Omlet blog

Recepten om Kong hondenspeelgoed mee te vullen

Jackrussellterriër kauwend op Kong hondenspeeltje

Als u een Kong heeft voor uw hond, dan heeft u vast al ervaren hoe fantastisch dit vrijwel onverwoestbare speelgoed is om uw pup langdurig actief te houden en uit te dagen. Kong is ideaal voor apporteerspelletjes en om een snack in te verstoppen om behendigheid door middel van beloning aan te moedigen. Om meer een aanspraak te doen op het instinct van honden om op hun voedsel te jagen, vindt u in deze blog een aantal recepten waarmee u de Kong van uw hond kunt vullen.

Voordelen van Kong hondenspeelgoed

Laten we voordat we aan de beloningen beginnen eerst eens kijken naar de voordelen van een Kong voor honden. Dit harde rubberen kauwspeeltje werd ruim veertig jaar geleden uitgevonden door Joe Markham, in een poging zijn Duitse herder ervan te weerhouden zijn sokken kapot te kauwen. Sindsdien genieten honden overal ter wereld van het plezier dat Kong-speelgoed biedt. Het geeft honden een geschikt speeltje om op te kauwen en draagt bij aan hun orale gezondheid.

Voor honden die gevoelig zijn voor verlatingsangst, is Kong een geweldige manier om ze af te leiden als ze alleen worden gelaten. Honden zijn van nature geprogrammeerd om te kauwen – zo verkennen ze de wereld om zich heen. Een speeltje als Kong, dat vrijwel onverwoestbaar is, is een geweldige manier om uw hond bezig en tevreden te houden.

Kong heeft een gat in het midden om beloningen in het speeltje te verstoppen. Honden jagen instinctief op voedsel, wat door Kong wordt aangemoedigd. Terwijl honden de beloning uit Kong te pakken proberen te krijgen, worden ze mentaal uitgedaagd wat bevorderlijk is voor hun groei en ontwikkeling. Een evenwichtig dieet is belangrijk voor honden, dus het vullen van Kong met kleine, gezonde snacks combineert de voordelen van goede voeding en activiteit.

Puppy’s en Kong hondenspeelgoed

Kong is het perfecte kauwspeeltje voor puppy’s, dat zelfs in puppyformaat verkrijgbaar is. Kong helpt voorkomen dat puppy’s met hun piranha-tandjes kauwen op dingen waar ze niet op zouden moeten kauwen, zoals uw lievelingsschoenen. Kong zorgt daarnaast voor mentale uitdaging, als puppy’s vanwege hun jonge leeftijd hun lichaamsbeweging nog niet volledig kunnen halen uit lange wandelingen. Maar kauwen bij puppy’s is onvermijdelijk. Vaak zal uw pup kauwen op alles wat hij of zij maar te pakken kan krijgen om het ongemak van doorkomende tandjes te verzachten – dus ook op de mand.

Omlet streeft ernaar een einde te maken aan gesloopte manden en verstoorde slaap. Daarom hebben we de Topology-puppymand ontworpen – perfect om vlijmscherpe tandjes, ongelukjes en alles daartussenin te weerstaan, zonder in te leveren op comfort. Mocht uw puppy er op de een of andere manier toch in slagen door de quilted topper heen te kauwen? Dan vervangen we de topper gratis*. Ondanks dit raden we ten zeerste aan om het kauwgedrag van uw puppy in goede banen te leiden met hondenspeelgoed zoals Kong.

Nu, naar de recepten…

Recept 1 – Hartige beloning

Voor honden die dol zijn op de hartige smaak en geur van vlees, is dit recept zeker een aanrader. De meeste ingrediënten heeft u waarschijnlijk al in huis en het recept is eenvoudig te maken.

 1. Neem een kleine zoete aardappel en gaar deze in de magnetron tot hij in het midden zacht is. Laat de aardappel een paar minuten afkoelen. Schep dan de binnenkant van de aardappel in een kom en prak het met een vork tot alle klontjes zijn verdwenen.
 2. Kook de kip gaar. Zorg ervoor dat dit vlees niet gekruid is, sommige kruiden zijn schadelijk voor honden. Versnipper vervolgens een klein stukje kip in hapklare stukjes en voeg dit toe aan de zoete aardappel.
 3. Rasp een kleine wortel en voeg dit toe aan het mengsel.
 4. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.

U kunt het mengsel zo aan de Kong toevoegen of er kleine balletjes van rollen en in de vriezer leggen om het op een later moment te geven. Uw hond zal maar wat graag op jacht gaan naar deze smakelijke hartige hapjes.

Recept 2 – Zoete beloning

Wist u dat honden net als wij zoetekauwen zijn? Hoewel honden beduidend minder smaakpapillen hebben dan mensen, is hun reukvermogen oneindig veel sterker. Als honden de geur van zoet voedsel ruiken, zullen ze alles doen om het te pakken te krijgen. Als u uw hond wilt trakteren op een zoete snack, dan is dit een recept waar uw viervoeter geen genoeg van zal krijgen.

 1. Neem een kopje Griekse yoghurt en doe het in een kom.
 2. Voeg twee grote eetlepels pindakaas, amandel- of cashewboter toe. Wat u maar in huis heeft.
 3. Snijd ten slotte verse aardbeien in kleine stukjes of pureer verse bosbessen tot een fijn mengsel. Het zoete fruit is wat deze traktatie zo lekker maakt.
 4. Meng alle ingrediënten en strijk het mengsel uit op een met bakpapier beklede plaat. Zet de plaat minstens twee uur in de vriezer totdat het volledig is uitgehard. Als u de Kong wilt vullen, kunt u gewoon een stukje afbreken en in het speeltje stoppen.

Met deze beloning is uw hond wel even zoet – en het geeft een heerlijke beloning voor hun harde werk.

Recept 3 – Dinner Delight

Snapt uw hond niet waarom hij ‘s avonds niet ook aan tafel mag komen zitten? Als uw hond moeite heeft zijn neus (en mond) van de eettafel  te houden, kan dit recept om de Kong mee te vullen hem zeker bezighouden. Zo kunt u rustig genieten van uw maaltijd.

 1. Kook ongeveer een uur voordat uw maaltijd klaar is een kopje rijst. Doe dit in een kom om het af te laten koelen.
 2. Neem een blikje ongezouten zalm in water en laat het uitlekken in een zeef zodat alleen de vis overblijft. Prak de zalm met een vork en voeg het toe aan de gekookte rijst.
 3. Snijd wat verse spinazie fijn en meng dit door het rijst-zalmmengsel.
 4. Vul de Kong met het mengsel. Plaats de gevulde Kong vervolgens in de vriezer.

Wanneer uw eigen eten klaar is, kunt u de Kong uit de vriezer halen en aan uw hond geven. Uw hond zal er gegarandeerd gedurende uw hele maaltijd, zo niet langer, over doen om deze bevroren traktatie uit de Kong te likken. En er is nog genoeg over om de Kong op een later tijdstip opnieuw te vullen.

Kong speeltjes zijn favoriet bij veel honden en hondeneigenaren omdat ze eenvoudig te vullen zijn met kant en klare hondensnacks of uw eigen recepten. Zelf een traktatie maken om de Kong van uw hond mee te vullen is niet meer dan het combineren van een basis, een eiwit en een toevoeging. Enkele andere eenvoudige ingrediënten zijn kwark, yoghurt, pindakaas, gemalen kalkoen en appel. Welke traktatie u ook geeft, het is altijd handig om een stevige en makkelijk schoon te maken hondenvoerbak bij de hand te hebben. Zo kan uw hond de restjes opeten zonder rommel te maken. Mocht u de Kong vullen met een van de recepten uit deze blog proberen, laat ons dan wat uw hond ervan vond.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *