Omlet blog

Benodigdheden voor de verzorging van konijnen

Konijn met Omlet Caddi snackhouder voor konijnen met Omlet Eglu Go konijnenhok op achtergrond

Konijnen zijn leuke huisdieren voor eigenaren van alle leeftijden. Als u eenmaal alle benodigdheden voor de verzorging van konijnen in huis heeft, is de zorg voor deze dieren vrij eenvoudig. Ze kunnen net als katten zindelijk worden, zijn in staat om een ​​band met hun eigenaren op te bouwen en het is gewoon leuk om naar ze te kijken. Net als alle huisdieren hebben konijnen liefde, aandacht en de juiste huisvesting nodig om een ​​gezond en gelukkig leven te leiden.

Omlet heeft producten ontwikkeld die aan de behoeften van konijnen voldoen en tegelijkertijd de verzorging zo eenvoudig mogelijk maken. Ons assortiment producten maakt het makkelijk en leuk om voor konijnen te zorgen, vanaf het begin en de jaren die volgen. Laten we eens kijken hoe Omlets producten voor konijnen het leven van uw huisdieren kunnen verrijken.

Het perfecte konijnenhok

Bestaat er zoiets als het perfecte konijnenhok? Wij denken van wel. Het Eglu Go konijnenhok voldoet aan alle eisen voor zowel konijnen als hun eigenaren. Dit zijn enkele eigenschappen:

  • De dubbelwandige isolatie van de Eglu Go houdt uw konijnen koel in de zomer en warm in de winter.
  • De volledig kunststof constructie en de uitneembare nestlade maken schoonmaken een eitje.
  • Een uitneembaar achterpaneel en een deur met draaihendel maken het hok makkelijk toegankelijk.
  • De bijbehorende ren heeft een vloerrooster en kan worden uitgebreid voor nog meer ruimte.

Kunststof vs houten konijnenhokken

Uw konijnen brengen het grootste deel van hun dag door in het konijnenhok, daarom is het belangrijk om er een te kiezen die bij ze past. Er zijn veel soorten konijnenhokken om uit te kiezen, maar een hoogwaardig hok moet veilig en goed gebouwd zijn en jarenlang meegaan.

Kunststof konijnenhokken zijn veel beter dan de traditionele houten hokken. Konijnen hebben een natuurlijke drang om te knagen om hun constant groeiende tanden kort te houden. Dit is echter een probleem bij houten hokken, omdat ze snel een soort speelgoed voor konijnen worden. Na verloop van tijd verzwakt al dat geknaag de constructie, waardoor het risico bestaat dat uw konijnen ongewenst bezoek krijgen van roofdieren.

Omlets Eglu Go konijnenhok zal, anders dan een houten hok, nooit rotten. Ook hoeft u een Eglu nooit te verven en heeft het nooit een nieuw dak nodig. Kunststof is onaantrekkelijk voor konijnen, dus u hoeft zich er geen zorgen over te maken dat uw konijnen op hun hok zullen gaan knagen. En in tegenstelling tot houten hokken zijn de duurzame gaaspanelen waaruit de Eglu-ren bestaat, voorzien van een vloerraster dat voorkomt dat uw konijnen een tunnel naar buiten kunnen graven.

Accessoires voor het konijnenhok

Konijnen zijn zeer actieve dieren. Van wilde konijnen tot huisdieren, konijnen hebben beweging en verrijking nodig om fysiek en mentaal fit te blijven. Ze hebben veel ruimte nodig om te rennen, te springen en rond te hoppen, dus is het van belang dat u ze hiervoor zoveel mogelijk ruimte geeft.

Ons Zippi tunnelsysteem voor konijnen kan de speelruimte van uw konijnen vergroten terwijl het natuurlijke tunnelgedrag van uw dieren wordt gestimuleerd. Zippitunnels kunnen aan elk type houten hok of gaas worden bevestigd en kunnen naar wens worden aangepast en samengesteld. Breid het Zippi tunnelsysteem van uw konijn op elk moment uit en verander het met verbindingsstukken, extra tunnels en accessoires.

Voeg verticale ruimte toe in de ren met Zippi vides voor konijnen voor maximaal plezier. Door vides te gebruiken, creëert u trainings- en bewegingsmogelijkheden, maar ook een schaduwrijke plek eronder waar uw konijnen na een lange dag spelen kunnen uitrusten. Vides zijn ook een handige plek om uw konijnen hun voedsel en water te geven, omdat ze toegankelijk en gemakkelijk schoon te maken zijn.

En voor konijnen die binnenshuis leven?

Als u ervoor kiest om uw konijn binnenshuis te houden, is het nog steeds goed om een veilige ruimte buiten te hebben waar ze hun pootjes kunnen te strekken. Konijnen houden ervan om te knabbelen aan vers gras en andere vegetatie die veilig is voor konijnen. U kunt zelfs veilige planten toevoegen aan uw tuin om de ruimte buiten voor uw konijn nog aantrekkelijker te maken.

Onze Zippi konijnenren en -speelren zijn uitstekende opties voor konijnen om wat tijd buiten hun vaste ren door te brengen. Een vloerraster voorkomt dat uw konijnen een weg naar buiten kunnen graven, terwijl er nog steeds voldoende gras doorheen komt om aan te knabbelen. De Zippi ren en speelren zijn makkelijk te verplaatsen in uw tuin, zodat uw konijnen steeds een nieuw gebied kunnen verkennen.

Als u uw konijnen binnenshuis houdt, zorg er dan voor dat de ruimte waarin ze mogen komen veilig is voor konijnen. Ook als u uw konijnen niet alleen in huis laat rondlopen, wilt u niet dat ze in de problemen komen als de konijnen per ongeluk ontsnappen. Gevaren in huis voor konijnen zijn bijvoorbeeld:

  • Laaghangende stroomkabels,
  • Kamerplanten, veel zijn giftig voor konijnen.
  • Kunstplanten (als ze er echt uitzien, kan een konijn er een hapje van nemen).
  • Andere huisdieren zoals honden of katten.
  • Deuren die naar buiten leiden.

Konijnen zijn goed in staat zich aan te passen aan een leven buitenshuis. Tenzij het extreem warm of koud is, kunt u uw konijnen heel goed buiten huisvesten in een Eglu Go konijnenhok in plaats van ze binnen te houden. Als het erg warm wordt kunt u een tijdelijke binnenverblijf maken om uw konijnen in te houden tijdens piektemperaturen. Bij temperaturen onder het vriespunt kunt u thermohoezen of -dekens voor uw Eglu Go konijnenhok gebruiken voor een extra isolatielaag.

Kwalitatief voer

Nu uw konijnen het perfecte huis hebben, is het tijd om hun voeding te kiezen. Er zijn zoveel soorten konijnenvoer te koop dat het overweldigend kan zijn om te kiezen wat het beste is voor uw konijnen. Weten welk konijnenras u heeft en hoe oud uw dieren zijn, zal u helpen bepalen welk voedsel het beste voor ze is. Jongere konijnen hebben bijvoorbeeld meer eiwitten nodig dan volwassen konijnen.

Alle konijnen hebben kwalitatieve pellets nodig die voornamelijk bestaan uit timothy hooi. Konijnenvoer met toegevoegde snacks kan er aantrekkelijk uitzien, maar geven konijnen geen uitgebalanceerd dieet. Konijnen hebben ook onbeperkt toegang tot hooi nodig om hun tanden kort te houden en een gezonde spijsvertering te bevorderen.

Voerbakjes en drinkflessen

Geschikte voer- en waterflessen zijn ook belangrijk voor konijnen. Metalen voerbakjes zijn het beste, omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn en niet kapot geknaagd kunnen worden. Speciale bakjes die dankzij hun brede basis niet kunnen worden omgegooid kunnen ook uitkomst bieden. Sommige konijnen springen in hun voerbakje als ze eten, of stoten er per ongeluk tegenaan tijdens het spelen. Een ‘no-tip’ voerbakje is daarom geen overbodige luxe.

Waterflessen zijn een goede optie voor konijnen om uit te drinken. De meeste konijnen kunnen dit goed gebruiken, maar tijdens de zomermaanden kan het zijn dat een waterfles niet snel genoeg water afgeeft aan een dorstig konijn. U kunt daarom ook waterbakken aan de zijkanten van de ren hangen. Deze drinkbakken zijn open aan bovenkant zodat uw konijn zijn dorst kan lessen maar morsen wordt voorkomen. U kunt ook een no-tip waterbak in hun ren plaatsen, maar houd er rekening mee dat deze waarschijnlijk snel vervuild zal worden met gras of ander vuil.

Speeltjes voor konijnen

Ten slotte kunt u speelgoed aanbieden aan uw konijn om ze bezig te houden en ze volledig gebruik te laten maken van hun setup. Speelgoed is geweldig om verveling tegen te gaan en natuurlijk gedrag aan te moedigen. Probeer balletjes van timothy hooi, knaagspeeltjes van appelhout of een Caddi snackhouder voor konijnen van Omlet.

Hang een Caddi snackhouder in de ren om snacktijd nog interessanter te maken. Caddi is de ideale manier om uw konijnen hun snack aan te bieden zoals verse groenten, fruit of hooi. Kijk toe hoe uw konijnen hun best moeten doen om de snacks uit hun Caddi te krijgen.

Omlet en de verzorging van konijnen

Omlet ontwerpt producten om de band tussen konijnen en hun verzorgers te laten groeien. Onze konijnenhokken, konijnenrennen, konijnentunnels en konijnenspeelgoed zijn allemaal ontworpen om uw konijnen volop te laten genieten en het voor u zo makkelijk en leuk mogelijk te maken om voor uw dieren te zorgen. Kies voor producten van Omlet en geef uw konijnen het ultieme konijnenverblijf dat helemaal tegemoet komt aan de behoeften van uw dieren.

Rabbits in Omlet Eglu Go Rabbit Hutch with Zippi Rabbit Tunnel System

Meta description (keep to <155 characters, please):
Here are our top rabbit care essentials for your floppy-eared friend to live the happiest and healthiest life possible.

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *