Omlet blog

Verminder de CO2-pootafdruk van je hond

Spaniel buiten op zijn Omlet hondenkussen in Prism Kaleidoscope

Iedere dag maken we keuzes die van invloed zijn op het milieu en op onze CO2-voetafdruk. Maar wat betekent dit precies? Zonder te technisch te worden: de hoeveelheid kooldioxide die vrijkomt in de atmosfeer door de alledaagse dingen die we doen, is onze individuele CO2-voetafdruk. Zelfs onze honden hebben een CO2-voetafdruk, of liever gezegd, een “CO2-pootafdruk”.

Net zoals u veranderingen kunt aanbrengen in uw dagelijkse routines om duurzamer te leven en uw CO2-voetafdruk te verminderen, zijn er ook manieren om de CO2-pootafdruk van uw hond te beperken. Zelfs kleine veranderingen kunnen grote positieve effecten hebben op het milieu en de mensen om ons heen. Laten we daarom eens kijken naar enkele manieren waarop u en uw hond een meer milieuvriendelijke levensstijl kunnen leiden.

Wat als een hondenmand eeuwig mee zou gaan?

Een van de grootste boosdoeners voor de CO2-voetafdruk van onze planeet zijn vuilstortplaatsen. Wanneer afval zich opstapelt, ontstaan er door de afbraak van producten gassen die schadelijk zijn voor onze atmosfeer. Een manier waarop we ons steentje kunnen bijdragen om die negatieve impact te verminderen, is door minder spullen weg te gooien. En weet u welke huisdierartikelen heel vaak worden weggegooid? Inderdaad – hondenmanden.

Daarom vroegen we ons af of het mogelijk zou zijn om een hondenmand te maken die eeuwig mee zou gaan. Wat als we een product zouden maken dat niet alleen NIET op een vuilstortplaats terechtkomt, maar het hele leven van uw hond comfortabel blijft? En toen hebben we de oplossing gemaakt. Ontworpen als definitieve slaapoplossing voor uw hond: Omlets hondenmanden bieden luxueus comfort, maar zijn ook duurzaam zodat ze heel lang meegaan.

Met Omlets hondenmanden hebben u en uw hond verschillende opties om de perfecte slaapoplossing voor uw huisdier te maken. Wanneer u een van deze hondenmanden koopt, ontvangt u een superieure basis van traagschuim waarop u verwisselbare toppers kunt aanbrengen met verschillende stoffen en kleuren. Alle toppers kunnen in de wasmachine worden gewassen. In plaats van de mand weg te gooien als deze te vies wordt, kunt u voortaan gewoon de topper wassen waarna de hondenmand er weer uitziet als nieuw.

Plasticgebruik voor honden beperken

Hand omhoog als u graag papieren rietjes gebruikt. Of u ze nu fijn vindt of niet, het is een feit dat het vervangen van plastic door papieren rietjes een positieve impact heeft op ons milieu. En nog iets. Er zijn ook alternatieven voor plastic voor uw hond om zijn CO2-pootafdruk te verminderen.

De volgende keer dat u een nieuw product voor uw hond nodig heeft, zijn hier enkele duurzamere keuzes die u zou kunnen maken:

  • Voer- en drinkbakken. Wat uw hond eet en drinkt is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor zijn gezondheid. Het kiezen van een keramische of melamine voer- en drinkbak, zoals een hondenvoerbak van Omlet, biedt uw hond een schonere manier om zijn voedsel en water te consumeren. Was de kommen regelmatig, zodat ze lang meegaan.
  • Hondenmanden. We hebben al enkele hondenmanden besproken die u in staat stellen de ‘lakens’ schoon te maken en de mand te behouden. Maar wat als er een hondenmand zou zijn die de verspilling van plastic tegen zou gaan? Die zijn er. Maak kennis met de hondenmanden uit de Gardenia Collectie van Omlet. De hoezen zijn gemaakt van 100% gerecyclede flessen waardoor deze manden de ultieme milieuvriendelijke oplossing zijn.
  • Hondenspeelgoed. Elke hond houdt van speelgoed. Maar helaas zijn veel hondenspeeltjes gemaakt van plastic. Probeer daarom zelfs maar één van de speeltjes van uw hond te vervangen door een hondenspeeltje van rubberen,  dat beter is voor uw hond en het milieu. Hoewel deze rubberen speeltjes niet 100% recyclebaar zijn, kunnen ze worden afgebroken tot kleinere stukjes om opnieuw te worden gebruikt.

Afval van honden correct weggooien

Het bezitten van een hond is ontzettend leuk. Behalve dan het opruimen van hondenpoep… Hoewel dit niet het meest plezierige klusje is, is het toch iets dat moet worden gedaan. Is het mogelijk er op een milieuvriendelijker manier mee om te gaan om de CO2-pootafdruk van uw hond te verminderen?

Als u met uw hond gaat wandelen, wat gebruikt u dan om hun uitwerpselen op te ruimen? Net als de meeste mensen gebruikt u waarschijnlijk een klein plastic zakje of gewoon een plastictas. Maar ook deze zakjes belanden op de vuilnisbelt. Om uw steentje bij te dragen en de CO2-pootafdruk van uw hond te beperken, kunt u andere zakjes kiezen. Er zijn verschillende opties, zoals biologisch afbreekbare zakjes, composteerbare en zelfs papieren zakjes. Dit eenvoudige alternatief maakt het klusje misschien niet aangenamer, maar wel milieuvriendelijker.

De vachtverzorgingsproducten van uw hond bewust kiezen

Duurzame en milieuvriendelijke producten zijn niet beperkt tot items die uw hond dagelijks gebruikt. U kunt nog een stap verder gaan in het verminderen van de CO2-pootafdruk van uw hond door zijn shampoo en conditioner te vervangen voor een milieuvriendelijker optie tijdens de volgende spa-dag voor uw hond. Door kleine veranderingen aan te brengen in de verzorgingsroutine van uw hond, zoals het gebruiken van hondenshampoos die vriendelijker zijn voor het milieu, kunt u de CO2-pootafdruk van hond nog verder beperken.

Omlet en de CO2-pootafdruk van uw hond

Omlet weet hoe belangrijk de band is tussen mensen en hun huisdieren. De producten die u voor uw hond koopt, zijn belangrijk voor uw huisdier, voor u en voor onze planeet. Met de focus op kwaliteit en duurzaamheid zijn we in staat om producten te maken die milieuvriendelijk en van hoge kwaliteit zijn, zonder concessies te doen wat betreft comfort. Van onze Gardenia Collectie, onze Topology hondenmanden, tot onze andere duurzame producten voor honden: we blijven ons best doen om de CO2-pootafdruk van honden over de hele wereld te verminderen.

Hond slapend op Omlet schapenvachtdeken naast Omlet voerbak voor honden

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *