Omlet blog

Een hond voorbereiden op de winter

Terrier slapend op Omlet Bolster hondenmand met luxe Omlet hondendeken van kunstschapenvacht

De bomen hebben hun bladeren verloren en de temperatuur daalt. De herfst is overgegaan naar de winter en de frisse lucht herinnert ons eraan dat de tijd is aangebroken om ons klaar te maken voor het een nieuw seizoen.

Als u tijdens de feestdagen de winterjassen en knusse dekens weer uit de kast haalt, vergeet dan ook uw hond niet. Een van de leukste aspecten van het hebben van een hond in deze tijd van het jaar, is mooie wandelingen maken in een veranderde omgeving en te zien hoe uw hond geniet van de sneeuw. Dit zijn enkele tips om uw hond deze winter veilig, warm en tevreden te houden.

Wanneer is het te koud?

Honden kunnen doorgaans vrij goed tegen de kou. De meest honden hebben tenslotte van nature een warme bontjas. Maar hoe weet je of het te koud wordt voor uw hond? Het zou handig zijn als we het gewoon aan ze zouden kunnen vragen. Maar omdat honden onze taal niet spreken (of wij die van hen niet), zult u het antwoord op een andere manier moeten achterhalen. Dit zijn enkele signalen dat uw hond het te koud heeft:

  • Geen zin om te gaan wandelen, terwijl uw hond hier anders van houdt.
  • Ineengekropen zitten met de poten onder de buik.
  • Voortdurend janken – dit kan in hondentaal betekenen “Ik heb het koud en heb behoefte aan warmte.”

Over het algemeen is een temperatuur van 7 °C of lager te koud voor lange wandelingen of lang buitenspelen met de hond. Dit betekent niet dat uw hond helemaal niet kan genieten van het winterlandschap, maar laat het niet te lang duren.

Welke hondenrassen zijn gevoeliger voor de kou?

Hoewel alle honden tijdens de wintermaanden wat extra zorg en warmte nodig hebben, zijn bepaalde rassen gevoeliger voor kou. De honden die vaak wel een winterjas kunnen gebruiken, zijn kleinere, kortharige rassen zoals beagles, mopshonden en chihuahuas.

Maar, verrassend genoeg, zijn er ook grotere hondenrassen die zeer gevoelig zijn voor kou. Als u een Deense dog, mastiff of Duitse staande korthaar heeft, pas dan op met de hoeveelheid tijd die uw hond in de wintermaanden buiten doorbrengt. Deze rassen mogen dan groot van formaat zijn, hun korte haar en temperament zorgen ervoor dat ze niet goed tegen de kou kunnen.

Binnenshuis spelen met de hond 

Soms volstaat het om ‘s winters bij echt koud weer alleen even een paar keer een blokje om te gaan. Maar als de temperatuur echt daalt en het langer koud blijft, is het tijd om de beweging naar binnen te halen. Uw hond geestelijk en lichamelijk uitdagen is ook tijdens de winter belangrijk, nu de tijd dat uw hond buiten kan zijn beperkt is. Dit zijn een aantal manieren om hond binnenshuis beweging te geven en uit te dagen als het te koud is om buiten te spelen:

  • Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed! Pluche of hard, piepend of stil, met hondenspeelgoed haalt u het speelplezier naar binnen.
  • Verstop de hondenkoekjes. Een van de beste manieren om uw hond in beweging te krijgen is door hem in huis te laten zoeken naar verborgen beloningen. Vergeet niet waar u ze verstopt heeft!
  • Organiseer een speelafspraakje. Als het te koud is om af te spreken in het park of bos, overweeg dan om een hondenvriendje langs te laten komen zodat uw hond wat energie kwijt kan.
  • Leer uw hond iets nieuws. Deze mentale uitdaging houdt uw hond alert en actief.

Moet de voeding van een hond ‘s winters worden aangepast?

Ook tijdens de winter is het belangrijk te letten op de gezondheid en het welzijn van uw hond door de voeding in de gaten te houden. Zeker nu uw huisdier misschien minder beweging krijgt dan anders. Afhankelijk van het hondenras, kan het zijn dat uw hond in de winter zal proberen meer calorieën binnen te krijgen om een ‘extra laagje’ te creëren. Maar dit kan op lange termijn niet gezond zijn voor uw huisdier.

Is uw hond normaal gezien actief maar krijgt hij of zij tijdens de wintermaanden minder beweging, probeer dan de calorie-inname op peil te houden om te voorkomen dat uw hond aankomt. Beperkt koolhydraatrijk voedsel en geef in plaats daarvan eiwit- en vezelrijk voedsel, dat langer voor een verzadigd gevoel zorgt.

Voor honden die er een Olympische sport van maken om in bergen bladeren of sneeuw te springen, kunnen wat extra calorieën ‘s winter juist wel gunstig zijn. Ongeacht het hondenras of de hoeveelheid beweging, kunt u zelf het beste inschatten of het dieet van uw hond ‘s winters wel of niet moet worden aangepast.

Het huis winterklaar maken

Maak het deze winter in huis gezellig en behaaglijk, ook voor uw hond. Uw huis winterklaar maken voor uw hond is heel eenvoudig met deze heerlijk warme en comfortabele producten van Omlet.

Topology hondenmanden. Niets is beter dan heerlijk wegkruipen op de bank onder een warm deken na een winterwandeling. Honden denken hier net zo over. Met Omlets Topology hondenmand geeft u uw hond een ongeëvenaarde slaapervaring op een traagschuimmatras. Bovendien kunt u de topper van de mand ook afstemmen op het winterse weer. De toppers van Topology zijn afritsbaar en kunnen in de wasmachine worden gewassen als ze vochtig zijn geworden of niet meer fris ruiken.

Luxe hondendeken van kunstschapenvacht. Geef uw hond deze winter een heerlijk hondendeken van kunstschapenvacht van Omlet. Dit pluche deken verandert elke plek in huis in een warme en comfortabele slaapplek voor uw hond.

Omlet en de winter van jouw hond

De winter kan een van de mooiste seizoenen zijn, vooral met een hond aan je zijde. Hoewel je misschien meer tijd op de bank doorbrengt en minder tijd op avontuur gaat. Met producten zoals de Topology hondenmand, Luxe hondendeken van kunstschapenvacht en het hondenspeelgoed van Omlet, wordt de transitie naar the most wonderful time of the year heel gemakkelijk.

Een hond schudt zich binnen uit - staand op Omlet Topology hondenmand

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *