een beetje een impulsieve beslissing, soms zou ik willen dat ik een wat meer onderzoek had gedaan.

Waar slaapt uw hond?

 1. We hebben een superluxe mand gekocht maar meestal slaapt de hond bij mij op bed.
 2. In het begin hadden we een bench, maar nu slaapt de hond in een traagschuim hondenmand en hij/zij vindt dit het einde.
 3. In een hondenmand bij de achterdeur. Er is een hondenluik zodat de hond naar buiten kan wanneer hij/zij maar wil.
 4. Soms in de mand, soms op mijn bed, soms op de bank.
 5. De buren hadden nog een mand staan die we hebben gekregen, deze lijkt prima.

Hoe viert u de verjaardag van uw hond?

 1. Afgelopen jaar hebben we een picknick gehouden in het park met alle honden uit de buurt. We hebben spelletjes gespeeld en taart gegeten. Dit jaar zit ik erover na te denken om een echte doggy birthday te organiseren.
 2. Ik denk dat we een extra lange en avontuurlijke wandeling gaan maken.
 3. Sorry? Ik weet niet eens wanneer mijn hond jarig is.
 4. Mijn partner houdt bij wanneer onze hond jarig is en koopt waarschijnlijk een cadeautje voor hem/haar.
 5. Ik maak meestal een worst of wat gehaktballetjes klaar en geef dit als feestmaal.

Heeft uw hond veel contact met andere honden?

 1. Mijn hond heeft meer vrienden dan ik – het is best een uitdaging om de agenda met alle sociale activiteiten bij te houden.
 2. We hebben sociaal contact tijdens wandelingen, maar ik vertrouw andere hondeneigenaren niet altijd dus houd ik het meestal kort.
 3. Onze hond kan het heel goed vinden met de andere buurthonden.
 4. Ja, veel van mijn vrienden hebben een hond en zij zijn vriendjes geworden met mijn hond.
 5. Ik weet niet of mijn hond andere honden nou wel zo leuk vindt.

Wat staat er op het menu van uw hond?

 1. Ik koop altijd speciaal hondenvoer dat bij ons in de buurt wordt geproduceerd, gemaakt van biologische, natuurlijke ingrediënten. Het is niet goedkoop, maar mijn hond verdient het beste.
 2. Ik heb uitgezocht wat het beste hondenvoer is voor mijn ras, en dat is wat ik geef. We geven wel eens hondenkoekjes tijdens het trainen maar ik ben van mening dat voedsel bedoeld voor mensen niet gezond is voor honden.
 3. Hondenbrokken.
 4. Willekeurige hondenbrokken, meestal gewoon wat in de aanbieding is in de supermarkt.
 5. Onze hond krijgt gewoon hondenvoer, maar ook regelmatig restjes van het avondeten dat de kinderen niet hebben opgegeten.

Waar is de hond als u op vakantie gaat?

 1. Mijn hond heeft een paspoort en gaat dus overal mee naartoe. Ook honden zijn soms toe aan vakantie!
 2. Mijn hond gaat naar het pension.
 3. Als we maar een weekend weggaan dan redt de hond zich wel als hij/zij wordt uitgelaten door de buren. Als we langer weggaan blijft de hond bij mijn ouders.
 4. Tegenwoordig gaan we meestal naar een plek waar we de hond mee naar toe kunnen nemen.
 5. Vrienden en familie, maar ik heb de indruk dat mensen er een beetje genoeg van krijgen om steeds te worden gevraagd.

kleine hond op een traagschuim bolsterbed voor honden met gouden pootjesVoornamelijk 1 – De hondenouder die zijn huisdier met liefde overspoelt

U adoreert uw hond – wat u betreft is uw hond simpelweg perfect. U vindt het belangrijk dat uw hond weet dat er van hem/haar gehouden wordt en u doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat uw hond de tijd van zijn leven heeft. 

We denken dat uw hond behoorlijk trendy is, dus misschien is een nieuwe luxe halsband met een bijpassende hondenriem een leuk cadeau-idee?

Voornamelijk 2 – De verantwoordelijke hondenouder

U heeft een hond genomen omdat u een huisdier wilde dat helemaal deel van het gezin zou worden. Tegelijk heeft u er alles aan gedaan om te voorkomen dat uw hond voor problemen zal zorgen. U heeft puppycursus gevolgd en traint nog altijd regelmatig om er zeker van te zijn dat uw hond geen slechte gewoontes aanleert. En uw moeite wordt beloond; u kunt nu ontspannen en genieten van de knuffels.

We gaan ervan uit dat u alle essentials heeft voor uw hond, maar welke hond vind een nieuw hondenspeeltje nu niet leuk. Omlet heeft een uitgebreid assortiment waarmee u uw hond eindeloos vermaakt.

Voornamelijk 3 – De ‘honden zijn honden’ hondenouder

Uw hond is erg belangrijk voor uw maar een hond is geen accessoire om overal mee naar toe te nemen. U bent van mening dat een hond het gelukkigst is als hij/zij een taak heeft, en u zorgt er daarom voor dat uw hond altijd voldoende mentale en fysieke uitdaging krijgt. Misschien heeft u een boerderijhond, een herdershond of laat u uw hond meedoen aan agilitie-competities.

We denken dat uw brave hond blij zal zijn met een superzacht luxe hondendeken, om op te warmen na een lange, avontuurlijke dag in de buitenlucht. 

Voornamelijk 4s – De hondenouder bij toeval

U weet zelf eigenlijk niet precies hoe het komt dat u hondenouder bent geworden. Misschien vindt u het nu heel leuk maar het is niet iets dat u van plan was. Wat het inhield om hondenouder te zijn heeft u in de praktijk geleerd en hoewel het soms best overweldigend was, weet u dat uw hond van uw houdt. Uw hond is blij en gezond en dat geeft een geweldig gevoel.

Bereid uw hond voor op een geweldige zomer met Omlets traagschuim koelmat voor honden. Leg deze zelf-koelende mat in de mand om uw hond urenlang verkoeling te bieden.

Voornamelijk 5 – De superrelaxte hondenouder

Ja, het is waar dat uw hond soms knap lastig kan zijn. Aan de riem trekken, eten van het aanrecht stelen… maar dit is niet het einde van de wereld – het is en blijft een hond! Uw hond maakt helemaal deel uit van het gezin, en wat extra training kan altijd nog.

Is het misschien tijd om uw hond te verwennen met een comfortabele nieuwe mand? We denken dat een traagschuim Bolsterbed voor honden helemaal wat voor jullie is!

 

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *