Omlet blog

Bellenblaas voor honden

Yorkshireterrier speelt buiten met bellen

Uw hond heeft veel energie en vindt het heerlijk om achter dingen aan te rennen. Of het nu een hondenspeeltje of natte tennisbal is, iets achtervolgen zit in het bloed van honden. Maar heeft uw hond ooit achter bellen aangezeten? Achter bellen rennen, jagen en springen is een uitdagend spel en een goede manier om uw hond mentaal en fysiek uit te dagen. In deze blog vindt u gemakkelijk te maken DIY-recepten en tips en trucs, om zelf bellenblaas te maken die veilig is voor uw hond.

Houden honden van bellen?

Welke hond vindt het niet leuk om achter een zeepbel aan te rennen en deze met zijn natte neus kapot te laten knappen? Voor de meeste honden is spelen met bellen net zo leuk als elke andere speelactiviteit. Sommige hondenrassen zullen misschien meer genieten van de uitdaging om op bellen te jagen dan andere. Maar voor elke hond is het een goede oefening voor de coördinatie tussen hersenen en lichaam en een manier om beweging te krijgen.

Denk aan de laatste keer dat u bellen blies voor een kind of voor uzelf. Er komt rennen, achtervolgen, springen en plezier bij kijken. Voor honden geldt hetzelfde. Het is een leuke en vermakelijke activiteit voor honden die vraagt om de nodige focus en beweging. En als bonus – bellen blazen betekent tijd doorbrengen met uw viervoeter.

Is bellenblaas veilig voor honden?

In elke speelgoedwinkel en feestwinkel vindt u zeepbellen in alle kleuren en geuren. Maar is deze bellenblaas veilig voor honden? Wij raden ze niet aan. Hier leest u enkele dingen om rekening mee te houden als u kant-en-klare bellenblaas voor uw hond koopt.

Ook al staat er op de verpakking “niet giftig”, het kan nog steeds bepaalde ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor uw hond. Sommige chemicaliën in kant-en-klare bellenblaas zijn onschadelijk voor mensen, maar kunnen bij uw hond huidirritatie of maagklachten veroorzaken, zeker als uw hond de bellen graag met zijn bek vangt.

Honden likken om de wereld om hen heen te verkennen. Per ongeluk gemorste bubbels uit de winkel kunnen uw hond dus schade berokkenen als hij het binnenkrijgt. Wanneer u een stof gebruikt, schadelijk of niet, is het altijd van belang dat uw hond op een veilige afstand blijft om ongelukken te voorkomen.

Er zijn allerlei soorten bellenblaas verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt voor honden, soms zelfs met vleessmaak. Bekijk voor aankoop welke ingrediënten de vloeistof bevat. Zelfs deze voor honden bedoelde bellenblaas, kunnen sporen van ingrediënten bevatten die niet veilig zijn voor uw hond.

DIY-recept voor hondenbellenblaas

Omdat soms niet precies duidelijk is welke ingrediënten de in de winkel gekochte bellenblaas bevat, kunt u er ook voor kiezen om zelf bubbels te maken voor uw hond. Deze DIY-bellen zijn goedkoper en makkelijk zelf te maken. Daarnaast is het veilig voor elk gezinslid om mee te spelen – zowel voor twee- als viervoeters.

De volgende recepten voor hondenbellenblaas bevatten allemaal afwasmiddel. Hierbij merken we op dat de gebruikte hoeveelheden niet schadelijk zijn voor uw hond als het een bel vormt. Maar ook voor deze vloeistoffen geldt dat het buiten bereik van uw hond moet worden gehouden als u ermee speelt. Als uw hond per ongeluk de vloeistof binnenkrijgt, kan dit leiden tot ernstige darmproblemen.

Eenvoudige bellenblaas
250 ml water + 1 el afwasmiddel
Meng goed in een fles of kom.

Gevorderde bellenblaas
50 ml biologisch afbreekbaar afwasmiddel + 250 ml water + 1 tl glycerine
Voor het beste resultaat, meng in een hersluitbaar bakje en laat een nacht in de koelkast staan.

Bellenblaas met smaak
250 ml water + 2 el Castille zeep + 1 el glycerine + 1 tl bouillon
Meng in een luchtdicht bakje en laat het een nacht in de koelkast staan.

Nu u de vloeistof heeft gemaakt, is het tijd om bellen te maken. U kunt hiervoor allerlei voorwerpen gebruiken die u waarschijnlijk al in huis heeft – rietjes, zeefjes en zelfs gardes zijn allemaal geschikt om bellenmagie te creëren. U kunt zelfs een paperclip in een ronde vorm buigen om een traditionele bellenblaasstok te maken. Waarmee u de bellen ook blaast, uw hond zal het geweldig vinden.

Uw hond laten kennismaken met bellenblaas

Net als bij elke nieuwe ervaring, kunnen sommige honden in het begin hun twijfels hebben bij bellenblaas. Kunt u zich de eerste keer herinneren dat u deze waterbellen om u heen zag drijven? Dat is toch ook vreemd? Wees dus geduldig wanneer u uw hond voor het eerst laat kennismaken met bellen blazen. Om van start te gaan hebben we een aantal tips.

Een van de beste manieren om uw hond te laten zien dat bellenblaas ontzettend leuk is, is door er zelf achteraan te gaan. Als uw hond u plezier ziet hebben, zal hij snel begrijpen wat de bedoeling is. Als u kinderen heeft, laat hen dan ook meedoen. Binnen no-time is het een activiteit voor het hele gezin. U kunt ook op ooghoogte van uw hond gaan zitten en voorzichtig een paar bellen blazen, zodat hij ze beter kan zien. Houd een bel in uw hand en laat het uw hond zien, zodat hij de activiteit goed kan ervaren.

Als u kinderen heeft, dan heeft u misschien al een bellenblaasmachine in huis. Dit komt natuurlijk ook goed van pas als u bellen wilt blazen voor uw hond. De hierboven geschreven DIY bellenblaasrecepten voor honden zijn prima te gebruiken in een bellenblaasmachine, wat het produceren van bellen natuurlijk een stuk makkelijker maakt.

Veiligheidsmaatregelen. Alle bellenblaas voor honden bevat zeep – en zeep is glad! Om te voorkomen dat uw hond uitglijdt, kunt u hem het beste buiten met bellen laten spelen. Is binnen de enige optie, zorg er dan voor dat u de activiteit op een stroeve ondergrond uitvoert zodat uw hond niet kan uitglijden. Houd uw hond goed in de gaten als hij met bellen speelt en laat hem nooit alleen met de bellenblaas. Te veel bellen in de buurt van de ogen van uw hond leidt tot irritatie, dus als u ziet dat uw hond zich ongemakkelijk voelt, veeg dan onmiddellijk alle zeepresten weg voordat u het spel hervat.

Uw hond zien jagen, springen en happen naar bellen is niet alleen vermakelijk, het is ook een goede oefening voor uw huisdier. Maar als uw hond om wat voor reden dan ook geen plezier beleeft aan het het bellenblaasspel of er snel op uitgekeken raakt, dan kunt u altijd overstappen op ander hondenspeelgoed. En wat is er na eindeloos bellenblaasplezier nu fijner dan uitrusten in een comfortabele hondenmand?

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *