Omlet blog

Rosies avontuur als kippenhouder

selfie of chicken keeper rosie and dog evieRosie, Omlets social media executive, werkt inmiddels een jaar voor Omlet. Toen haar managers haar vroegen of ze haar kennis over kippen verder wilde uitbreiden door zelf kippen te gaan houden (en om inspiratie op te doen voor leuke content voor Omlets sociale mediaplatforms), zei ze meteen ja.


“Mijn partner Max wilde altijd al kippen hebben – hij was zo enthousiast toen ik deze baan kreeg, omdat hij hoopte dat ik ook zin zou krijgen om kippen te gaan houden. Dus toen het me werd gevraagd, wist ik dat hij dolgelukkig zou zijn. En dat klopte. Maar ik ben zelf natuurlijk ook heel enthousiast!

Hoeveel onderzoek heb je inmiddels gedaan naar het houden van kippen?

“Ik heb ‘What the Cluck‘ gelezen, Omlets boek over kippen houden, waar ik veel aan heb gehad. Ik heb natuurlijk al wat kennis opgedaan tijdens mijn huisdier-gerelateerde werk en de aanwezigheid van de kippen op kantoor. Ik beheer ook Omlets (UK) Facebook-groep voor kippenhouders, en daar hoor je hoe het echt is om kippen te houden.”

Rosie en Max besloten voor de top notch set-up te gaan. Ze hebben een Eglu Cube kippenhok met 2 meter ren, verbonden met een 3×3 Inloopren voor kippen, een automatische kippenhokdeur en een PoleTree zitstok voor kippen, plus een aantal dekzeilen en andere hentertainment-accessoires van Omlet .

“We hebben het een paar weekenden geleden opgezet en we hebben niet één keer ruzie gemaakt! Om eerlijk te zijn, Max deed het voornamelijk alleen terwijl ik het hek verfde, en het was echt mooi zonnig weer. Hoewel het nogal wat producten waren, was het eigenlijk best leuk. ‘Flockdown’ is inmiddels voorbij (in het VK) en de kippen mogen weer vrij rondscharrelen, maar we zullen we ze waarschijnlijk nog even in de ren houden om ze aan de ruimte en elkaar te laten wennen.”

eglu cube kippenhok met inloopren in de tuin

Heb je al besloten welke kippen je wil hebben?

“Er zijn hier veel discussies over gevoerd, we waren het er in het begin niet over eens. Maar uiteindelijk hebben we besloten dat we goede leghennen willen hebben, en vrij grote hennen en geen krielen. We zijn daarom naar iemand gegaan die buff orpingtons fokt en ik denk dat dit wel eens het ras zou kunnen zijn waar we voor gaan.”

Rosie en Max hebben nog een gezinslid; ze wonen samen met sprocker spaniël Evie.

Ik weet echt niet hoe ze zal reageren, maar ze was erg geïnteresseerd toen we het kippenhok in elkaar zetten. We zullen proberen haar langzaam kennis te laten maken met de kippen en hopelijk komt alles goed. Ze is vrij klein, dus misschien schrikt ze wel een beetje van een grote kip? We zullen zien maar in het begin mag ze de tuin niet in als de kippen vrij rondscharrelen.”

Waar kijk je het meeste naar uit met betrekking tot kippen houden?

“Ik vind het heel leuk om ze in de tuin te hebben rondscharrelen. Natuurlijk de verse eieren. Mijn moeder bakt graag, dus ik weet zeker dat ze er graag een paar zal krijgen! En ik kijk er gewoon naar uit om Max met ze te zien, hopelijk wordt het zoals hij het zich had voorgesteld.”

Is er iets waarover je je zorgen maakt?

“Ik denk dat ik een beetje bang ben dat ze ziek worden of een of andere parasiet krijgen, het is niet leuk om te zien dat je dieren zich niet goed voelen. Maar ik weet ook dat als je eenmaal een huisdier hebt, dat ervoor zorgen dat ze gelukkig en gezond zijn niet iets is dat je als een probleem of last ziet, maar dat je er gewoon alles aan doet om ze zo goed mogelijk te verzorgen.”

eglu cube kippenhok met inloopren in de tuin


Volgende maand spreken we Rosie weer, om te horen hoe het gaat als ze haar kippen heeft opgehaald!

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *