Omlet blog

De beste setup voor ex-legkippen

Ex-legkippen-gebruiken-Omlet-PoleTree-zitstok-voor-kippen

Rond de jaren dertig van de vorige eeuw werden kleine kooien met draadframe geïntroduceerd, om de productie van kippeneieren tot industriële schaal te verhogen. Hoewel de traditionele legbatterij al langere tijd verboden is in Europa, worden ook nu nog hennen vanaf het moment dat ze uit het ei komen tot het einde van hun leven (rond achttien maanden) in kooien gehouden. 

Op de leeftijd van achttien maanden begint de eierproductie van legkippen namelijk af te nemen. Verschillende instanties zetten zich in om voor deze levenslustige dieren – die nog volop eieren kunnen leggen – een nieuw thuis te zoeken.

Vaak hebben ex-legkippen de eerste maanden in hun nieuwe omgeving wat extra aandacht en verzorging nodig, terwijl ze wennen aan hun nieuwe (en veel betere) leven. Maar zoals voor de meeste dieren geldt die uit een moeilijke situatie worden gehaald, zullen ze met geduld en liefde snel wennen aan hun nieuwe routine. Lees verder om meer te weten te komen over de ideale kippenhoksetup voor ex-legkippen.

Kippenhok Eglu Cube van Omlet

Legkippen kennen hun hele leven alleen de grenzen van hun overbevolkte onderkomen, totdat ze worden herplaatst. Houd dus bij het creëren van een nieuwe ruimte rekening met hun behoefte aan veiligheid en hun zin om op verkenning uit te gaan. Het Eglu Cube kippenhok van Omlet komt tegemoet aan de behoefte van uw nieuwe vogels. Bovendien is het makkelijk te monteren, slim ontworpen en vrijwel onderhoudsvrij.

In de blogserie Rosies avontuur als kippenhouden, deelde Rosie haar ervaring met haar ex-legkippen. Voor haar vijf kippen koos Rosie de Eglu Cube. Enkele redenen waarom dit product zo waardevol is voor haar kippen, maar ook voor Rosie zelf:

  • Bestand tegen roofdieren. Anders dan scharrelkippen die bekend zijn met het leven buiten, hebben ex-legkippen wat meer tijd nodig om zich aan te passen aan hun nieuwe, ruimere omgeving. Welk kippenhok u ook kiest, uw kippen zullen zich het veiligst voelen in een stevig onderkomen dat ongewenste bezoekers buiten zal houden.

Eglu Cube is gemaakt van duurzaam en roofdierbestendig hard kunststof, geplaatst op een stevig stalen frame. Eglu-hokken en -rennen garanderen al ruim vijftien jaar de veiligheid van kippen over de hele wereld. Ook uw ex-legkippen zullen zich thuis voelen in dit veilige onderkomen.

  • Veel ruimte. Stelt u zich eens voor dat u uw hele leven in een piepkleine studio heeft gewoond en plotseling verhuist naar een luxueus landhuis… Dit komt misschien een beetje in de buurt van hoe ex-legkippen zich voelen als ze mogen verhuizen naar een Eglu Cube! Omlets doel is om kippen houden zo eenvoudig en leuk mogelijk te maken, met gebruiksgemak in het achterhoofd. Ook weten we hoe belangrijk scharrelruimte is voor kippen.

De Eglu Cube-ren is vakkundig ontworpen om kippen een volwaardige scharrelruimte te geven. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de ren en inloopren eenvoudig en op elk gewenst moment worden uitgebreid.

  • Privénestkast. Legkippen uit de bio-industrie hebben vaak niet de mogelijkheid om ergens privé te nestelen om hun ei te leggen. Dit is een instinct van kippen en iets waar ex-legkippen gretig gebruik van zullen maken als ze eenmaal in hun Eglu Cube zijn ondergebracht.

De privénestkast van de Eglu Cube biedt plaats aan drie kippen om tegelijk hun ei te leggen. Het verzamelen van de eieren is natuurlijk een van de leukste dingen aan het houden van kippen, en dat gaat heel eenvoudig via het eierpoortje aan de zijkant van het kippenhok.

Meer essentials van Omlet voor kippen

Als uw ex-legkippen zich eenmaal hebben aangepast aan hun nieuwe leven in hun Eglu Cube, kunt u echt beginnen met het inrichten van hun leefruimte. Omlet heeft eindeloos veel opties om het ultieme kippenhok te creëren. We weten uit eigen ervaring dat ex-legkippen ze allemaal geweldig zullen vinden!

Omlet afrastering voor kippen. Hoe groot of klein uw achtertuin ook is, het is vrijwel altijd mogelijk de scharrelruimte van uw kippen uit te breiden. Een afrastering is de ideale manier om uw kippen vrij rond te laten scharrelen, zonder dat ze bij de buren op bezoek zullen gaan. Omlets afrastering is niet alleen eenvoudig op te zetten, de donkere kleur gaat ook mooi op in de tuin.

PoleTree. Nu begint het plezier pas echt! Omlets volledig aanpasbare PoleTree is de droom van elke kip. Creëer een leuke en boeiende speeltuin voor uw hele toom en laat uw kippen genieten van de uitdaging van hoge zitstokken. PoleTree past in elke inloop-kippenren en is stevig en sterk genoeg om meerdere kippen tegelijk van het uitzicht te laten genieten. En wat dacht u van een ​​kippenschommel, om de speeltuin helemaal compleet te maken.

Automatische kippenhokdeur. Voor onze kippenproducten stellen wij veiligheid met gebruiksgemak voorop. Een universele automatische kippenhokdeur mocht dan ook niet ontbreken. De Autodoor is geschikt voor de Eglu Cube en elk houten kippenhok. Het is de veiligste en handigste manier om uw kippen in en uit het hok te laten. Deze deur werkt op batterijen en is voorzien van zowel een timer als sensor. Zonder dat u thuis hoeft te zijn, zorgt de Autodoor ervoor dat het kippenhok ‘s avonds sluit als uw kippen naar binnen zijn gegaan. Een gesloten deur beschermt uw kippen ook tegen weersinvloeden – zelfs als u nog niet thuis bent.

Zelf ex-legkippen een nieuw thuis geven

De beste manier waarop u ex-legkippen kunt helpen, is door ze een nieuw thuis te geven. Maar hoe werkt dat? Er zijn verschillende non-profitorganisaties die zich voor deze kippen inzetten om ze een nieuwe kans op leven te geven. Hun missie is eenvoudig: ex-legkippen redden en herplaatsen.

Via organisaties als Red een legkip.nl en Red een legkip.be kunt u meer te weten komen over hoe u deze dieren kunt helpen.

Ex-legkippen een nieuw thuis geven is een dankbare ervaring – voor u en voor uw nieuwe gevederde vrienden. Met een eenvoudig te monteren kippenhok als de Eglu Cube van Omlet, zullen uw kippen de rest van hun leven vredig en comfortabel kunnen leiden. En waarschijnlijk zult u zich binnen de kortste keren afvragen hoe u ooit zonder ze heeft gekund.

Meisje en kippen in een groot Omlet Eglu Cube kippenhok

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *