Omlet blog

Zo zorg je ervoor dat een puppy zich zo snel mogelijk thuis voelt

Heeft u een puppy thuis welkom geheten? Gefeliciteerd! Een puppy brengt hoogtepunten zoals fijne puppyknuffels met zich mee, maar ook dieptepunten zoals “heb je mijn schoenen nu weer kapot gekauwd?”. Om de introductie zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we tips verzameld om ervoor te zorgen dat uw puppy zich zo snel mogelijk thuis zal voelen. Van handige tips tot producten voor puppy’s, Omlet geeft graag advies om de beginperiode met uw pup zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

De eerste 24 uur met uw puppy

Een nieuwe pup is ontzettend leuk, maar ook veel werk. Voordat u uw puppy thuisbrengt, is het handig om uw huis helemaal puppy-proof te maken en alle essentiële producten voor uw puppy in huis te halen.

De eerste 24 uur thuis kunnen best een onrustige tijd zijn voor jullie beiden. Alles is nieuw voor uw puppy – uw meubels, de ruimte en zelfs de geuren zijn allemaal vreemd voor uw pup. U kunt dus veel gesnuffel, gestoei en zelfs wat ongelukjes verwachten. Ook u kunt zich een beetje onrustig voelen met een nieuw stuiterend speelkameraadje om u heen, zeker als u nog nooit eerder een puppy of hond heeft gehad.

Hoewel de eerste dag samen misschien wat ongemakkelijk of onbekend aanvoelt, zullen jullie allebei vast snel wennen. Dit zijn een aantal stappen die u in de eerste paar weken kunt nemen om de thuiskomst minder stressvol en zo plezierig mogelijk te maken, voor u en voor uw pup.

Uw puppy laten wennen aan zijn nieuwe mand

Net zoals u uw eigen slaapkamer heeft, heeft ook uw puppy een specifieke plek in uw huis nodig om te slapen. Een vertrouwde plek om naartoe te gaan, zal ervoor zorgen dat uw puppy zich meer op zijn gemak en veilig voelt terwijl hij went aan zijn nieuwe omgeving.

De makkelijkste manier om de ideale plek voor uw puppy te creëren, is met een hondenmand. Niet alleen zal dit een plek zijn om te rusten, het zal ook snel een veilige haven worden waar uw puppy zich terug kan trekken als hij daar behoefte aan heeft.

Hondenmand Topology van Omlet is de perfecte mand voor een puppy omdat de mand meegroeit met uw puppy tot volwassenheid, maar ook omdat u de mand kunt aanpassen aan de behoeften van uw pup. Topology heeft een stevige basis en een superieur traagschuimmatras. Een ruim assortiment toppers kan gemakkelijk op en van de mand worden geritst. Dit stelt u in staat om een topper te kiezen in een kleur en stof die past bij uw hond. Bovendien maakt dit het schoonmaken van de hondenmand enorm eenvoudig.

Elke topper is gemaakt van duurzame, slijtvaste materialen, zodat zelfs de sterkste puppytanden er niet doorheen kunnen kauwen. Onze aanbeveling voor puppy’s is de quilted topper. Deze zachte, pluche topper geeft uw puppy ongeëvenaard comfort, en is tegelijk sterk genoeg om bijtsessies van puppy’s te weerstaan – en het is gedekt door onze 180 dagen puppy-garantie.

Beperk bezoek

Wanneer u uw puppy thuisbrengt, is het moeilijk om niet uw vrienden, neef en buurman uit te nodigen om uw schattige puppy te laten zien. Maar probeer de eerste paar weken het aantal bezoekers te beperken. Hoewel het socialiseren van uw puppy belangrijk is, kan te veel bezoeker tegelijkertijd overweldigend zijn en stress veroorzaken. Probeer uw pup dus gestaag kennis te laten maken met nieuwe mensen. Als u bezoekers thuis uitnodigt, zorg er dan voor dat uw puppy een plek heeft waar hij zich kan terugtrekken en zich veilig te voelt, zoals zijn hondenmand of zelfs een hondenbench. Niets geeft een puppy meer rust dan het comfort van zijn eigen ruimte.

Laat uw pup zien waar hij een plasje moet doen

Bij het zindelijk maken van een puppy zijn twee dingen belangrijk: begin vroeg en wees consequent. Of u nu gebruik maakt van puppy-pads of uw pup naar buiten laat gaan, vroeg een plasroutine vaststellen maakt het leerproces makkelijker voor jullie allebei. Houd er rekening mee dat uw puppy op deze jonge leeftijd nog veel moet leren. Geduld is de sleutel tot succes bij zindelijkheidstraining. Ongelukjes zullen onvermijdelijk gebeuren, maar met een regelmatig schema dat begint op de dag dat u uw pup thuisbrengt, zal uw puppy binnen de kortste keren zindelijk zijn.

Laat uw puppy zijn eigen tempo bepalen

Het hebben van een puppy is een beetje zoals het hebben van een peuter. Simpele momenten van speeltijd zijn gevuld met eindeloze uren van opwinding en het is moeilijk om niet de hele dag te willen spelen. Maar net als een peuter kan al dat spelen een puppy moe maken. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer u uw pup even met rust moet laten. Zorg er dus voor dat elk gezinslid weet waar de grenzen liggen. Hoewel het ontzettend leuk is om met een nieuwe puppy te spelen, willen puppy’s niet de hele dag spelen. Elk ras is anders en uw puppy zal zich op zijn eigen tempo settelen, zolang u ze de ruimte en tijd geeft die ze nodig hebben om dat te doen.

Tekenen dat een puppy onrustig is

Stel je voor dat u getransporteerd wordt naar een compleet nieuwe plek waar u nog nooit eerder bent geweest en omringd wordt door mensen en dingen die u nog nooit eerder heeft gezien. Dat is precies hoe een puppy zich voelt wanneer u hem voor het eerst thuisbrengt. Alle nieuwe geuren en objecten kunnen ervoor zorgen dat een puppy zich rusteloos voelt. Mocht de rusteloosheid aanhouden, probeer dan na te gaan of hier geen onderliggende oorzaken voor zijn. Dit zijn enkele tekenen dat een puppy rusteloos is:

Rondlopen

Het is volkomen normaal dat uw puppy de eerste paar dagen elke kamer van uw huis verkent, omdat ze zo hun omgeving leren kennen. Als u echter merkt dat uw puppy heen en weer blijft lopen, dan kan dit een teken zijn dat uw huisdier onrustig is of zelfs last heeft van verlatingsangst. Als u dit gedrag opmerkt, probeer dan de tijd dat u niet thuis bent te beperken tot korte korte uitjes in plaats van lange perioden, indien mogelijk. En als u toch langer weg moet, zorg er dan voor dat uw pup een comfortabele hondenmand en bench heeft waar hij zich veilig en comfortabel voelt.

‘s Nachts vaak wakker worden

De eerste paar weken is de slaap van een puppy vergelijkbaar met de slaap van een baby – het is onregelmatig. En hoewel u kunt verwachten dat u een paar keer per nacht moet opstaan voor een plasje, kunt u er wel voor zorgen dat uw puppy makkelijk weer in slaap valt. Merkt u dat uw puppy meer wakker is gedurende de nacht dan dat hij slaapt, dan kan dit een teken zijn dat uw pup onrustig is. Om uw puppy zo goed mogelijk te laten slapen, kunt u uw hond een Topology hondenmand geven, voor optimaal comfort, ondersteuning en gemak.

Hijgen

Honden hebben in tegenstelling tot mensen geen zweetklieren over hun hele lichaam. Dus om af te koelen, hijgen ze. Hijgen kan er echter ook op duiden dat een puppy onrustig is. Als u merkt dat uw puppy hijgt, controleer dan eerst zijn temperatuur om na te gaan of uw huisdier het gewoon te warm heeft en behoefte heeft aan verkoeling. Soms is een dutje op een koelmat voor honden alles wat ze nodig hebben om het hijgen te beperken.

Puppytandjes

Als u ooit uw vinger tussen de tanden van een puppy heeft gehad, dan weet u maar al te goed hoe scherp die kleine hoektanden van uw viervoeter zijn. Tussen de drie en acht maanden beginnen puppy’s een oncontroleerbare drang te krijgen om op dingen te kauwen in een poging de pijn van hun tandvlees te verlichten. En hoewel tandjes krijgen onderdeel is van het puppy-zijn, is het ook een van de voornaamste redenen waarom uw puppy zich misschien onrustig voelt. Voor sommige puppy’s is de ontwikkeling van tanden pijnlijk en de enige troost die ze kunnen krijgen is door op dingen te bijten en te kauwen. Om uw puppy door dit proces te helpen, kunt u hem puppy-goedgekeurde hondenspeeltjes geven, zodat ze ergens anders op kunnen kauwen dan op uw schoenen en meubels.

Omlet en de eerste dagen met uw nieuwe pup

Er zijn maar enkele dingen in het leven zo leuk en lonend als het hebben van een puppy. Niet alleen bouwt u vanaf het begin een band op met uw nieuwe beste vriend, maar u kunt samen met uw pup al die nieuwe dingen ervaren en genieten van de fijnste knuffels. Omlet maakt producten om voor uw hond te zorgen en hem comfort te bieden vanaf de puppytijd en daarna. Met op maat gemaakte oplossingen zoals de Topology hondenmand, streven we ernaar uw winkel te zijn voor alles wat met huisdieren te maken heeft. We weten wat puppy’s nodig hebben om op te groeien tot gezonde en gelukkige volwassen honden. We maken de producten die u nodig heeft, zodat u zich kunt concentreren op de geweldige relatie met uw pup.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *