Omlet blog

Checklist voor adoptiehonden

Golden Retriever in Omlet Bolsterbed voor honden met Morning Meadow-print

Onze checklist voor adoptiehonden geeft een overzicht van de dingen die u voordat u een hond adopteert kunt overwegen en wat u allemaal nodig heeft voor uw nieuwe hond. Achter die puppyogen gaan ware superhelden schuil die vast en zeker voor eindeloos veel vreugde, liefde en blijdschap zullen zorgen en het begin zullen zijn van een kwispelend avontuur. Maar voordat u aan dit avontuur begint, is voorbereiding essentieel. Om een zo goed mogelijke hondenouder te zijn, heeft u de beste producten nodig. Hieronder vindt u een checklist voor adoptiehonden, zodat u helemaal klaar bent om uw hondenheld thuis te verwelkomen

Waarom een hond adopteren?

Het spreekt voor zich dat een van de beste redenen om een hond te adopteren, is omdat u hiermee een leven redt. Maar wist u dat u door een hond te adopteren u niet alleen het leven van deze hond redt, maar ook van een andere hond? Wanneer u een hond adopteert, maakt u plaats in het asiel voor een andere hond in nood.

4 redenen om een adoptiehond te overwegen:

 1. Onvoorwaardelijke liefde. Veel mensen maken zich zorgen over het adopteren van een adoptiehond omdat er onbekende factoren aan verbonden zijn. Maar of u nu een pup krijgt van een fokker of een hond uit het asiel, er zullen altijd onzekerheden zijn. Adoptiehonden zijn dankbaar voor hun nieuwe leven en zullen dit laten merken met onvoorwaardelijke liefde.
 2. Meer beweging. Het maakt niet uit welk hondenras u adopteert, elke hond heeft beweging nodig. Als nieuwe eigenaar bent u ook het trainingsmaatje van uw hond geworden. Of u nu een actievere levensstijl wenst of niet, door een hond te adopteren zult u vaker naar buiten gaan en van het buitenleven genieten.
 3. Sociale contacten. Hondenmensen houden er nu eenmaal van om met andere hondenmensen om te gaan. Dus als u een hond adopteert, krijgt u de kans om nieuwe mensen te leren kennen. Een speeldate in een park of een hondvriendelijk restaurant zijn een leuke manier om uw hond te socialiseren en zelf nieuwe mensen te leren kennen.
 4. Een beste vriend. Wat is er beter dan een vriend voor het leven die u telkens weer overspoelt met liefde en blijdschap? Dat is zeker het geval met een adoptiehond. Een constant speelkameraadje, een vertrouweling en knuffelaar – adoptiehonden zijn een vriend voor het leven en een geliefd gezinslid. Wat is er mooier dan dat?

Dingen om te overwegen voordat u een hond adopteert

Bij het adopteren van een hond is kennis belangrijk. Dus voordat u halsoverkop in het harige avontuur springt, zijn er een aantal dingen om te overwegen.

 1. Beoordeel eerst uw levensstijl. Honden, zeker asielhonden, hebben tijd, aandacht en zorg nodig. Bent u er klaar voor om te wandelen in de regen, overal haar te vinden, minder smakelijke zaken op te ruimen en af en toe een kapotte schoen aan te treffen? Een adoptiehond moet iets zijn waar het hele gezin achter staat. Alle gezinsleden, zowel twee- als viervoeters, moeten mee aan boord zijn en er klaar voor zijn om een nieuw gezinslid te verwelkomen.
 2. Bekijk vervolgens uw woonsituatie. Honden zijn er in alle soorten en maten. Een kleine appartement is misschien niet het meest geschikt voor een grote hond en een groot huis heeft misschien te veel ruimte voor een kleine hond om zich veilig te voelen. Als u de karakters en energielevels van verschillende hondenrassen kent, kunt u ook beter beslissen welke adoptiehond het beste bij uw gezin past.
 3. Ten slotte moeten de financiële verplichtingen die komen kijken bij een adoptiehond van tevoren duidelijk zijn. Alle honden hebben basisbehoeften zoals voedsel, hondenspeelgoed en een bezoek aan de dierenarts. Maar het is van belang om rekening te houden met alle kosten die gepaard kunnen gaan met het verzorgen van een hond, ook onverwachte kosten die zich kunnen voordoen. Vergeet niet dat het bezitten van een hond een aanslag op uw bankrekening kan zijn, al krijgt u er veel voor terug.

De juiste mand voor een adoptiehond

Het vinden van de juiste hondenmand voor uw nieuwe hond is een belangrijke stap, omdat het zowel de slaapplek als een vertrouwde vriend van uw hond zal worden. Houd er rekening mee dat veel adoptiehonden tijdens de eerste paar weken nerveus of bang kunnen zijn, dus een comfortabele hondenmand die uw hond een gevoel van veiligheid geeft, kan het verschil maken.

Belang van ondersteuning

Het Bolsterbed van Omlet is ontworpen om uw hond een rustige plek te geven waar uw huisdier dol op zal zijn. De ondersteunende kussenrand biedt uw hond een veilige, knusse plek waar uw hond zich kan terugtrekken als hij zich wat overweldigd of verlegen voelt. Maar deze comfortabele mand is natuurlijk ook gewoon een aangename plek voor een dutje.

Over comfort gesproken, het Bolsterbed is ontworpen met een eersteklas traagschuimmatras voor luxueuze ondersteuning. Hoewel een adoptiehond elke leeftijd kan hebben, naderen veel honden een hogere leeftijd en hebben mogelijk gevoelige gewrichten. Het Bolsterbed geeft ze de comfortgarantie die ze nodig hebben.

Makkelijk te reinigen hondenmand

Wat u waarschijnlijk het leukste zult vinden aan het Bolsterbed voor honden, is de aanpasbare kleuroptie en hoe makkelijk het is om de mand te reinigen. Kies uit verschillende hoezen in verschillende limited edition kleuren en prints die het beste passen bij uw interieur. Als een hoes vies wordt of niet fris meer ruikt, rits hem dan van de mand en was hem in de wasmachine. Eindelijk een hondenmand waar iedereen blij mee is.

Andere benodigdheden voor een adoptiehond

Als u eenmaal de perfecte hondenmand heeft gevonden, kunt u het comfort van uw hond verder vergroten met extra items die ervoor zorgen dat uw nieuwe hond zich snel op zijn gemak zal voelen.

4 producten die ervoor zorgen dat uw adoptiehond zich snel thuis voelt 

 • Deken. Uw adoptiehond zal u de eerste weken nog moeten leren kennen. En een van de beste manieren om een sterke band met uw hond op te bouwen, is door hem aan uw geur te laten wennen. Een zacht hondendeken voor in de mand geeft uw hond een extra laag comfort en is een manier om u te leren kennen. Gebruik het gewoon eerst zelf als bankdeken voordat u het in de mand van uw hond legt.
 • Bench. Als uw hond zich in het begin niet op zijn gemak lijkt te voelen, kunt u ervoor zorgen dat uw hond zich wat veiliger voelt met een hondenbench. Fido Nook van Omlet is een geweldige optie omdat het minder aanvoelt als een standaard bench, maar meer als een gepersonaliseerd thuis in huis. U kunt de hondenmand in de Nook plaatsen om de ultieme retraite te creëren.
 • Voerbak. Uw hond zal twee tot drie keer per dag gebruikmaken van zijn voerbak, dus een goede voerbak is belangrijk. Koop daarom een voerbak die makkelijk schoon te maken en stevig is. Zowel u als uw hond zit vast niet te wachten op gemorst voedsel.
 • Hondenspeeljes. Een van de leukste dingen die u samen met uw hond kunt doen is spelen. Wandelingen in het bos of in het park zijn natuurlijk super belangrijk, maar er gaat niets boven het een-op-een moment dat samengaat met spelen met uw hond. Koop voldoende hondenspeeljes, zodat u en uw hond veel tijd samen kunnen doorbrengen om elkaar beter te leren kennen.

Omlet en uw adoptiehond

Bij Omlet hechten we boven alles waarde aan de band tussen huisdieren en hun eigenaren. We creëren onze producten op basis van onze persoonlijke ervaring. We begrijpen wat uw huisdieren nodig hebben, maar ook wat ze willen. De wensen van een adoptiehond zullen niet anders zijn. Ons Bolsterbed voor honden heet uw nieuwe hond welkom met comfort en gemak, zodat u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is: een band opbouwen met uw nieuwe beste vriend.

Terrier op Omlet Luxe hondendeken van immitatieschapenvacht op Bolsterbed voor honden

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *