Omlet blog

Eglu Cube kippenhokken zijn sterk

Alle onderdelen van de Eglu Cube zijn los verkrijgbaar. Mocht een onderdeel beschadigd zijn, dan kunt u het eenvoudig vervangen. Neem telefonisch of per mail contact op met ons vriendelijke klantenserviceteam, zij helpen u graag verder.

Het Eglu Cube kippenhok is ontworpen om lang mee te gaan – wat het ook te verduren krijgt. Het sterke, dubbelwandige kippenhok en het zware gaas is sterk genoeg om uw kippen te beschermen tegen orkanen, tornado’s, beren, bobcats en meer. Deze praktijkvoorbeelden zijn slechts enkele van de vele verhalen die we hebben ontvangen van tevreden kippenhouders over de hele wereld.


Deze Eglu Cube heeft een orkaan overleefd

Omlet Eglu Cube overleefde orkaan Ian

Het Eglu Cube kippenhok is bestand tegen harde wind en zelfs orkanen en is makkelijk vast te zetten of te verplaatsen naar een beschutte plek. Nadat orkaan Ian met 150 mijl per uur (ruim 240 km/u) over Florida raasde, was Jeremy verbaasd dat zijn Eglu Cube nog steeds overeind stond, ongedeerd.

“Onze Eglu heeft orkaan Ian overleefd (ongelooflijk). We wonen op 3/4 mijl van de Golf van Mexico in de buurt van waar de orkaan aan land kwam. In Venice was er veel schade. Vooral onze buurt heeft een grote klap gehad.

Onze hele achtertuin is verwoest. Het hek is een volledig verloren. Verschillende grote (30+ voet) dennenbomen zijn omgevallen, waarvan een op het dak van de buren en een die een elektriciteitspaal doormidden brak. Maar de Eglu had geen krasje. We hebben de kippen er meteen weer in gelaten.”

Jeremy – Florida, Verenigde Staten.

Deze Eglu Cube overleefde de aanval van een beer

zwarte beer bovenop een eglu cube kippenhok

Als je op het platteland woont, met zwarte beren als buren, is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt over je kippen. Maar de Eglu Cube heeft terecht het vertrouwen van Tom uit Virginia verdiend, toen een beer van ruim 90 kg er niet in slaagde zijn kippenhok open te breken.

“We wonen in een gebied met zwarte beren, coyotes, vossen en andere roofdieren. In het weekend werd onze Eglu aangevallen door een zwarte beer van 300 pond (135 kg) en ondanks dat het dakgaas door zijn gewicht werd verpletterd, bleef de Eglu intact en bleven de kippen ongedeerd. We hebben waarschijnlijk een elektrische afrastering nodig, maar we hadden het vermoeden dat het kippenhok een aanval zou kunnen weerstaan. We zijn zeer onder de indruk! Bovendien, samen met 2 jonge kinderen is de Eglu makkelijk schoon te maken en te onderhouden – er is minimaal onderhoud nodig en onze jongens kunnen de deurtjes openen en sluiten. Uitstekend! Het beste hok dat we maar kunnen hebben in onze landelijke omgeving en voor onze levensstijl

Tom – Virginia, Verenigde Staten.

bobcat probeert in te breken in eglu cube kippenhok

In Californië kregen Tracy en haar silkies ook te maken met een onwelkome bezoeker, namelijk een grote bobcat. Maar dankzij de Eglu Cube weet Tracy nu dat haar dames veilig zijn.

“Wij zijn de familie Lloyds, en we wonen in San Diego, Californië. We hebben vier silkies – Elsa, Nugget, Ickey en Shuffle. Ze zijn het schattigste en liefste groepje ooit. Ze blijven graag bij elkaar in de buurt om samen te zoeken naar insecten, wormen en andere lekkernijen.

Het roofdier in de video is een bobcat, maar we hebben hier ook coyotes, uilen, haviken en meer. Ons huis grenst aan een canyon en we krijgen regelmatig bezoek van allerlei roofdieren. We krijgen zelfs zo regelmatig bezoek, dat ik mijn poedels niet alleen naar buiten laat in de achtertuin, tenzij we bij ze zijn, en we houden ze steeds in de gaten. Maar ik weet zeker dat de kippen veilig zijn in hun hok.

We hebben een Eglu Cube gekocht omdat we dol zijn op onze silkies, en we wilden ze een veilige plek geven. Hoewel we nog steeds een camera met bewegingssensor hebben om alles in de gaten te houden, zijn de silkies gelukkig en veilig!”

Tracy – California, Verenigde Staten.

Deze Eglu Cube overleefde een omgevallen boom

omgewaaide naaldboom bovenop eglu cube kippenhok

Dankzij het dikke, dubbelwandige hok en het stalen frame is het Eglu Cube kippenhok ongedeerd gebleven na een heftige storm. Anna uit Duitsland ondervond het aan den lijve toen een omgevallen naaldboom op haar Eglu Cube belandde.

“Man, wat hebben we stormachtige dagen gehad! Overal in de buurt vielen bomen – links, rechts en er dwars doorheen – en één ervan viel langs onze woning, precies waar ons Eglu Cube kippenhok staat!

De gigantische naaldboom viel over onze Cube, maar toen we naar buiten kwamen om te kijken hoe het met de kippen ging, konden we onze ogen niet geloven. De boom lag bovenop de Eglu, maar de kippen waren ongedeerd. Zodra de Autodoor openging, liepen de kippen naar buiten en begonnen rond te scharrelen alsof er niets was gebeurd, en we konden diezelfde middag gewoon verse eieren rapen.

Na serieus werk met de kettingzaag konden we de Cube onderzoeken en stelden we vast dat er slechts één dakpaneel was beschadigd, maar dat konden we zelfs weer een beetje terugbuigen. Ongelooflijk!”

Anna – Duitsland

omgevallen boom op eglu cube kippenhok

Een paar maanden nadat ze haar verrotte houten kippenhok had vervangen voor een Eglu Cube, was Ashleigh bijzonder opgelucht toen ze haar kippen ongedeerd aantrof. Op de Eglu Cube was namelijk tijdens een zware storm een grote boom gevallen die de omheining had geplet. Het betrouwbare Eglu Cube kippenhok bleef ongedeerd.

“Vannacht hebben we storm gehad en toen we vanmorgen de kippen naar buiten wilden laten, ontdekten we dat er een grote boom uit de struik achter het huis was gevallen en op ons hek en het kippenhok was beland. Het hek was niet bestand tegen de impact, maar de Eglu Cube wel. We hebben ons oude houten hok een paar maanden geleden vervangen door een Omlet-hok, omdat het houten hok aan het rotten was in ons vochtige bergklimaat, en we zijn heel blij dat we dat hebben gedaan. Het is heel makkelijk schoon te maken, maar ik denk ook dat onze kippen de boom op hun houten hok niet zouden hebben overleefd. Het hok heeft wel wat reparaties nodig omdat het hok en de ren zijn verbogen, maar ik kan nog steeds niet geloven hoe sterk het is.”

Ashleigh – New South Wales, Australië.

Tornado – jawel, deze Eglu Cube heeft er een overleefd

geplette ren van eglu cube kippenhok en luchtfoto van gehavende boerderij

Lori’s Eglu Cubes hebben de volle laag van een zware tornado in Texas overleefd, en haar kippen zijn ongedeerd gebleven – natuurlijk waren ze wel geschrokken door de hele gebeurtenis.

“In april kregen we een voltreffer van een F3 (bijna F4) tornado. Een groot deel van onze boerderij werd vernietigd (hooischuur volledig verdwenen, barndominium, paardenstallen en houtwinkel vereisen werk, huis momenteel onleefbaar). We verloren twee koeien en veel bomen. Maar we hebben het overleefd dankzij onze tornadokamer, samen met onze honden en ook onze 2 Omlet Cubes en al onze kippen hebben het overleefd. Eén Cube lag volledig ondersteboven en de andere zat vastgeklemd tussen omgevallen takken en puin. De kippen zaten vast in het haviksnet dat samen met de boomtakken instortte; eigenlijk een geluk bij een ongeluk omdat ik denk dat ze anders zouden zijn weggeblazen – ah, the story they could tell! We konden het ene hok weer overeind zetten en we hebben ze er allemaal in gekregen voor de eerste nacht. Ja , er passen dus 12 natte kippen in een Eglu Cube!

Hoewel de ren en flensrand omhoog gebogen zijn, en ik een paar stukjes van de rand moest verwijderen, zijn ze nog steeds functioneel. De achterdeur van één hok heeft een klap gekregen waarbij een klein stukje plastic is afgebroken waardoor het handvat een beetje los zit, maar het werkt nog steeds. De Autodoors werken ook nog, een van de dekzeilen heeft het overleefd, en ook de voer- en waterbakken! Behalve dat ze vol krassen zitten, erg vies zijn en de rennen vervormde zijn, zijn ze verder nog prima! Ze hebben daarna een grondige wasbeurt gekregen en als je niet naar de gebogen ren kijkt, zou je niet weten dat er ooit iets is gebeurd! Bedankt voor het maken van zo’n geweldig product!”

Lori – Texas, Verenigde Staten.

Hoe sterk is het Eglu Cube kippenhok? Van wild weer tot wilde roofdieren, u en uw kippen kunnen vertrouwen op het Eglu Cube kippenhok, ontworpen door Omlet en vertrouwd door duizenden kippen(houders) overal ter wereld.

Deze Eglu Cube heeft kippen gered van vlammen

Eglu Cube chicken coop after a fireChickens surviving a fire thanks to the Eglu Cube chicken coop

Bij Erin uit Arkansas sloeg het noodlot toe toen hun achtertuin in vlammen opging. Hun kippen werden gelukkig veilig bij de vlammen vandaan gehouden in hun Eglu Cube, die opgewassen bleek tegen de brand. Hoewel het hok duidelijk aangetast is door de vlammenzee, hebben de kippen van Erin het overleefd dankzij de stevige materialen van de Eglu Cube.

Erin, Arkansas, VS. 

Heeft u een opmerkelijk verhaal? Heeft uw Eglu uw kippen beschermd tegen stormachtig weer of ongewenste bezoekers, mail ons dan op blog@omlet.us.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *