Omlet blog

De liefdestaal van katten

Vrouw maakt buiten met haar kat gebruik van de Omlet outfoor Freestyle klimboom

Katten hebben, net als mensen, hun eigen liefdestaal. Of dat nou is door middel van zachte miauwtjes, kopjes en knuffels, of het geven van speeltjes: ze tonen hun liefde vaak op unieke en subtiele manieren. Als je de liefdestaal van jouw kat begrijpt, dan ontgrendel je de schatkamer van hun emoties, waardoor je je kleine liefde nog beter kunt leren kennen. Laten we eens onderzoeken hoe jouw kat zijn liefde toont en hoe Omlet je kan helpen om de band te versterken als je de liefdestaal van jouw kat eenmaal hebt ontcijferd.

Vind de liefdestaal van jouw kat met de Freestyle klimboom

Een van de snelste manieren om de liefdestaal van je kat te ontdekken is door te kijken naar de manier waarop hij zich gedraagt als hij aandacht wil. En een van de beste producten die je in staat stellen het gedrag te observeren, is de Freestyle Klimboom van Omlet. Een volledig aanpasbare kattentoren met keuze uit allerlei accessoires, zodat hij altijd past bij de persoonlijkheid en liefdestaal van jouw kat.

Hoe zit het met katten die meer tijd spenderen buiten het veilige comfort van hun buitenren? The Outdoor Freestyle Klimboom is de perfecte oplossing. Bij Omlet ontwerpen we producten voor zowel binnen- als buitenkatten, dus hebben we ook een Freestyle Outdoor ontwikkeld die dezelfde leuke accessoires bevat als de kattentoren voor binnen. Zo kan de kat zijn liefde ook tonen als hij buiten is.

Maar je hoeft niet te gissen naar de liefdestaal van jouw kat: wij hebben het al voor je onderzocht. Met onze drie zelfontworpen Freestyle Klimbomen, kun je de liefdestaal van je kat ontdekken en beantwoorden met een Freestyle die precies dezelfde taal spreekt als zij.

Lieve woordjes – De Miauwer Klimboom

Spinnen en miauwen zijn een van de meest voorkomende en bekendste geluiden die katten maken. Maar als onze katten deze geluidjes maken, dan is dat niet alleen een genot voor het oor, maar ook een expressie van liefde en tevredenheid. De zachte trilling van het spinnen, of een wat raspend miauwtje is een manier waarop de kat vertelt: ‘Ik voel me veilig en geliefd als jij aanwezig bent.’’

Bij Omlet ontwerpen we creaties vanuit onze eigen ervaring met katten. En wij weten dat katten die hun affectie tonen met lieve woordjes (miauwen en spinnen), niet altijd fysiek dichtbij je hoeven te zijn. Toch willen ze wel graag laten weten dat ze in de buurt zijn. Daarom hebben we de Miauwer Freestyle ontworpen met accessoires die de liefdestaal van jouw kat beantwoorden.

 • Bamboe hangmatplatform: Een beschutte, hoge plek om lekker te rusten voldoet helemaal aan de liefdestaal van de Miauwer. Luister naar hun lieve woordjes terwijl ze zich in hun eigen domein terugtrekken.
 • Bamboe platform met kussen: Moedig je kat aan om zijn liefde van de daken te schreeuwen op dit bamboe platform met zacht kussentje. Groot genoeg om even een dutje op te doen. Jouw babbelaar zal dit extra plekje zeker waarderen.
 • Bamboe platform met kussen: We hebben niet één, maar twee bamboe platformen met kussentjes toegevoegd aan het Miauwer design, zodat je kat de vrijheid heeft om rond te springen en zijn miauw overal te laten horen.
 • Bloempot en houder: Planten toevoegen aan de klimboom is niet alleen leuk voor de omgeving, maar ook voor katten die graag woorden gebruiken als liefdestaal. En jij beantwoordt de liefde met wat katvriendelijke planten.

Fysieke liefde – De Knuffelaar Klimboom

Als huisdiereigenaar kennen we allemaal dat moment waarop de kat lekker tegen ons opkrult, op onze schoot begint te kneden op zijn pootjes, of spinnend tegen ons aanleunt. Dit gedrag is een indicatie dat de kat fysieke liefde als ultieme liefdestaal ziet. Sterker nog, knuffelen is een van de meest intieme manieren waarop katten hun liefde tonen. Het is een manier om te zeggen: ‘’Ik vertrouw je.’’

We snappen dat knuffels noodzakelijk zijn voor de liefdestaal van jouw kat. Daarom hebben we de Knuffelaar Klimboom ontworpen, om jouw aanhalige kat precies te geven wat ‘ie nodig heeft.

 • Bamboe platform met kussen: Voor katten die hun liefde vooral fysiek ontvangen of tonen, is het belangrijk dat ze dichtbij hun mens kunnen zijn. Dit platform is de perfecte plek om aandacht te krijgen en kopjes te geven op ooghoogte.
 • Bamboe platform met kussen: Beweging is de sleutel voor katten die hun liefde graag fysiek tonen. Daarom hebben wij De Knuffelaar platformen gegeven die de kat moeiteloos kan gebruiken om sneller dichter bij je te komen.
 • Bamboo platform met holletje: Zelfs de meest energieke katten moeten een dutje (of negen!) doen per dag. En katten die hun liefde vooral fysiek laten blijken, vinden het fijn als je vlakbij ze blijft. Dit kiekeboe-holletje zorgt ervoor dat de kat zich heerlijk kan nestelen, terwijl het contact met zijn mens net om het hoekje schuilt.
 • Sisal krabtouw: Lekker krabben overdag, zodat je ‘s avonds knuffelen mag! We hebben Sisal krabtouw toegevoegd zodat je aanhankelijke knuffelaar de perfecte manicure krijgt (en dat scheelt ook weer als ze de volgende keer op schoot zit te kneden).

Cadeautjes – De Artiesten Klimboom

Vergeet bloemen en chocolade: katten die hun liefde graag laten blijken via cadeautjes, zullen je overladen met speeltjes, of… een cadeautje bij de voordeur.

Katten zijn van nature jagers en voor sommige katten is het spelen van avontuurlijke spelletjes – en de vangst die daarbij komt kijken – dé manier om te zeggen dat ze van je houden.

Toen we de designers van Omlet uitdaagden een Freestyle Klimboom te ontwerpen die tegemoet komt aan dat natuurlijke kattengedrag van geven en nemen, wisten we dat we veel van ze vroegen. Een schenker is als een artiest – creatief tijdens zijn inspanning en multi-gepassioneerd in alles wat hij doet. Dus wij hebben verschillende accessoires van de kattentorens, zoals een sisaltouw krabber, de bloempot, en de bamboe trede met kussentje gecombineerd met extra items die de kunstzinnigheid bevorderen. Met de Artiesten Klimboom geef je jouw kat een cadeautje terug.

 • Een Bamboebrug met eenschapenvacht kussen: Wat is beter dan één Freestyle klimboom? Twee Freestyle klimbomen! En met de bamboebrug kun je ze makkelijk met elkaar verbinden, waardoor je avontuurlijke katten een heel nieuwe manier krijgen om hun liefdestaal te oefenen.
 • Katten voederbakje en houder: Katten die met veel plezier spelen, krijgen ook sneller honger. In plaats van pauzeren, kunnen ze gewoon op de Artiesten Klimboom blijven zitten en eten uit het voederbakje. Zo houdt jouw kat tijd over voor zijn jachtavontuur.
 • Katten snackbakje: De liefdestaal van het schenken komt natuurlijk van twee kanten: geven en ontvangen. Als jouw kleine haarbal een veertje of een speeltje brengt om zijn affectie te tonen, dan kun jij hem wat affectie tonen met snoepjes in dit snackbakje voor katten.
 • Kartonnen krabbox: Alle katten vinden het fijn om te krabben, wat hun liefdestaal ook is. Maar voor katten die graag cadeautjes geven, is een losstaande plek om te krabben een signaal dat jij hun natuurlijke gedrag begrijpt. Hierdoor wordt jullie band nog sterker.

Omlet Freestyle klimboom liefdestalen

Hoe tonen katten hun liefde nog meer?

Katten kunnen, net als mensen, heel erg eigen zijn in de manier waarop ze hun liefde tonen.. Bij sommige katten is het erg duidelijk, maar andere katten zijn wat subtieler. Laten we eens kijken naar de andere liefdestalen die je kat misschien spreekt:

 • Oogcontact – Wist je dat katten die hun oogjes een beetje dichtknijpen aan je laten zien dat ze je vertrouwen? In de kattenwereld betekent direct oogcontact een uitdaging of bedreiging, dus als jouw kat langzaam knippert of relaxed kijkt, dan voelt hij zich veilig en op zijn gemak bij je.
 • Kwetsbaarheid tonen – Katten zijn van nature kwetsbare dieren en als ze hun buikje aan je tonen, betekent dit dat ze je volledig vertrouwen. Een kattenbuikje is gevoelig en hij zal niet zomaar aan iedereen tentoongesteld worden. Dus als jouw katten op hun rug rollen voor een aai over hun buik, dan is dat een teken van openheid en liefde.
 • De stand van de staart – Je kunt veel leren van de manier waarop je kat zijn staart houdt. Als de staart hoog in de lucht staat, dan is je kat vrolijk en gelukkig in jouw bijzijn. Een staart die juist weggestopt is, geeft een teken dat de kat zich onveilig voelt. Onderzoek de omgeving om te kijken wat de kat zo angstig maakt.

Omlet en de liefde van jouw kat

Bij Omlet dagen we norm voor huisdierverzorging uit. Naast de standaard verzorging, ontwikkelen wij unieke manieren waarmee je het beste uit de liefdestaal van je kat en hun persoonlijkheid haalt. Je kunt jullie band versterken door te begrijpen hoe de kat met je communiceert. Met de Miauwer Freestyle Klimboom, de Knuffelige Freestyler Klimboom en de Artiesten Freestyler Klimboom hebben we een gepersonaliseerde ervaring voor jouw kat gecreëerd. En door aan zijn unieke behoeften tegemoet te komen, zullen jullie samen nog lang en gelukkig leven.

Man en zijn kat maken gebruik van de Omlet indoor Freestyle klimboom

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *