Omlet blog

Hoe voorkom je dat een kat aan meubels krabt?

Kat houdt zich vast aan Omlet Stak krabpaal

Het hebben van een kat brengt onvergetelijke ervaringen met zich mee zoals onvoorwaardelijke liefde, gezelschap en voortdurend krabben aan meubels. Maar wat als de eerste twee ervaringen meer dan welkom zijn, maar de laatste niet? Hoe voorkom je dat een kat aan meubels krabt?

Het is nu eenmaal niet mogelijk om een kat te laten stoppen met krabben. Krabben is voor katten wat rechtop lopen is voor mensen. Maar er is goed nieuws. Hoewel u niet kunt voorkomen dat uw kat natuurlijk gedrag vertoont, zijn er wel dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw huisdier aan uw meubels krabt.

Lees verder voor enkele tips over hoe u uw kat een kat kunt laten zijn, en uw bank een bank.

3 redenen waarom katten aan meubels krabben

Er zijn drie voorname redenen waarom katten graag krabben. Krabben is een instinct van katten, ze doen het voor hun gezondheid en om hun territorium te markeren. Laten we eens nader bekijken waarom katten aan meubels krabben:

 • Om nagels scherp te houden.
  In het wild krabben katten aan bomen en andere harde oppervlakken om zichzelf een pedicure te geven. Ja, ook katten hebben ook graag gezonde en mooie nagels. Krabben verwijdert de oude lagen van de nagels waardoor ze scherp blijven, gereed zijn voor de volgende jacht.
 • Om hun territorium af te bakenen.
  Als u meerdere katten heeft, zult u misschien hebben gemerkt dat elke kat zijn specifieke gebied heeft waar hij of zij graag krabt. Dat komt omdat katten hun territorium markeren als ze hun klauwen gebruiken. Met kleine geurklieren op hun poten verspreiden ze hun geur om andere katten te laten weten dat ze de betreffende bank, stoel of krabpaal hebben opgeëist.
 • Als oefening.
  Wist u dat katten krabben als vorm van lichaamsbeweging? De volgende keer dat u uw kat op zijn achterpoten ziet staan, zijn poten krabbend heen en weer ziet bewegen, bedenk dan eens hoeveel inspanning het zou kosten om zo fanatiek te krabben. Dat is niet niets.

Hebben sommige kattenrassen meer de neiging om te krabben dan andere?

Alle katten krabben nu eenmaal. Hoewel bepaalde kattenrassen specifiek gedrag vertonen, is krabben een universele karaktereigenschap van katten. Er zijn wel een aantal rassen die eenvoudiger te leren valt om niet te krabben aan meubels. Dus als u op zoek bent naar een kat die meer geneigd is op uw bank te slapen dan eraan te krabben, dan zijn dit drie rassen die u kunt overwegen:

 • Scottish fold. De Scottish Fold staat bekend als een buitengewoon innemend en aanhankelijk ras, dat graag tijd doorbrengt met mensen. Ze zijn gevoelig voor positieve woorden en beloningen, waardoor ze makkelijk te trainen zijn wat van pas komt bij het afleren van krabben aan meubels.
 • Ragdoll. De beroemde ragdoll staat bekend om zijn dociele en schootminnende karakter. Dit ras heeft de neiging wat passief te zijn en vertoont daardoor minder snel destructief krabgedrag.
 • Perzen. Perzen staan bekend als kalme en stille katten die graag bemind worden, liefde geven en op zijn tijd met rust gelaten willen worden. Omdat dit ras geen angstig of bijzonder nieuwsgierig karakter heeft, brengen ze doorgaans meer tijd door met slapen en minder tijd met krabben.

Tips om te voorkomen dat uw kat aan meubels krabt

Voorkomen dat een kat aan meubels krabt, is zoiets als voorkomen dat een peuter overal in huis met kleurpotloden tekent. Het gaat niet zozeer om het stoppen van het gedrag, maar meer om het vinden van een manier om het in goede banen te leiden. Laten we enkele van de lievelingsmeubelstukken van katten om aan te krabben nader bekijken en manieren om te voorkomen dat uw kat eraan zal krabben.

Een bengaal kijkt omhoog en maakt gebruik van Omlets Freestyle klimboom voor katten

Een bank is geen krabpaal

U heeft net een mooie nieuwe bank gekocht waar u graag gezellig met uw kat op wil zitten. Helaas heeft uw kat de indruk dat het om een mooie nieuwe krabpaal gaat. Maar gelukkig, er zijn oplossingen. U zou kunnen proberen uw kat helemaal te laten stoppen met krabben. Maar aangezien we al hebben besproken dat dit een bijna onmogelijke taak is, kunt u misschien beter voorkomen dat uw kat aan uw bank krabt door hun krabben op iets anders te richten.

Stak is een kartonnen krabpaal ontworpen door Omlet. Het is een geweldig alternatief voor uw kat om aan te krabben omdat het alles heeft waar katten behoefte aan hebben tijdens het krabben. Stak heeft een verticaal en stevig frame en is net zo hoog als een bank, om uw kat de mogelijkheid te geven rechtopstaand te krabben. Het duurzame karton lijkt ook op de sterkte stof van een bank, dus uw kat zal in een mum van tijd de overstap kunnen maken.

Een tapijt is om op te lopen, niet om aan te krabben

Is uw tapijt gerafeld door de nagels van uw kat? De kans is dan groot dat uw kat liever krabt op een horizontaal oppervlak dan op een verticaal vlak. Dus waarom geeft u uw kat niet wat hij blijkbaar behoefte aan heeft? Door een horizontale krabpaal naast de kattenmand te zetten, kunt u uw kat uitnodigen een gepersonaliseerde krabsessie te houden om zo te voorkomen dat hij aan het tapijt krabt. Iedereen blij.

Nooit meer aan de muur krabben

De muren in huis zijn geschikt om versierd te worden met foto’s van uw prachtige kat – niet met sporen van hun klauwen. Maar wat kunt u doen als uw kat aan muren krabt? Overweeg deze optie in plaats van telkens opnieuw de muren te moeten verven. De meeste katten die aan muren krabben, doen dat omdat ze de steun van een stevige muur prettig vinden terwijl ze hun nagels slijpen.

Zou het geen oplossing zijn om een deel van de muur tot het territorium van uw kat te maken? Met Omlets muurkrabpaal Stak kan dit. Geef uw kat de krabervaring waar hij naar verlangt op een manier die ook uw huis ten goede komt. Monteer de krabpaal aan de muur en laat uw kat een nieuwe manier ontdekken om te genieten van verticaal krabben.

Hoe Omlets krabpalen gewenst gedrag aanmoedigen

Als u uw kat zijn natuurlijke gedrag wilt laten vertonen, bent u bij Omlet aan het juiste adres. Een van de belangrijkste redenen waarom katten ergens aan krabben, is omdat ze het prettig vinden. Dat is precies waarom we de norm voor krabpalen hebben uitgedaagd om een unieke ervaring voor uw kat te creëren die tegelijk leidt tot gewenst krabgedrag in huis.

Standaard krabpalen slijten snel en als dit het geval is, zullen katten sneller geneigd zijn aan de bank of het tapijt te krabben. Met krabpaal Stak van Omlet is het mogelijk de versleten kartonnen lagen te vervangen door een navulverpakking, zodat uw kat altijd heerlijk kan krabben aan de krabpaal, in plaats van aan uw meubels.

We weten ook dat katten meer interesses hebben dan alleen maar krabben. Omlets Freestyle indoor klimboom geeft u uw kat meer dan alleen de mogelijkheid om te krabben. Met hangmatten, treden en platforms kunt u een aanspraak doen op de nieuwsgierigheid van uw kat. En onderschat ook het belang van kattenspeeltjes niet, zodat u op elk moment met uw kat kunt spelen om jullie band verder te versterken.

Omlet en zorgen voor katten

De schoonheid van katten zit hem in het unieke en interessante gedrag dat ze vertonen. Als u ze net als Omlet helemaal begrijpt, kunt u beter aan hun behoeften voldoen met producten die er toe doen. Van krabpalen voor binnen, buitenspeeltuinen voor katten, tot knusse kattenmanden en alle kattenproducten daartussenin, we hebben wat u nodig heeft om de zintuigen van uw kat te prikkelen. Laat Omlet uw kat vermaken, zodat uw meubels er mooi uit blijven zien.

Kat rond Omlet Stak krabpaal voor katten

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *